Esnafımıza sahip çıkalım

İnegöl Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri, etkili yağan kar sonrası çatısı çöken ve pazar yerinin ön ve arka caddeleri üzerinde sergilerini açan esnafı ziyaret etti. Ziyarette ilçe halkına seslenen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Buradan tüm ilçe halkımıza sesleniyorum; esnafımızı burada yalnız bırakmayalım. Muhakkak süratle gelsinler. Esnafımıza sahip çıkalım. Bu bir sıkıntıdır, afattır” şeklinde konuştu. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 16.01.2015
746
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri, afet sonrası pazar etrafında sergi açan esnafı ziyaret etti.

 

TESPİTLER YAPALIM İSTEDİK






Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, “Hepinizin bildiği gibi 31 Aralık 2014 günü maalesef talihsiz bir şekilde, akşam 20.00 – 21.00 civarlarında Mer-Pa pazar yerimizin çatısı kısmen çökmüş ve o günden sonra kullanılamaz hale gelmiştir. Çok şükür can kaybı olmaması bizim için sevindirici bir durumdu. Ve akabinde de esnafımızla, odalarımızla bir araya geldik. Ve daha sonrasında da gerekli toplantıları, tespitleri yaptık. Projelerle alakalı çalışmalar yaptık. Ben 3 odamıza, hem Terziler Odası Başkanımıza hem Bakkallar Odası Başkanımıza hem de Sebze ve Meyveciler Odası Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sağolsunlar her çağırdığımızda geldiler. Esnafın imdadına yetiştiler. Tabi o ara açıklamıştık. Geçici olarak bu pazar yerinin aynı yerde, yan ve ön caddede kurulacağını ifade etmiştik. Bugünde Meclis Üyesi arkadaşlarımız ile beraber siyasi parti fark etmiyor, MHP’li arkadaşlarımız da burada. AKP’li arkadaşlarımız da burada. Esnafımıza hem selam verelim, bir de şuan geçicide olsa geçici olarak kurulan pazar yeri ile ilgili tespitler yapalım istedik” dedi.

 

ÖNÜMÜZDEKİ PERŞEMBE GÜNÜNDEN İTİBAREN HİÇ BİR SIKINTI KALMAZ

Esnafların yerle alakalı sorunlarını olabileceğini ifade eden Aktaş, “Yerlerle alakalı sıkıntılar olabilir. Belki esnafımız arasında yerinden memnun olmayan arkadaşlarımız olabilir ama özellikle elektrikle alakalı akşam olduğunda karanlıkta kalan esnafımız var. Onunla alakalı da arkadaşlarımız çalışmalar yapıyor. Sanırım önümüzdeki Perşembe gününden itibaren hiç bir sıkıntı kalmaz” şeklinde konuştu.

 

ESNAFIMIZI BURADA YALNIZ BIRAKMAYALIM

İlçe halkının esnafına sahip çıkmasını isteyen Aktaş, “Birkaç gün önce cep mesajları ile gazete ilanları ile duyurduk. Ben özellikle de buradan tüm ilçe halkımıza sesleniyorum; esnafımızı burada yalnız bırakmayalım. Muhakkak süratle gelsinler. Esnafımıza sahip çıkalım. Yani bu bir sıkıntıdır, afattır. İnşallah biz 4-5 aylık zaman içerisinde yaraları saracağız. Birazdan da açıklayacağım şekliyle eskiden çok daha güzel bir şekilde hayata geçirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

 

200 BİN TL’LİK BİR BEDEL DAHA DAĞILMIŞ OLACAK

Afattan etkilenen esnafa 105 bin TL’lik para dağıtıldığını ve 200 bin TL’nin daha dağıtılacağını ifade eden Aktaş, “Hasar tespitle alakalı çalışmalar son aşamaya geldi. Fakat biz önden sosyal yardımlaşma ayağında esnafımıza 105 bin TL para dağıttık. Yaklaşık 200 bin TL’lik bir bedel daha dağılmış olacak. İnşallah esnafımızın en azından maddi anlamdaki zararını tamamen sonlandırmış olacağız” dedi.

 

SADECE YIKILAN PAZARYERİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞINI SÖYLEDİ

Büyükşehir’in sadece pazar yerimi yapımı ile ilgili çalışmalarının olacağını belirten Aktaş, “Büyükşehir Belediyemiz ile bir araya geldik. Büyükşehir Belediyemiz bize sadece yıkılan pazaryeri ile ilgili çalışmalar yapacağını söyledi. Malumunuz üzere bu pazar yeri, büyük ve güzel bir pazaryeri olmasına rağmen, otoparkla alakalı sıkıntılar vardı. Esnafımızla bir araya geldik. Mevcut yerde neler yapabiliriz, görsel anlamda da şehre ne katabiliriz noktasında, nihayetinde vardığımız karar neticesinde, şu anda bulunan köylü pazarı yerini, buradan kaldırıp arka kısma aldık. Dolayısıyla bir bütünlük içerisinde bunu yapmak için köylü pazarını da artık kapalı hale getiriyoruz. Üstüne de katlı otopark yapıyoruz. Yaklaşık 300 araçlık kısım otopark olacak” ifadelerini kullandı.

 

BEBEK BAKIM YERİ VE MESCİTTE OLACAK

Proje üzerinde açıklamalarda bulunan Aktaş, ” Şu anda bulunan köylü pazarını olduğu yerden aldık.  Eskiden 12 bin 100 metre olan yerimiz, 12 bin 300 metre aynı yani. 200 Metrelik büyüme de oldu. İçine bebek bakım odası ve mescitte kurulacak. Ve bu kısmı Bursa Büyükşehir Belediyemiz yapacak. Diğer gördüğünüz kısmı ise buraya eş yapacağız. Uyumlu yapacağız. Ayı bir binaymış gibi olmayacak. Bu bina çelik bir bina olacak. Diğeri ise beton olacak. Dolayısıyla bu kısım da İnegöl Belediyesi tarafından yapılacak” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş