“Ödüllerle taçlandırılan model bir şehir”

Yapım çalışmaları kısa süre önce tamamlanan Katlı Otopark’ın açılışı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altep’nin de katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Tarih ve kültürün merkez olacağı, fiziki hizmetlerden uluslararası organizasyonlara, ödüllerle taçlandırılan model bir şehir oluşturma gayretiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Yayınlama: 16.10.2014
923
A+
A-

Açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl İlçe Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan yardımcıları ve bazı belediye meclis üyeleri ile birlikte birçok vatandaş katıldı.

 

ÖDÜLLERLE TAÇLANDIRILAN MODEL BİR ŞEHİR OLUŞTURMA GAYRETİYLE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ






Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bugün açılışını yapmak için toplandığımız Katlı Otopark Projemizin İnegöl’ümüze, memleketimize hayırlara vesile olmasını temenni ederek hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. İnegöl Belediyesi, şehircilikte yeni bir ideali, yeni bir vizyonu ve hizmette ilkleri hayata geçirme misyonuyla yol almaya devam ediyor. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar irili ufaklı yüzlerce projeyi ilçemizde hayata geçirdik. İnsanımız için birlikte yaşanabilir bir İnegöl inşa ediyoruz. Çevre ve eğitim yatırımları, her yaş grubuna uygun sosyal faaliyetler, toplumumuzun çekirdeği kadınlarımız ve aile ile ilgili projeler, engelli vatandaşlarımızın sıfır engelle yaşayacağı, tarih ve kültürün merkez olacağı, fiziki hizmetlerden uluslararası organizasyonlara, ödüllerle taçlandırılan model bir şehir oluşturma gayretiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

EN BÜYÜK PROBLEM OTOPARK PROBLEMİ

İnegöl Belediyesi olarak projenin temelini geçtiğimiz Temmuz ayı başında yine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı bir törenle atmış olduklarını hatırlatarak konuşmasını sürdüren Aktaş, “Bugün de çok kısa bir sürede faaliyete almış olduğumuz, vatandaşlarımızın sıkıntı çekmeden araçlarını park edebilecekleri katlı otopark ve iş merkezimizin açılışını yapıyoruz. Gelişmiş şehirlerin en büyük problemi otopark problemidir. Göreve geldiğimiz günden bu yana bu problemi ortadan kaldırmak için irili ufaklı onlarca çalışma yaptık. İnegöl Belediyesi olarak yakın süreçte şehrimize iki farklı otopark kazandırmak için çalışma yaptık. Bunlardan biri eski Alyans düğün salonunun bulunduğu alan, diğeri ise şuanda üzerinde bulunduğumuz eski Tekel deposu ya da eski üniversitenin bulunduğu alanda yapımı gerçekleştirilen katlı otopark projemiz. Eski Alyans düğün salonunun bulunduğu alandaki otoparkımız, düğün salonunun yıkımı gerçekleştirildikten sonra 37 araçlık açık otopark alanı olarak düzenlenip hemşerilerimizin hizmetine sunuldu. Şu an faal olarak hizmet vermekte. Üzerinde bulunduğumuz alandaki eski yapı ile alakalı; Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun koruma şerhi vardı. Biz de Belediye olarak koruma şerhinin kaldırılmasına dair bir dava açmış ve o davayı da kazanmıştık. Sabırla hepsini aştık. İnegöl şehir merkezindeki otopark ihtiyacını göz önünde bulundurularak özellikle, Atatürk Bulvarının trafik yükünü almak üzere yapımını gerçekleştirdiğimiz katlı otopark, İnegöl’deki ilk katlı otopark olma özelliği taşıyor. Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilçelerinden biri olan İnegöl’de, kişi başına düşen araç sayısı da yüksek. İnegöl’de trafiğe kayıtlı 52 bin 354 araç var. İnşallah 500 araç kapasitesine sahip bu otoparkımız, İnegöl’ün otopark sorununun büyük bölümünü çözecek” şeklinde konuştu

 

30 YILLIK KULLANIM BEDELİ İÇİN 4 MİLYON 600 BİN TL TEKLİFLE İLE MESKAN İNŞAAT ALMIŞTI

Eski tekel binası diye adlandırılan 4 bin 600 metrekare büyüklüğündeki alanın, ciddi girişimler sonucu özelleştirme idaresi tarafından kamulaştırılıp 921 bin TL bedel karşılığı ile İnegöl Belediyesine kazandırıldığını aktaran Aktaş, “Daha sonra burada katlı otopark projemizin hayat bulması için tarafımızca proje çalışması başlatılmış ve 30 yıllığına ihale edilmesi konusu da 2013 Ocak ayı meclis toplantısında görüşülerek, karara bağlanmıştı. İhaleye katılmak için dosya alan birçok firma olmasına rağmen teminat yatıran iki firmamız ihaleye katıldı. İhaleyi, katlı otopark, işyeri ve butik otel inşaatı ile alakalı, 30 yıllık kullanım bedeli için 4 milyon 600 bin TL teklifle ile MESKAN İnşaat almıştı. Yap-işlet-devret modeli ile ihale edilen Katlı Otopark ve İş Merkezi Projemiz, 500 araçlık otopark, işyerleri ve butik otelden müteşekkildir. Proje, bodrum ve 4 kattan oluşmaktadır. Yapı, forekazık sistemi ile yapılmış olup, zemin katta 8 iş yeri, ikinci ve üçüncü katta ise 30 yataklı bir otel bulunmaktadır. Katlı otoparkın toplam alanı 13 bin 500 metre karedir. 2 bin 137 metrekarelik bodrum kat 87 araç kapasiteli, zemin kat ise 68 araç kapasiteli olacak. 1. kat 70, ikinci kat 75, üçüncü kat 69, teras kat ise 131 araç kapasitesine sahip olacak şekilde planlandı. 4’ncü yani teras katı, açık otopark şeklinde düzenlendi. Zemin katta 8 iş yeri, ikinci ve üçüncü katta ise 30 yataklı bir butik otel bulunuyor. İşyeri ve butik otel kısmı ihaleyi alan firma tarafından şekillendirilip işletilecektir. Katlı otoparkın fiyatlarını da kar amacı gütmeden küçük sembolik ücretler olarak belirledik. Bodrum ve Zemin katın 2 saatliği 1 TL, 4 saatliği 2 TL, 6 saatliği 3 TL, 8 saatliği 5 TL, 12 saatliği 7,5 TL, 24 saatliği 10 TL, olarak belirledik. Abonman ücretlerinde ise; 1. katta aylık abonman ücreti 75 TL, 2. katta aylık abonman ücreti 70 TL, 3. katta aylık abonman ücreti 65 TL, teras katta ise aylık abonman ücreti 30 TL. Ayrıca, yıllık abonelik ücretinin peşin olarak ödenmesi halinde ise yüzde 20 peşin ödeme iskontosu yapılacak” dedi.

 

OTELİN GİRİŞ KISMI ATATÜRK BULVARI ÜZERİNDEN YAPILACAK

Otopark alanının özelliklerinden bahseden Aktaş, “Toplam alanı 13 bin 500 metre kare olan katlı otoparkımızda 2.810 metrekare ticari dükkânlar, 3.500 metrekare otel alanı mevcut. Otelin giriş kısmı Atatürk Bulvarı üzerinden yapılacak. Yapı; cephe olarak kentimizin modern ve dinamik yapısını yansıtarak yeni bir çekim noktası oluşturmuştur.  Bunun dışında mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz şehri rahatlatacak; otopark alanları üretme çabamız kentin her alanında artarak devam ediyor. Bugüne kadar planladığımız birçok mahalle otoparkını, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” şeklinde konuştu.

 

ŞEHİR İÇİ TRAFİK ULAŞIM PLANI ÜZERİNDE CİDDİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİK

Şehir İçi Trafik Ulaşım Planı üzerinde ciddi çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Aktaş, şu ifadeleri kullandı: Tüm bunların dışında şehrimizdeki trafik akışını rahatlatmak adına, Şehir İçi Trafik Ulaşım Planı üzerinde ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışma kapsamda sayısını 36’ya çıkardığımız kavşakları ve bunlara bağlı yolları bir bütün olarak ele alarak, trafiği rahatlatma ve bilimsel bir sisteme oturtma adına ulaşım master planı hazırlayarak uygulamaya geçirdik. Trafik sorunu minimuma indirgemek için uygulamaya aldığımız Trafik Master Planıyla; bilim ve teknoloji ışığında, işin uzmanlarıyla daha kapsamlı, daha ekonomik, daha uygulanabilir ve daha etkili çözümler elde etmek adına çalışmalar gerçekleştirdik.

 

MERKEZDEKİ YOĞUN OTOPARK SORUNUNA NEŞTER VURACAK

Aktaş, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Katlı otoparkımız özellikle de merkezdeki yoğun otopark sorununa neşter vuracak. Çok katlı otopark projesi ile otopark sorununun çözümü noktasında önemli bir adım atmış oluyoruz. Bu hizmetin ortaya çıkmasında emek ve gayret sarf eden herkese bir kez daha teşekkür ediyor, katlı otopark ve iş merkezimizin İnegöl’ümüze hayırlı olmasını temenni ediyor saygılar sunuyorum.

 

İNEGÖL’ÜMÜZÜN SORUNLARINI ÇÖZECEK GÜZEL BİR MERKEZ

Bursa Büyükşehir Başkanı Recep Altepe ise, “Bugün İnegöl’de güzel bir gün, İnegöl Belediyemizin gerçekleştirdiği gerçekten akılcı bir model olan yap-işlet-devret modeli ile finansını çözdüğü güzel bir tesisi açıyoruz. Temel atma töreninde ben de vardım bugün de burada açılışını gerçekleştiriyoruz. Gerçekten güzel bir eser ve burada yaklaşık 4 bin 600 metrekare de özellikle Belediyemizin işleteceği 500 araçlık otoparkıyla, diğer konaklama tesisleriyle işyerleriyle birlikte İnegöl’ümüzün kalbine, merkezine yakışacak, İnegöl’ümüzün sorunlarını çözecek güzel bir merkez. Bu konuda emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

 

HİZMETLERİN EN GÜZELİNİ GÖSTERECEĞİZ

“Türkiye hızla gelişip kalkınıyor” ifadeleri ile konuşmalarına devam eden Recep Altepe, “Her alanda yapılan atılımlarla ülkemiz büyük bir gelişim içerisindedir. Dünyanın parlayan 5 yıldızından bir tanesi, hedefleri olan bir ülkeyiz. Her yurt dışına çıktığımızda göğsümüz kabarıyor. Şehrimizin de ülkemizin de her yanı ayrı bir şantiye görünümünde. Hızlı bir kalkınma ve gelişme var. Buradaki gelişmeleri şehirlerimizde de yaşıyoruz, İnegöl’ümüzde de yaşıyoruz. İnegöl’ümüz kendine has, her yönü ile gelişmiş, üreten, sanayisi, mobilyası, tarımı, turizmi ile birlikte önemli bir merkez. İnegöl’ümüz de önemli bir yere geldi. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye’nin yaşadığı bu gelişmenin içerisinde ülkemizin de kentlerimizin de hedefleri var. Güçlü şehirler ile birlikte güçlü bir ülke… Güçlü bir Bursa, güçlü bir İstanbul, güçlü bir Konya ile güçlü bir İzmir ile birlikte güçlü bir Türkiye’nin oluşması… Bu konu ile ilgili adımlarımızı atıyoruz. Bir yandan merkezi hükümet yatırımları bir yandan da hükümetimizin destekleri ve yatırımları her alanda kendini en güzel şekilde gösteriyor. Yapılan son düzenlemelerle birlikte artık yerelde tüm bölgelerde Türkiye’de Büyükşehir Belediyeleri var. Bu Büyükşehir Belediyelerinin amacı tüm ilçelerimizin aynı şekilde gelişmesini, kalkınmasını sağlamaktır. Merkezde ne varsa tüm ilçelerimizde bu olsun. Gelişme ve kalkınma birlikte olsun, bütün olsun. Kenti birlikte planlayalım, kentin sorunlarını birlikte çözelim. Başta su, altyapı, çevre sorunları olmak üzere tüm sorunlarımızı birlikte çözelim. Bu konuda yatırımlar yapalım. Bunun için güçlü kuruluşlara ihtiyaç var. Onun için inşallah Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte artık bugünlerden itibaren yeni bir dönem başlıyor. İnegöl’ümüzün her alanda kalkınması ve gelişmesi bizim de konumuz olacak. İnegöl’ümüzün ticaretinin, tarımının, sanayisinin, mobilyasının gelişmesi ve daha da hamle yapabilmesi ile İnegöl’de her alanda turizmin gelişmesi başta Oylat Kaplıcalarımız olmak ile tüm turizm alanlarında hamlelerin yapılması birlikte olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda hazırlıklarımızı yaptık. Bu konuda yavaş yavaş imalatlara başlıyoruz. Büyükşehir farkını İnegöl’de göstereceğiz. Başta İnegöl’e bir vefa borcumuz var. Son yapılan seçimlerde İnegöl 3. defa tekrardan Alinur Aktaş dedi, tebrik ediyoruz. Ama bunun yanında da İnegöl, Büyükşehir’de de 17 ilçe arasından en büyük oy ile en yüksek desteği vererek ilk defa Bursa’da 2. defa aynı kişiyi, Recep Altepe’yi Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı. Tekrar şükranlarımı arz ediyorum. Şimdi bizlere bunların karşılığını vermek düşüyor. Arkadaşlarımız ile birlikte her alanda hazırlık yapıyoruz. Seçim öncesi de geldik, daha önce de geldik, şimdi de geliyoruz… Arkadaşlarımız ile devamlı irtibat halindeyiz. İnegöl’ün sorunlarını çözme, İnegöl’ü geleceğe taşıma konusunda adımlarımızı atıyoruz. Sayın Alinur Aktaş bu konuda gerekli açıklamaları yaptı. Seçimden önce de baktık İnegöl’de önemli sorunlar var, ipekböceği üreten İhsaniye köyümüzde de sorunlar var, gittik o zamana da çözdük. Kurşunlu’da sulama sorunu vardı. Hemen o zaman başlattık, beklemedik. Dedik ki; vatandaşlar bunların nasıl olacağını görsün, bizim hizmet için geldiğimizi görsün. Bizler insanımızı, halkımızı seviyoruz. Halkın kurduğu, iktidara taşıdığı bir parti olarak bizler de halkımızı mutlu edecek hizmetler peşinde koşuyoruz. Gece gündüz koşmaktan yorulmuyoruz. Yeter ki İnegöllülerimiz, insanımız mutlu olsun. Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Onun için de bu hizmetlerin en güzelini göstereceğiz” dedi.

 

BEYLİK HANI’NIN SON PROSEDÜRLERİ HEMEN ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BİTİYOR

Beylik Hanı ile ilgili son prosedürlerin bitime yakın olduğunu ifade eden Altepe, “ Bursa’mız Büyükşehir oldu, daha önce İstanbul Büyükşehir oldu. İstanbul’un Silivri’si, Pendik’i, Şile’si nasıl geliştiyse hep Büyükşehir’in gücü ile gelişti. Bugün Bursa’da sonradan Büyükşehir’e katılan ilçelerimiz Kestel, Gürsu, Gemlik, Mudanya olmak üzere oradaki tüm altyapı yatırımlarından üstyapı yatırımlarına kadar şuana kadar yapılan ve şuanda yapılacak olan tüm makro ölçekli önemli projeler, büyük yatırımlar hep Büyükşehir Belediyesi ile birlikte geliyor. Büyükşehir Belediyesi geliyorsa hizmet vermek için geliyor, buradan aldığımızın kat kat fazlasını İnegöl’e yatırmak için geliyor. Onun için bizler de bu konuda önemli bir ivme katmış olacağız. İnegöl’ümüzün her alanda gelişmesi, şehrimizin ayağa kalkması, gerçek anlamda bir kent merkezi olması, sanatsal, kültürel her türlü faaliyetlerin gelişmesi, çarşımızın gelişerek ayağa kalkması, başta Beylik Hanı olmak üzere tarihi eserlerimizin ayağa kalkması için çalışıyoruz. Beylik Hanı’nın son prosedürleri hemen önümüzdeki günlerde bitiyor, ihaleye çıkacak. Sırada daha onlarca tarihi eser var. Sadece İnegöl’ün merkezinde değil tüm köylerindeki tarihi eserler de hep birlikte ayağa kalkmış olacak. Yine İnegölspor’umuzun tekrar marka olması, güçlenmesi, tesislerinin yapılması, eksiklerinin giderilmesi, burada caddelerimizin ıslahı ile ilgili yapılacak çalışmalar, içme suyunun komple yenilenmesi, bölgemizin spor tesislerini, kültür merkezlerinin, yeşil alanlarının kazandırılması gibi onlarca projemiz var. Sırası ile bunların ihaleleri gerçekleşiyor. İnşallah şimdiden sonra birlikte bunların da açılışını gerçekleştirmiş olacağız. İnegöl için ne yapsak az, onun için de buradayız. Artık Alinur Aktaş da var Recep Altepe de var Kaymakamımız, milletvekilimiz hep birlikte İnegöl için çalışacağız. Aldığımızdan çok daha fazlasını vereceğimizden şüpheniz olmasın. Bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bursa şuanda 26-27 dalda Türkiye’ye örnek. İnşallah bu örnekleri de en güzel şekilde başta İnegöl’ümüzde ve beldelerimizde göstereceğiz. Yeni dönemde de özellikle kırsal kalkınma gibi bizlere bağlanan yeni birimler, yeni görevler var. Artık köylerimizin kalkınması da buradaki tarım ve hayvancılığın gelişmesi de Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ilçe belediyemizin destekleri ile olacak. Artık ürünlerin en güzel şekilde yetiştirilmesi, verimliliğinin artması, tarlalarımızın sulanmasından onların pazarlanmasına, dünya pazarlarında yer bulmasına kadar, en modern tesislerin kurulmasına kadar Büyükşehir Belediyesi bu konuda bu destekleri tam olarak verecek” dedi.

 

İLÇE BELEDİYELERİMİZİN YAPAMADIKLARINI ARTIK BİRLİKTE YAPIYORUZ

Altepe konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Dün Kumla’daydık, binalar, apartmanlar yıktık meydanlar açmak için. Gemlik’in merkezinde de binalar yıkıyoruz, Kumla’sında da Kurşunlu’da da, her yerde bu faaliyetler sürüyor. Daha önceki belde belediyelerimizin, ilçe belediyelerimizin yapamadıklarını artık birlikte yapıyoruz. Bir elin nesi var 2 elin sesi var. Bunların en güzel örneklerini de İnegöl’ümüzde birer birer gerçekleştireceğiz. 1-2 yıl geçtikten sonra bunların sonuçlarını en güzel şekilde İnegöl halkımız da görmüş olacaklar. Şimdi de buradayız. Bu güzel projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Tesisimizin, otoparkımızın ve binamızın İnegöl’ümüze hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

 

AKÇA, TRAFİK KONUSUNDA DA UYARILARDA BULUNDU

Son olarak konuşan Kaymakam Akça, tesisin İnegöl’e hayırlı olmasını dilerken; trafik konusunda da uyarılarda bulundu. Yakın zamanda iki gencin trafik canavarına kurban gittiğini aktaran Akça, İnegöl’deki sürücülerin şoför koltuğuna oturduklarında iki kez dikkatli olmalarını istedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş