İHH yenilenen yüzü ile ‘Bismillah’ diyor

Yayınlama: 22.08.2024
210
A+
A-

İnegöl İHH değişen binası ve yönetiminin ardından yeniden sahaya iniyor. Gelecek hafta düzenlenecek olan program ile İnegöl’deki muhtarlar ile bir araya gelecek olan İnegöl İHH, ilçe protokolünden isimlerin de yer alacağı toplantıda sunumunu gerçekleştirecek.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Türkiye genelinde hayata geçirdiği şubeleşme çalışmaları kapsamında tesis edilen İHH İnegöl Temsilciliği, yenilenen yüzü ve adresi ile İnegöl’de hizmet vermeye başlamıştı. Yenilenen yüzü ile saha çalışmalarına başlayan İnegöl İHH, İnegöl’deki kırsal mahalle muhtarlarını ziyarete başladı.

İHH Vakfı İnegöl Temsilciği İdari Müdürü Hüseyin Aydın, bu kapsamda köy muhtarlarını ziyaret ederek, hem gerçekleştirilecek olan programa davet ediyor hem de ‘Öşür’ konusunu gündeme getiriyor.






Gazetemize bu konuda açıklamalarda bulunan İHH Vakfı İnegöl Temsilciği İdari Müdürü Hüseyin Aydın, şu ifadeleri kullandı:

“Bildiğiniz üzere İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) 1995 yılında resmî olarak kurulmuş ve insani yardım kapsamında yerel ve uluslararası ölçekte çalışmalar yapan, kâr amacı gütmeyen, varlığını vakıf senedinde de belirtildiği üzere ulusal ve uluslararası mevzuatlara dayandıran Türkiye merkezli bağımsız bir sivil toplum kuruluşudur. İHH, kuruluş amacı ve faaliyetleri gereği hak temelli sivil toplum kuruluşlarından biridir.

Kurulduğu günden bu yana dünyanın altı kıtasında ve 123 ülkede insani yardım, insani diplomasi, hak savunuculuğu, arama kurtarma, acil yardım, sağlık, eğitim ve krizlerin çözümü, yaralarının sarılması konularında çalışmalar İHH, bu çalışmaları yaparken bölge, din, dil, ırk, yaş, cinsiyet veya mezhep farkı gözetmez. İhtiyacın olduğu her yeri kendisine faaliyet alanı olarak belirlemiş olan İHH, bu misyonunu gerçekleştirirken tüm dünyada; savaş ve savaşın etkisinin sürdüğü bölgeleri, afet bölgelerini ve yoksulluk olan ülke ve bölgeleri öncelemektedir.

Bizler İnegöl olarak bir yenilenme sürecini yaşadık. Akabinde de İnegöl’de ‘Öşür’ konusunu gündemimize aldık.

Kırsal mahallerimizi ziyaret ederek bu konuda vatandaşlarımıza bilgiler verdik. Mazlum coğrafyanın umudu olan ülkemiz, vatandaşlarımız şimdiye kadar üzerine düşen vazifeleri çok şükür yerine getirdi. İnşallah bundan sonra da elini taşın altına koymaya devam edecektir”

İNEGÖLLÜLERİN EMANETLERİNİ MAZLUM COĞRAFYALARA TAŞIYACAĞIZ

Muhtarlar özelinde bir program tertip edeceklerini belirten Aydın:

“Önümüzdeki hafta Allah nasip ederse muhtarlarımız özelinde bir program tertip edeceğiz. Protokolden isimlerin de yer alacağı programımızda faaliyetlerimiz hakkın geniş bir sunum yapacağız. Yaptığımız her faaliyet her program, mazlum coğrafyaya bir nebze fayda sağlamak adına atılmış bir adımdır.

Bundan sonra faaliyetlerimizi daha da İnegöl’de arttırarak devam edeceğiz. Mazlumlara umut olmak adına İnegöllülerin emanetlerini mazlum coğrafyalara taşıyacağız” dedi.

ESKİ YÖNETİME TEŞEKKÜR

Aydın, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Ben İHH İnegöl eski yönetimine de ayrıca teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel çalışmalar ortaya konulmuş ve açıkçası çıta çok yukarıda. İnşallah bizler de bu anlamda çalışmalarımıza gerçekleştirerek, çıtayı daha da yukarıya kaldırmanın derdi içinde olacağız”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş