PATATES ÜRETİCİYİ SEVİNDİRDİ

Türkiye’nin önemli patates üretim merkezlerinden biri olan Bursa’nın İnegöl ilçesinde hasat başladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Bu sene patatesten yaklaşık 40 bin ton hasat bekliyoruz. Fiyat olarak da bugün araba üzerinde 1,80-2 lira arasında patatesi veriyoruz. Verim de güzel durum da güzel inşallah bu sonuna kadar böyle gider” dedi.

Yayınlama: 01.07.2019
873
A+
A-

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, patates hasadının başladığı Kulaca ve Alibeyköy Kırsal Mahallelerini ziyaret ederek, üreticilerle bir araya geldi.

 

Ziyaretler sırasında açıklamalarda bulun İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “İnegöl’ümüzde bu yıl 11 bin dekar alanda patates üretimi yapılmakta. Bunun 7 bin dekarı sözleşmeli, 4 bin dekarı ise bireysel olarak yapılmakta. Bu sene patatesten yaklaşık 40 bin ton hasat bekliyoruz. Fiyat olarak da bugün araba üzerinde 1,80-2 lira arasında patatesi veriyoruz. Verim de güzel durum da güzel inşallah bu sonuna kadar böyle gider. Çok değerli topraklarda yaşıyoruz ve zor şartlarda üretim yapıyoruz. Önemli olan çitçinin para kazanması ve çiftçinin kırsalda kalması. Bunun içinde devletimize önemli görevler düşüyor. Biz rençber bir millet olduğumuz için kendi kendine yetebilen 8 ülkeden bir tanesiydik. Bugün tam bağımsızlığın yolu tarım ülkesi olmaktan geçiyor. Biz bunun için eleştiri yapmıyoruz sadece taleplerimizi iletiyoruz. İnşallah her şey gönlümüzce olur ve çiftçimiz bol bereketli, bol kazançlı bir dönem yaşar” şeklinde konuştu.






 

VERİMDEN VE FİYATTAN MEMNUNUZ

Patates üreticisi Erhan Emek ise, “ Dün itibarıyla hasadımız başlamış bulunmaktadır. İnegöl ve Yenişehir bölgelerinde yaklaşık olarak 1150 dekar alanda çalışıyoruz. Verimden memnunuz, fiyatlarda olması gereken yerde. Yani şimdilik durumdan memnunuz. Tarladaki ve pazardaki fiyat farkı da normal ölçülerde gidiyor” ifadelerini kullandı.

 

HER ŞEY ÜRETİMDE BİTİYOR

Son olarak konuşan çiftçi Zakir Özonan yeni sezonun bütün üreticiler için hayırlı olması temennileriyle söze başlayarak “ Bizim devletten beklentimiz dışarıdan ithalatın kesilmesi. Dışarıdan ürün sokarak bu iş çözülmez. Biz üreticimizin gübre fiyatlarını, mazot fiyatlarını ucuz bir şekilde almasını ve üretim yapmasını istiyoruz. Her şey üretimde bitiyor” dedi.

 

HABER : SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş