İnegöl’de 7 yaşındaki Aslıhan Karakurt, kendisinin hazırladığı dergileri satışa sunarak Gazze yararına 40 bin lira gelir elde etti

Yayınlama: 22.10.2024
31
A+
A-

İsrail’in Filistin’deki katliamlarını izledikten sonra bir dergi hazırlayarak çeşitli desteklerle dergisini bastıran ve Filistin yararına satışa sunan 7 yaşındaki Aslıhan Karakurt, el ettiği 40 bin liralık geliri Gazze yararına İnegöl Kızılay Şube Başkanı Alay Ergin’e teslim etti.

Sosyal medya ve televizyon kanallarından İsrail’in Gazze’deki katliamlarına tanıklık eden 7 yaşındaki Aslıhan Karakurt, Gazze yararına bir dergi hazırlayarak satışa sunmak istedi. Anne ve babasının da destek olduğu Aslıhan, çizimlerden oluşan bir dergi hazırladı ve bir hayırseverin desteği ile dergisini bastırdı.

İyilik Hareketi Derneği’nin de katkıları ile dergilerini satışa sunan 7 yaşındaki minik Aslıhan, dergi satışlarından toplam 40 bin lira gelir elde etti.

Minik Aslıhan, Gazze yararına dergi satışlarından gelen 40 bin lirayı, Kızılay İnegöl Şube Başkanı Alay Ergin’e teslim etti.






Burada açıklamalarda bulunan Aslıhan Karakurt, şu ifadeleri kullandı:

“Ben Aslıhan Karakurt. Çocukların ölmediği, güldüğü, eğlendiği, okula gittiği bir dünya istiyorum. Dergimi alarak Filistin’deki kardeşlerime yardımda bulunduğunuz için teşekkür ederim”

Kızılay İnegöl Şube Başkanı Alay Ergin ise;

“Evladımız, Allah razı olsun. 7 Ekim olaylarından sonra tamamen kendi imkanları ile bir dergi hazırladı. İnegöl’deki bir hayırseverin desteği ile bir dergi haline getirildi. Tanıtımımı yapıldı ve satışı yapıldı.  Yapılan bu satıştan elde edilen geliri, Aslıhan evladımız bizlere geldi ve Kızılay vesilesi ile bu paraların Gazze’deki kardeşlerimize gönderilmesi için bizlere müracaatta bulundu. Biz kendisine teşekkür ediyoruz. Meblağın hiç önemi yok. Az ya da çok hiç önemi yok. Takdire şayan davranıştan dolayı kendisine ve kendisini yetiştiren ailesine teşekkür ediyorum. Vesile olan, destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de bir akımı başlatacağına inanıyorum ben. Çok güzel bir çalışma olmuş” dedi.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş