Çiftçinin malları korumada

“4081 sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında kanun ve uygulamaları” Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde yapılan toplantıda değerlendirildi. Toplantıda Koruma Meclisleri’nin tek çatı altında hizmet vermeye başladığı kaydedildi.

Yayınlama: 19.08.2014
1.383
A+
A-

İl Müdürü Ömer Çelik başkanlığında yürütülen toplantı, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Gürsel Günay ile konu uzmanları, Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlıklarının faal olduğu İnegöl, Yenişehir, Orhangazi, Mudanya, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Kestel ve Gürsu İlçeleri Çiftçi Mallarının Koruma Meclisi Başkanlıkları Başkan ve Başkan Yardımcılarının yanı sıra,  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde konuyla ilgili görev yapan teknik personelin katılımları ile gerçekleşti.

 

Toplantıda 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli idareler seçiminden sonra göreve başlayan “Koruma Meclisi üyelerine” 4081 sayılı kanun ve uygulamaları hakkında bilgiler verilirken Çiftçi Mallarının Koruma Meclisi Başkanlıklarının kuruluşu, görev alanlarının belirlenmesi, yürütülecek hizmetler, çalışanlar ve bütçe uygulamaları ile ilgili yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında katılımcıların görüş ve önerileri de alındı.






 

KORUMA MECLİSLERİ TEK ÇATI ALTINDA

İl Müdürü Ömer Çelik toplantıda yaptığı değerlendirmede; 1940’lı yıllarda çıkarılan bir kanunla sunulan Çiftçi Malları Koruma Hizmetinin çok önemli bir görev olduğunu vurgu yaparak, 30 Mart 2014 mahalli seçimleri ile birlikte Büyükşehir hizmet alanının il sınırlarının tamamını kapsadığı ve bu bağlamda ilçelerde de Çiftçi Mallarını Koruma meclislerinin tek çatı altında tüm ilçeye hizmet vermeye başladığını söyledi.  İl Müdürü Çelik uygulamada tespit edilen sorunların giderilmesi ve uygulama birliğinin tesisine yönelik olarak bu toplantının düzenlendiğini belirtti.            

 

UYGULAMADA BİRLİK SAĞLANMASINI HEDEFLİYORUZ

İl Müdürü Ömer Çelik konuşmasının devamında şunları söyledi; 4081 Sayılı Kanun kapsamında görev yapan Çiftçi Mallarının Koruma Meclisi Başkanlıklarının yegâne görevi koruma alanlarındaki çiftçi mallarını korumaktır. Mahalli seçimlerden sonra göreve gelen yeni koruma meclisleri ile Bursa genelinde uygulamada karşılaşılan sorunların çözümü ile bilgi eksikliklerinin giderilerek uygulamada birlik sağlanmasını hedefliyoruz. Öncelikli hedefimiz 2014 yılı içerisinde bu eksikliklerimizi giderek ilgili kanun çerçevesinde 2015 yılından itibaren yapılacak uygulamalar ile çiftçi malları koruma faaliyetlerini eksiksiz ve sorunsuz olarak yürütmektir. Yol Gösterip,  Sorunların Çözümüne Katkı Sağlarken Denetim Görevimizi de Aksatmayacağız. Seçilen Çiftçi Mallarının Koruma Meclisi Başkanlıkları ilçe bazında taleplere bağlı olarak koruma alanını belirleyerek hizmet vereceklerdir. Halen yürürlükteki kanun günümüz şartlarına cevap vermese de yürürlüktedir. Konuyla ilgili olarak yakın zamanda yapılacak yeni bir kanunun çalışması ile yaşanan aksaklıkların ve sorunların sona ereceğine inanıyorum. Çiftçi mallarını koruma kapsamında yapılacak işlemlerde 4081 Sayılı Kanun İl ve İlçe Müdürlüklerimize denetim yetkisi vermektedir. Öncelikle devlet olarak yol gösteren sorunların çözümüne katkı sağlayan bir anlayışla hizmetlere yardımcı olacağız. Ancak kanunda belirtilen denetim yetkimizi de her zaman kamu yararına uygulayacağız. 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş