“Kardeşlik bağlarını güçlendirmek istiyoruz”

Huzur Mahallesi’nde kısa bir süre önce kurularak çalışmalarına başlayan Gençlik Derneği ilk olarak medya mensupları ile buluştu. Düzenlenen toplantıda Huzur Mahallesinin dünü, bugünü ve geleceği masaya yatırılırken, Dernek Basın Sözcüsü Necip Salacan, tüm ilçe halkıyla kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmek istediklerini söyledi.

Yayınlama: 16.05.2014
1.364
A+
A-

Huzur Mahallesi Gençlik Derneği kuruluşunun ardından İnegöl’de görev yapan basın mensupları ile yemekte buluştu. Basın mensuplarının yanı sıra kurucu dernek üyelerinin de hazır bulunduğu yemekte, Huzur Mahallesinin dünü, bugünü ve geleceği konuşuldu.

 

MAHALLENİN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRECEĞİZ






Yemek sonrası bir açıklama yapan Dernek Başkanı Mehmet Argun, davetlerine katılan gazetecilere teşekkür etti. Argun, bundan sonra İnegöl’de etkin bir STK haline gelip hem mahallelerinin sorunlarını gündeme getirmeyi, hem de İnegöl ve Huzur Mahallesi arasında köprü görevi görmeyi istediklerini söyledi.

 

ÖN YARGIYI KIRMAK İSTİYORUZ

Huzur Mahallesi Gençlik Derneği Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Necip Salacan da amaçlarının İnegöl ile Huzur Mahallesi arasındaki sosyal ve kültürel bağları kuvvetlendirmek olduğunu belirterek şunları kaydetti: Yaklaşık 16 bin nüfusu bulunan Huzur Mahallesi 30 yıllık bir geçmişe sahip. Buna rağmen mahallemiz hak ettiği değeri ve hizmeti bugüne kadar görmedi. Öte yandan kuruluşundan bu yana 30 yıl geçmesine rağmen insanların ön yargılarının yıkılmadığını görüyoruz. Bu gerçekten üzüntü ve endişe verici bir durum… Biz 32 yaş altı gençler olarak kurduğumuz Huzur Mahallesi Gençlik Derneği ile bu önyargıları kırmak ve tüm ilçe halklarıyla kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmek istiyoruz. Aynı dini, aynı mezhebi paylaşıyoruz. Hemen hemen aynı örf ve adetleri yaşıyoruz. Dolayısıyla dünya ve ahret görüşümüz bir. Buna rağmen kalıplaşmış algı ve önyargıların bugüne kadar tamamen yıkılmamış olması gerçekten üzüntü verici. En az 30 yıldır iç içe yaşamamıza rağmen birbirimizi yeterince tanıyamamamız utanılacak bir durum. Maalesef ki beyinlerimizde inşa ettiğimiz duvarları kırıp hakikate ulaşamıyoruz. Dolayısıyla bu talihsizlik nesilden nesle aktarılarak devam ediyor. Biz gençler olarak buna daha fazla seyirci kalamazdık. Bu doğrultuda iki yıldır sosyal medya üzerinde yürüttüğümüz çalışmalarımızı yaklaşık 4 ay önce derneğe dönüştürerek sorumluluk almaya ve elimizi taşın altına koymaya karar verdik. İnşallah basının da desteğiyle çok kısa zamanda çok hızlı yol kat edecek ve hep birlikte çok olumlu sonuçlara imza atacağız.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş