Kültür Vakfı hatim programı gerçekleştirdi

İnegöl Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen hatim programı, geçtiğimiz gün Ahmet Türker Aş Evi’nde gerçekleştirildi. Hatim programına 300’e yakın vatandaş katıldı.

Yayınlama: 23.08.2014
1.793
A+
A-

Gerçekleştirilen hatim programına, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir’de katıldı.

 

OKUL DÖNEMİNDE BAŞLADIĞIMIZ HATİMİMİZİ YAZ OKULUNDA TAMAMLAMIŞ OLDUK






İrfan Akademi Programı yürütücüsü Muharrem Buruk, İrfan Akademi Programı’nı tanıtarak, “2 Ay gibi kısa bir zamanda nasıl hatim ettiğimizi anlatmak istedim. Cumartesi-Pazar günlerini çıkardığımızda 8 haftada 40 gün ders yapmış olduk. 40 gün içinde bir öğrencinin Kuran-ı kerimi güzel bir şekilde okumasını öğrenip hatim edebilmesi takdir ederseniz ki mümkün değildir. İrfan Akademi Programımız başlayalı 2 yıl oldu.  Bu programımızı okul dönemi ve ya okulu olarak iki başlık altında topluyoruz. Okul döneminde hafta içi ve hafta sonu olarak iki ayrı program yapmaktayız. Hafta içi programında ilköğretim okullarında okuyup teşekkür, takdir alıp ta dershaneye gidemeyen 7. ve 8.sınıf öğrencilerimize yönelik yaptığımız program. Bu programda öğrencilerimiz sabah okullarına gidip öğleden sonra buraya gelip 3 saat ders alıyorlar. Okullardaki beş temel derse yönelik takviye kurslarımıza katılıyorlar. Her gün ilk iki ders beş temel ders üçüncü ders ise Kuran-ı Kerimin 300 sayfasını okumuştuk. Yaz okulunda kaldığımız yerden devam ettiğimiz için hatimimizi tamamlayabildik ancak okul döneminde aramızda olmayıp da yaz okulunda aramıza katılan öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimiz de diğer öğrencilerimizi tabi oldu. Önceki sayfaları kendileri okudular 40 öğrencinin 29 tanesi okul döneminde devam eden 11 öğrencilerimizde yaz okulunda aramıza katılan öğrencilerimiz. Kuran okumayı iyi bilen velilerimiz bu öğrencilerimizi okuyuşlarından fark etmişlerdir. Kısacası biz okul döneminde başladığımız hatimimizi yaz okulunda tamamlamış olduk. İrfan Akademi hafta sonu programına gelince İmam Hatip Ortaokulları okuyan öğrencilerimize cumartesi 2 saat Kuran-ı Kerim 2 saat Arapça 2 saat İngilizce 2 saat Matematik dersi olmak üzere 8 saatlik bir ders programı. Öğrencilerimiz sabah 9.30’da gelip akşam 18.00’a kadar bu programı takip ettiler. İlahi söyleyen miniklerimiz de İmam Hatip ortaokulu öğrencileri. Yaz okulunda ise bu öğrencilerimiz haftada 10 saat Kuran- Kerim 10 saat Arapça 6 saat İngilizce 2 saat Siyer 2 saat İlmihal dersleri aldılar. Bu öğrencilerimizle de okul döneminde kaldığımız yerden devam ederek hatimimizi tamamlarız İnşallah” dedi.

 

ENSAR OLMAYA ÇALIŞARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMANIN GAYRETİ İÇİNDEYİZ

İrdan Akademi Yönetim Kurulu Üyesi Semih Kılıç ise,  İnegöl Kültür Vakfımız 2011 yılında İnegöl’de kurulmuş olup o günden buyana İnegöl halkına hizmet etmektedir. Vakıf merkezimiz İshakpaşa Camii karşısındaki is merkezinde faaliyerini sürdürmektedir. Vakfımızın faaliyetleri iki başlık altında toplayabiliriz. İnegöl Belediyesinin restore ederek vakfımız hizmetine vermiş olduğu Ahmet Türkel konağında aşevi olarak hizmet vermekteyiz haftanın 6 günü yaklaşık 2501 kişiye çorba, ramazan ayıda ise her gün yaklaşık 800 kişiye hayırseverlerin de destekleri ile iftar veriyoruz. Yoksulluğu tespit edilen ailelere sıcak yemek ve erzak yardımı yapıyoruz ayrıca son iki yıldır Suriye’den gelen muhacir kardeşlerimize yönelik ev eşyası, kıyafet, yemek ikramlarımızla ensar olmaya çalışarak üzerimize düşen görevi yapmanın gayreti içindeyiz. Eğitim faaliyetlerine gelince okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar erkek ve kız öğrencilere yönelik devam etmektedir. Bu faaliyetlerimiz hem okul dönemi hem de yaz dönemi olarak süreklilik arz etmektedir. Birazdan ayrıntı vereceğim birimlerimizde toplam 3 binin üzeride öğrencimize eğitim vermekteyiz. Okul öncesi eğitimde Yıldız Kreş ve Goncagül Kreş başta olmak üzere Kasımefendi Çocuk Yetenekleri Geliştirme merkezimizle 500’e yakın öğrencimize eğitim vermekteyiz. Kız öğrencilerimize yönelik olarak Gülistan Kuran kursu başta olmak üzere Güldili Derneğimiz ve Gül Gençlik Derneğimiz mahallelerde bulunan şubeleri ile kız öğrencilerimize ve hanım kardeşlerimize yönelik eğitim faaliyetlerimiz devam etmektedir ayrıca Gülistan Kız Kuran kursumuzda hafızlık çalışması da yapılmaktadır. Bunun yanında MEB ve HEM ‘ in başlatmış olduğu Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında İnegöl içerisinde 5 merkezde 450 öğrenciye yönelik yaz okulu programımız devam etmektedir. Erkek öğrencilere yönelik faaliyetlerimize gelince Yıldız Gençlik Derneğimiz ve İnegöl Kültür Vakfı Aşevinde ve ayrıca hafızlık yaptığımız yurdumuzda faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Aşevinde yanına inşa ettiğimiz yurdumuzda orta öğretim 80 erkek öğrencimize yatılı olarak hafızlık programını ekim ayında başlatacağız. Ayrıca ilk 4.sınıfa yönelik ilkokul çalışmamızı arsamızı satın alarak başlatmış durumdayız. Vakfımız bünyesinde faailyet gösterecek olan ilkokulumuzu gelecek yılki okul dönemine yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bahsetmiş olduğumuz bu faaliyetlerimizin artarak devam edebilmesi için sizlerin dualarınızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kursa katılan öğrencilere sertifikalarını Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir takdim etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş