“Dünya medyası her zaman Ermenistan’ın yaptıklarına göz yumuyor”

İnegöl’de çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Dünya Azerbaycanlılar Platformu Başkanı Samir İskenderoğlu, Azerbaycan’ın devam eden operasyonları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Dünya medyası her zaman Ermenistan’ın yaptıklarına göz yumuyor. Ermenilerin yaptıklarını kayda almıyor, görmezden geliyor” dedi.

Yayınlama: 29.10.2020
735
A+
A-

Azerbaycan Gence Gülistan Kimsesiz Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Vefa Aktuz ve Dünya Azerbaycanlılar Platformu Başkanı Samir İskenderoğlu, İnegöl’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

 

Abdulhamid Han Kültür ve Eğitim Derneğinde gerçekleşen ilk ziyarette açıklamalarda bulunan Abdulhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, şu ifadeleri kullandı:






 

“Tek millet iki devlet dediğimiz Azerbaycanlı kardeşlerimizin biz her daim yanındayız, her zaman destekliyoruz. Azerbaycan’da bir şehrimize saldırı oldu daha yeni. 15 Şehit ve 40 yaralı var. Ben oradaki şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörist Ermenistan devleti, yine teröristliğini yapmış ve oradaki masum sivilleri katletmiştir”

 

Dünya medyasının Ermenistan’ın sivilleri katletmesine göz yumduğunu ifade eden Dünya Azerbaycanlılar Platformu Başkanı Samir İskenderoğlu ise, “Dünya medyası her zaman Ermenistan’ın yaptıklarına göz yumuyor. Ermenilerin yaptıklarını kayda almıyor, görmezden geliyor. Bize yapılanları, Ermenilere yapılmış gibi gösteriyor. Bu haksızlığın bir an önce son bulacağına inanıyoruz. Çünkü Azerbaycan haklı davasını yürütüyor. İşgal altındaki topraklarını teröristler tarafından temizliyor. Bildiğiniz gibi Karabağ PKK teröristlerinin yuvasına çevrildi. Tüm dünya Karabağ Azerbaycan’ındır diyor ama bir taraftan da işgalci terörist Ermenistan’a destek veriyor. Kimse Ermenistan’a bu toprakları sen işgal ettin, şimdi çıkacaksın sözünü söylemiyor. Türkiye’mizin desteği ve Azerbaycan ordusunun kendi gücü ile tüm topraklarımız işgalden azat edilecektir. Çünkü o topraklar dedelerimizin mezarlarının bulunduğu kendi topraklarımız” dedi.

 

Son olarak açıklamalarda bulunan Azerbaycan Gence Gülistan Kimsesiz Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Vefa Aktuz, şu ifadeleri kullandı:

 

“Şuan Azerbaycan hükümeti, askeri, kendi toprağında şerefi ve namusu ile savaşıyor. Ermeni basını güya Ermeni halkını yok etmeye çalışıyor Azerbaycan askeri gibi yalan yanlış şeyler yayınlıyor. Biz Hocalı Katliamında gördük onların Azerbaycan milletine yaptıklarını. Bugün onlar bizim sivillerimizi öldürüyor.  Gence’de yapılan katliamları gördük ama Azerbaycan onların yaptığı gibi hain saldırı yapmıyor. Sadece savaş bölgesinde savaşıyor”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş