Yatırımın güvenli limanı: Altın

Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde altın piyasası hakkında değerlendirmelerde bulunan İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Âdem Emre, altının tüm dünyada kabul gördüğünü, yatırım yapmayı düşünenlerin altına yatırım yapmalarını önerebileceğini söyledi.

Yayınlama: 18.06.2014
901
A+
A-

Düğün sezonu ile Ramazan ayının çakışması nedeniyle altın piyasasını değerlendiren İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Âdem Emre, önemli açıklamalarda bulundu.

 

ALIŞVERİŞLER DE FİYATLARDA GERİLEMEZ






Emre yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: İnegöl kuyumcuları olarak sektörümüzde malum yerleşim olduğu için sanayimizin, çiftçimizin, esnafımızın yoğun olduğu il seviyesinde olan bir ilçeyiz. Kuyumcularda alışverişe bakarsak fevkalade bir olumsuzluk yaşadığımızı söyleyemeyiz. Alışverişler müşteri açısından da bizler açısında da İnegöl olarak çok şükür diyebiliriz. Önümüzde cemiyet sezonu ve Ramazan ayı var. Cemiyetlerin çok yoğun olduğu bir ilçeyiz. Alışverişlerde fevkalade bir gerileme olacağını düşünmüyorum. İnegöl olarak müşterilerimiz açısından gelirimizin iyi olduğunu, yaşam seviyesinin birçok ilden çok daha yukarıda olduğunu gözlemliyoruz. Altın fiyatları önümüzdeki dönemlerde düşer ya da yükselir anlamında konuya baktığımızda her ne kadar ülkemizde son zamanlarda yaşanan siyasi gelişmelere bağımlı olarak cüzi miktarda da hareketlenme olsa da altın fiyatlarının en azından kendini bu fiyatlarda koruyabileceğini düşünüyorum. Önümüzdeki dönemlerde fevkalade bir gerileme beklemiyorum en azından kişisel fikrim bu. Daha sonra altının dövizler gibi, borsalardaki sıçrama yapma durumu olmaz. Bir iki puanlık değişiklikler zaten gün içerisinde oluyor. Altın en azından 80’lerin aşağısına gelmeyeceğini düşünüyorum.

 

TAKDİR ALLAH’IN

Tarım sektöründe yaşanan olumsuz olaylar tabiî ki bizi etkiler, bazı meyve üreticisinin sezona borçlu girdiğini düşünüyorum ve biliyorum yaşanan dolu olaylarından ve yağışlardan çiftçimizin baya mağduriyet yaşayacağını düşünüyorum her ne kadar çarşıyı ilgilendirse de daha çok bankaları ilgilendiren bir husus bir nevi kredi alma yöntemi ile bu günlere gelindiğini tahmin ediyorum dolayısıyla biraz zorluk yaşanacaktır. Geçmiş senelerde de ilçemizde buna benzer şeyler yaşandı ama biz İnegöl halkı olarak çiftçimiz olarak esnaf olarak yine çok yerden daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz, tabi bunlar yaşanmasa daha güzel olabilirdi ama takdir Allah’ın.

  

ALTIN HER YERDE KABUL GÖRÜR

Alternatif yol döviz borsa manasında baktığımız zaman bence altının dışında başka yatırım aracı yok. Döviz üzerinde belli bir hareketlenme olduğu zaman altına bu durum otomatikman akseder. Şuan dünya altın piyasasında hafif bir gerileme gözükse de açıkcası çok geri olacağını ben düşünmüyorum. 1-1,5 sene öncesinde altın çok yükseklerde oldu zaten. O dönemde dolarda gerideydi. Doların son zamanlarda 2 liranın üzerine çıkması ve bu bantta tutunması onsun daha geri geleceğini düşünmüyorum. Ama şunu da ilave etmemde fayda var. Altın konusunda kesinlikle bir söylemler olamaz. En fazla yorum yapabiliriz. Çünkü global bir piyasa… Dünyanın her yerinde altının fiyatında 50 dolar yukarı 50 dolar aşağı olur, çok fazla değişmez. Bir yerde çok ucuz bir yerde çok pahalı olmaz. Dünyanın her yerinde kabul gören bir maddedir. Altın yaratılan bir değer değildir, kabul gören bir değerdir. Dünyanın neresine götürürseniz götürün piyasa altını tanıyor ve aşağı yukarı fiyatı bellidir. Ben yatırımcılarımıza tavsiyem ihtiyaç dışındaki paralarını az da olsa çok da olsa ama bankalara hesap açtırmak suretiyle yâda altın alarak yatırım yapsınlar.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş