Otopark boş, yol kenarları dolu

Şehir içinde yaşanan otopark sıkıntısına çözüm üreterek kısa süre önce katlı otoparkı ilçe halkının hizmetine sunan İnegöl Belediyesi’nin çabaları boşa çıktı. Vatandaş boş olmasına rağmen otoparka ücret ödememek için otoparkın hemen önüne yol kenarına park etti.

Yayınlama: 26.11.2014
995
A+
A-

İlçe merkezinde yaşanan otopark sıkıntısı devam ediyor. Araç sahiplerinin araçlarını otoparklara değil, otoparklara yakın yerlere çekmesi trafiği olumsuz yönde etkiliyor. Bazı bölgelerde ise otopark sıkıntısından dolayı vatandaşlar mecburi olarak yol kenarlarına araçlarını park ediyor.

 

ÇİFT TARAFLI PARKLANMALAR YOLU TEK YÖNE ÇEVİRİYOR






Gazipaşa İlköğretim Okulu mevkiinden Kasım Efendi Caddesi üzerine çıkan sokak üzerindeki parklanmalardan dolayı sürücüler zor anlar yaşıyor. İki yönlü trafiğe açık olan yol güzergâhında, iki taraflı parklanmaların yapılması, yolu adeta tek yönlü trafiğe zorluyor. Okul bölgesi olması hasebiyle, öğrencilerin okuldan çıkma saatlerinde ise yol trafiğe neredeyse tamamen kapanıyor.

 

BANKALAR CADDESİ

Bankalar Caddesi’ndeki parklanmalarda herhangi bir sıkıntı yaşanmazken, park halindeki araçların hareket etmesi durumunda yine sıkıntılar baş gösteriyor. Yol alanının dar olmaması olası kazaları önlerken, vatandaşın isteği ise Bankalar Caddesi’ne yakın mesafede alternatif park alanının yapılması.

 

ATATÜRK BULVARI

Tek yönlü trafiğe açık olması nedeni ile trafik daha çok seri olarak devam ediyor. Yol alanının geniş olması ise trafik akışını rahatlatıyor. Yol kenarında bulunan alışveriş merkezlerinin olması, zaman zaman ürünlerini indirmeleri ve çeşitli nedenlerle çalışmalarını devam ettirmeleri ise yine trafiği olumsuz etkiliyor. Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan katlı otopark, ücrete tabi olması nedeni ile sürücülerin tercih etmedikleri bir başka park alanı olarak dikkat çekiyor. Katlı otoparkın içinde otopark için müsait olan boş alanlar çokken, katlı otoparka ücret vermek istemeyen sürücülerin araçlarını katlı otoparkın girişine park etmeleri ise gözlerden kaçmadı.

 

YOĞUNLUK TAMAMEN ŞEHİR MERKEZİNDE

Otopark sıkıntısının bulunduğu ve bazı otoparklar boşken yol kenarında parklanmaların tamamı şehir merkezinde görülüyor. Atatürk Bulvarı ve Atatürk Bulvarı’na çıkan sokaklar, Bankalar Caddesi ve Bankalar Caddesi’ne çıkan sokaklarda ise durum daha fazla göze çarpıyor.

 

HEM OTOPARK SIKINTISI HEM SÜRÜCÜ SIKINTISI

Bazı vatandaşlar otopark ücretlerinden dolayı ara sokaklara araçlarını park ettiklerini ifade ederken, bazı vatandaşlar ise bulunduğu bölgelerdeki park alanlarının dolu olması nedeni ile mecburen yol kenarlarına araçlarını park ettiklerini ifade ediyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş