Yaralı şahine vatandaş sahip çıktı

Bursa-Ankara karayolu üzerinde bir vatandaş yol üzerinde yaralı bir şahin buldu. Yaralı şahin vatandaş tarafından tedavi edilmek üzere İnegöl Belediyesi ekiplerine teslim edildi.

Yayınlama: 11.02.2019
806
A+
A-

Bursa-Ankara karayolunda bulunan bir kantarın kenarında yaralı halde bulunan şahin bir vatandaşın dikkatini çekti. Uçamadığı anlaşılan Şahin’e yardım etmek isteyen vatandaş, yaralı şahini alarak İnegöl Ziraat Odası’na getirdi. Burada Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ile birlikte yaralı şahin, İnegöl Belediyesine bağlı ekiplere teslim edildi.

 

FAYDAMIZ OLSUN İSTEDİM






Yaralı şahini nasıl bulduğunu anlatan vatandaş Fehmi Akyol, “Ankara yolun bulunan kantarın dibinde buldum. Orada düşmüş, nereden geldiyse. Bulunca tutmak istedim, uçacak zannettim uçamadı. Uçamayınca yaralı olduğunu anladım o sırada elimi sıktı zor ayırdık pençelerinden. Baytara götüreyim faydamız olsun dedim. Kanadında eski bir yara vardı. Daha sonrada buraya getirdim” dedi.

 

BİZE GETİRDİLER

Daha sonra konuşan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Bulan arkadaş ayaklarını bantlamış çünkü o ağabeyin ellerini kan revan içinde bırakmış. Bunu yolda bulmuşlar. Muhtemelen araba çarpmış. Bizim veterinerimize göstermeye getirince bizde kendisinden bunu aldık. Bizde bu işin içerisindeyiz biliyorsunuz. Bize düşende böyle şeylere sahip çıkmak. Onun için gerekli mercilere teslim edeceğiz. Biliyorsunuz yaban hayvanlarımızın nesli tükenmek üzere. Sonra diyoruz ki, fare niye çok yada niye yok. Bunları avlaya avlaya bu hale geldik. Doğanın dengesi bozuldu” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş