Belediye’den çalışanlara simit çay

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Pazartesi Pazarı’nın bitiminin ardından temizlik çalışmalarına başlayan Belediye Çalışanlarını ziyaret ederek, simit çay ikramında bulundu. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 21.01.2015
758
A+
A-

 

Yaz kış demeden büyük bir gayret ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirten İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün her gün 300 ton çöp ürettiğini ifade etti.

 






SAHNENİN ÖNÜNDE DEĞİLLER AMA HEPSİNE YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Belediye olarak birçok alanda ve sahada çalışmaya gayret ediyoruz. Açıkçası yaz kış demeden çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Belki olayın görünen kahramanları var ama görünmeyen kahramanları da var. Bunu da ifade etmek istiyorum. İnegöl 236 bin nüfuslu bir şehir. İnegöl her gün 300 ton çöp üretiyor. Ve bu çöplerin toplanması, bertaraf edilmesi, taşınması hepsi açıkçası birer aşama. Bunlar için ciddi maliyetler harcanıyor, ciddi bir ekip çalışıyor. Bu akşam özellikle hem ilgili başkan yardımcımız hem de temizlik işleri müdürümüz ve ekibiyle beraber gelelim arkadaşlarımıza selam verelim istedik. Pazartesi pazarında saat 21.30 gibi esnaflar toparlandı. Ve o saatten sonra arkadaşlarımız burada çalışmaya başladı. Hatta gece 00.30-01.00’e kadar devam edecek. Yazın tabi daha geç saatlerde alışverişe gelenler bile var. Arkadaşlarımızın çalışmaları daha geç saatlere kadar sürüyor. Tabi şehrimizin daha temiz olmasını istiyoruz ama gerçekten bu konuda heyecanla, hararetle çalışan bir ekip var. Ama benim özellikle ilçe halkından istirhamım herkesin bireysel olarak, vatandaşlar olarak bu konuda dikkatli olması, ilgililere, yetkililere yardımcı olması. Şundan emin olabilirler, canla başla çalışan bir ekibimiz var. Bu akşamda gelelim onlarla beraber olalım, hem onlara selam verelim hem de çay-simit ikramında bulunalım, sohbet edelim istedik. Ben her ne kadar onlar vitrinin görünen boyutunda olmasalar da gerçekten belediyemizin emeğini, yükünü çeken hem temizlik işlerinde ki arkadaşlarımız hem gen işlerindeki hem park ve bahçedeki, tüm birimlerde ki arkadaşlarımıza, belki onlar vitrinin önünde, sahnenin önünde değiller ama hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

 

HALKLA BERABER SİYASET YAPAN BİR PARTİ

ANDY-AR Araştırma şirketinin 2015 Ocak ayında yaptığı yerel yönetimler performans araştırmasında göre, Türkiye’nin 17., Bursa’nın ise ikinci ‘En Başarılı Belediye Başkanı’ seçilmesinin sorulması üzerine Aktaş, “Bu araştırma sadece memnuniyetle alakalı bir de kısmen memnuniyetle alakalı oran kurulduğunda aslında Nilüfer’den daha önde bir durumda ortaya çıkıyor. Bunlar birer ankettir. Bizde kamuoyu araştırmaları yapıyoruz. Aralık ayının ikinci haftasında bizde yaptırdık. Hatta oran olarak daha da yüksekte. Farklı kamuoyu araştırma şirketleri anketler yaparlar ve bunları yayınlarlar. Bunlar kamuoyunun önünde icra edilen işler. Biz canla başla, heyecanla çalışıyoruz. Dolayısıyla bu noktada bizim gerçekten ilçe halkıyla organik bir bağda var. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yok. AK Parti halka rağmen siyaset yapan değil, halkla beraber siyaset yapan bir parti. Halka beraber hizmet yapan bir parti. Bizi de Allah biliyor ya cenazesinde, düğününde, her türlü organizasyonunda ama beraberinde altyapısında, üstyapısında saha da canla başla ekip arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Ben özellikle bu noktanın oluşmasında kimin emeği varsa yürekten teşekkür ediyorum. Üçüncü dönemini yaşayan bir belediye başkanı için de açıkçası bu bir başarıdır diye düşünüyorum. Ama eğer bir başarı varsa bu benim başarım değil, tüm ekip arkadaşlarımızın, bize inanan İnegöl halkının başarısıdır diye düşünüyorum” dedi.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ NETLEŞMEDİĞİ İÇİN BEKLETİYORUZ

Aktaş konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Öncelikle Cumartesi pazarıyla ilgili projemiz var. Pazartesi pazarıyla alakalı henüz kentsel dönüşüm projesi netleşmediği için bekletiyoruz. Biz Mer-Pa’dan sonra Cumartesi pazarını yapacağız. Belki pazarlarla alakalı farklı bir uygulamaya gideceğiz. Pazartesi pazarı farklı bir şeye girecek veyahut biz bu arada fuar alanını terk edeceğiz. Orayla alakalı nasıl bir çalışma yaparız, bunlar hep düşünülen bir şey. Öncelikli işimiz Mer-Pa’dan sonra Cumartesi pazarına koyulmak.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş