Bursa’da Bulgaristan seçimlerine en fazla katılım İnegöl’den gerçekleşecek

Bulgaristan Genel ve Cumhurbaşkanı Seçimleri için 14 Kasım’da Bursa genelinde Bulgaristan vatandaşlığı da bulunan vatandaşlar 3. kez sandık başına gidecek. Bursa genelinde seçimler için yapılan ön kayıtlarda en çok başvuru ise İnegöl’den yapıldığı açıklandı.

Yayınlama: 19.10.2021
487
A+
A-

Ülkemizde yaşayan ve Bulgaristan vatandaşlığı da bulunan Bulgaristan Türkleri, 14 kasımda sandık başına gidecek.

 

Bulgaristan’da 11 Temmuz’da yapılan erken genel seçimler sonrası oluşturulan 46. Ulusal Mecliste hükümet kurma çalışmaları başarısızlıkla sonuçlandı.






 

240 üyeli parlamentoda grubu bulunan Bulgaristan Sosyalist Parti, hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Rumen Radev’e iade etti.

 

Parlamentoda en büyük gruplara sahip, eski Başbakan Boyko Borisov’un Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar ve şovmen Slavi Trifonov’un Böyle Bir Halk Var Partilerinin de hükümet kurma çabaları başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

 

Bulgaristan’da 4 Nisan ve 11 Temmuz’da oluşturulan 45. ve 46. dönem parlamentolarında kabine, siyasi güçler arasındaki zıtlaşma nedeniyle hala kurulamayınca, 14 Kasım’da yeniden seçimlerin olacağı açıklanmıştı.

 

Alınan seçim kararının ardından Türkiye genelinde Bulgaristan vatandaşlığı bulunan Bulgaristan Türkleri de 3. kez sandık başına gidecek.

 

Bursa genelinde çok sayıda Bulgaristan vatandaşlığı bulunan vatandaş, seçim için yapılan ön kayıt için başvurularını tamamladı.

 

Yapılan başvurularla ilgili açıklamalarda bulunan Akhisar Mahalle Muhtarı ve aynı zamanda Bulgaristan Türkü olan Oktay Garip, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bu seçimlerle birlikte 3. kez sandık başına gidilecek. Daha önce yapılan 2 seçimde de bir sonuç alınamamıştı. Bizlerin de buradan oy kullanması güzel bir durum. Bu anlamda çalışmalarımız oldu ve birçok Bulgaristan vatandaşlığı bulanan insanlara ulaştık. Onların da oy kullanmaları noktasında bilgiler verdi. Bu kapsamda Bursa genelinde seçim için yapılan ön kayıtlarda İnegöl zirvede. Yani seçimlerde en fazla oy Bursa genelinde İnegöl’den kullanılabilecek. Ben şimdiden yapılacak olan seçimlerin Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Onların orada huzurlu yaşamaları noktasında bizlerde burada çalışmalarımızı her zaman sürdüreceğiz”

 

Garip, çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (DPS) 17 Numara ile seçime gireceğini ve Türkiye Genelinde çifte vatandaşların en çok tercih ettiği Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin bu seçimde tarihinin ilk Türk Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Karadayı’yı Aday gösterdiğini ve bu konuda oy anlamında Karadayı’ya destek beklediklerini belirtti.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş