İYİ PARTİLİ 10 MİLLETVEKİLİ ADAYI İNEGÖL’DE SAHAYA İNDİ

Yayınlama: 27.04.2023
157
A+
A-

İyi Parti Bursa 2. Bölge Milletvekili Adayları, seçim startını İnegöl’de verdi. 10 Milletvekili adayı ve 11 ilçe başkanı İnegöl’de bölge bölge seçim çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden İyi Parti Bursa Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, Büyükşehir Yasası’nı eleştirerek, “Nasip olursa İyi Parti iktidarında, Millet İttifakı iktidarında bu bizim sözümüzdür; bu büyükşehir yasası mutlaka gözden geçirilecek, kapanmış olan belediyeler başta olmak üzere köylerin yeniden tüzel kişilikleri, mutlaka kendilerine iade edilecek” dedi.

İyi Parti 2. Bölge Milletvekili Adayları Hasan Toktaş, İbrahim Alagöz, Orhan Özer, Sermin Can Özensoy, Erdal Ay, Hatice Deniz, Zafer Milli, Osman Atalay Akman, Enver Yeniçeri ve Dilek Durak seçim startını İnegöl’den verdi.

İnegöl’ün tamamına yayılarak kırsal köy ve şehir merkezini gezen adaylar, seçimde milletvekilliği noktasında kendilerine destek vermelerini istedi.






İnegöl’ün yakından tanıdığı İyi Parti Bursa Milletvekili Adayı Hasan Toktaş ise, seçim çalışmaları kapsamında İnegöl Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette özellikle Büyükşehir Yasası nedeni ile insanların mağdur olduklarını belirten Toktaş, seçimi kazanmaları takdirde, köylerin tüzel kişiliklerinin kendilerine iade edileceğini belirtti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Toktaş, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün İyi Parti Bursa 2. Bölge Milletvekili Adayları olarak, tam kadro İnegöl’deyiz. Böyle bir program tertip etmiştik. Ben kabulünüzden dolayı teşekkür ederim. Önümüzdeki süreç iyice daraldı. Malum 14 Mayıs, toplam 17 gün süremiz kaldı. Ben öncelikle seçimin milletimize, memleketimize hayırlı olmasını niyaz ediyorum. Şu anda yürürlükte olan ve uygulaması da devam eden Büyükşehir yasası özellikle köylerimizi mahalleye dönüştürmüş olan bu yasanın biz eskiden beri hep karşısında olduk. Bugün de mensubu olduğumuz İyi Parti, bu yasanın uygulama şeklinin uygun olmadığına inanmakta. Çünkü köylerimiz mahalleye dönmek ile almış olduğu hizmetler, çok da sağlıklı değil. 1934 Köy Kanunu’na göre köy tüzel kişilikleri vardı. Tüzel kişilik olduğu zaman da malum mülk edinme yani; köy orta malı dediğimiz, harman yeri dediğimiz, köyün atadan dededen kalma tüm yerleri, bu yasa ile belediyelere geçti. Bursa’nın tamamında neredeyse köylünün malı satıldı. Mesela İznik’te Bayındır köyüne gittim. Köy konağını İstanbullu biri geldi ihale ile satın aldı. ‘Biz alacağız’ dedi köylü ama ihale açık ihale, bunu belediye ilan etmiş satıyor ve sattı. Nasip olursa İyi Parti iktidarında, Millet İttifakı iktidarında bu bizim sözümüzdür; bu büyükşehir yasası mutlaka gözden geçirilecek, kapanmış olan belediyeler başta olmak üzere köylerin yeniden tüzel kişilikleri, mutlaka kendilerine iade edilecek. Bugün mahalle oldu da köyler ne oldu? İnegöl’ün Cuma Mahallesi’nde veya Atatürk Bulvarı’nda ev yapmak ile köyde ev yapmanın çok fazla farkı kalmadı. Buna kırsal köy tanımlama getirmek sureti ile biraz düzenlemeye çalıştılar”

Türkiye genelinde tarım arazilerinin ekilmediğini belirten Toktaş, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Tarımda köyde yaşayan nüfusumuz artık maalesef girdi maliyetleri yüzünden üretemez hale gelmeye başladı. Türkiye’de son 20 yılda ekilmekten vazgeçilen tarım arazi büyüklüğü ne kadar biliyor musunuz? Bursa’nın toplam yüz ölçümünün tam iki katı. 20 bin km2 büyüklüğündeki tarım arazisini vatandaşımız maalesef ekmekten vazgeçti”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş