NOSTALJi RIDVAN DOĞAL HAYAT iÇiN KöYE YERLEŞTi

İnegöl’de ‘Nostalji Rıdvan’ olarak tanınan ve eski nesil kıyafetleri ile bir çok İnegöllünün şaşkınlıkla takip ettiği Rıdvan özdemir, doğal yaşamı tercih ederek İnegöl’e bağlı kırsal Güzelyurt Mahallesi’ne yerleşti. Doğal yaşam için köy yerleştiğini belirten Rıdvan Özdemir, “Bizim İnegöl’ümüzün insanının aklına hemen şu geliyor; kabadayı, psikopat. Ama öyle yollarda işimiz yok. Biz bize yakışan şekilde giyiniyoruz. Atalarımızdan, dedelerimizden kalan elbiseler, kabadayı, psikopat gibi şeyleri an

Yayınlama: 25.07.2019
3.510
A+
A-

‘Nostalji Rıdvan’ lakabı ile İnegöl’ün tanınan simalarından biri olan Rıdvan Özdemir, doğal hayatı yaşamak için köye yerleşti.

 

BÖYLE GİYİNMEK ATADAN DEDEN






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rıdvan Özdemir, “Böyle giyinmek atadan deden. Ufakken babamda görüyordum. Yaş büyüdükçe, görüp geçirdikçe bu şekilde giyinmeye devam ettim” dedi.

 

İNSANLAR ÖNYARGILI DAVRANIYOR

İnsanların genel olarak giysilerini gördükten sonra önyargılı davrandığını belirten Özdemir, “Bizim İnegöl’ümüzün insanının aklına hemen şu geliyor; kabadayı, psikopat. Ama öyle yollarda işimiz yok. Biz bize yakışan şekilde giyiniyoruz. Atalarımızdan, dedelerimizden kalan elbiseler, kabadayı, psikopat gibi şeyleri anımsatmıyor” şeklinde konuştu.

 

ONLARA BAKSAYDIM, İSTEDİĞİM HAYATI YAŞAYAMAZDIM

“İyi bakanlarda var” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Özdemir, “Eşimiz dostumuz merak ediyor, giymek istiyorlar. Kendi elbiselerimi veriyorum. Yapamıyor. Merak ediyorlar ama biraz ona cesaret lazım. Şimdi o gülüyormuş böyle giyiniyorum diye, bu gülüyormuş, onlara bakmayacaksın. Zaten onlara baksaydım, istediğim hayatı yaşayamazdım. Ben böyle çok mutluyum. Allah’ın izniyle hep böyle” şeklinde konuştu.

 

25 YIL SONRA KÖYE YERLEŞTİ

25 Yıl İnegöl’de yaşadıktan sonra köye yerleştiğini belirten Özdemir, “Ben şuanda köyde duruyorum. Daha çok doğal ortama verdiğim için kendimi,  25 yıl İnegöl’de yaşadıktan sonra köye yerleştim. Bağ evimiz var. Allah nasip ederse, ömrümüz varsa burada yaşamı tercih ediyorum. Hala İnegöl merkezde evimiz var. 25 yıl merkezde kaldıktan sonra köyümüz Güzelyurt’a geldim. Annem, kardeşlerim İnegöl’de. Babamla ikimiz geldik köye. 2 Hafta bir geliyorum İnegöl’e”

 

DİZİ İLE ANLAŞTI AMA İSTANBUL’A YAŞAYAMAZDI…

Çukur Dizi için İstanbul’a gittiğini, orada kalması gerektiğinin söylenmesi üzerine de İnegöl’e geri döndüğünü belirten Özdemir, “Dizi işleri oldu. İstanbul’a gittim. Çukur Dizi var, bir çok insanın izlediği dizi. Orada kalmam gerektiği için anlaşamadık. Orada yaşayamam çünkü. Orada kalmayı düşünmediğim için İnegöl’e geri döndüm” şeklinde konuştu.

 

HAYVANLARLA İLGİLENİYOR

Özdemir, köydeki hayatını ise şu cümleler ile anlattı: “Köyde atla uğraşıyorum, eşeğim var, köpeklerim var. Keçilerim vardı, keçileri sattık. Öyle atla geziyorum. Bir şey lazım olunca da Kurşunlu’ya gidiyorum atla”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş