22-27 Ocak 2019 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açmak için hazırlıklarına başlayan İstanbul Mobilya Fuarı İSTMOB, sektörün en önemli buluşma platformu olmaya devam ediyor. Son bir yılda ihracatın arttığı 30 ülkeden yoğun bir katılım bekleyen İSTMOB; 6 gün boyunca sektörün gelecek vizyonunun fotoğrafını çekmesinin ötesinde 200 milyon dolarlık iş hacmi sağlayarak sektörün 2019 ihracat hedefindeki ilk basamak olarak önemli bir rol üstleniyor.
Bugün 177 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye ekonomisinin en önemli yapı taşlarından biri olan mobilya sanayisi, 22-27 Ocak 2019 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek İstanbul Mobilya Fuarı İSTMOB’da bir araya gelmeye hazırlanıyor.
İSTMOB’a aylar öncesinden mobilyacılardan yoğun talep!
2018’in ilk çeyreği itibariyle 765,5 milyon dolar ihracat gerçekleştiren mobilya sektörünün en büyük buluşma platformu İSTMOB, 200 ülkeden 100 bin ziyaretçinin yanı sıra uluslararası zincir mağazalara ve yurt dışından gelecek kamu ve sivil toplum örgütlerinin üst düzey yöneticilerine de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ar-GE destekli tasarım harikası ürünlere ev sahipliği yapacak olan fuar, Türk mobilyasının pazarlama ve markalaşma sürecinde büyük rol oynuyor. Yüzlerce iş bağlantısına da zemin oluşturarak 200 milyon dolarlık iş hacmi sağlamayı hedefleyen fuar, sektörün 2019 ihracat hedefinde ilk basamak görevini üstlenirken; tasarımı ve kalitesiyle farklı coğrafyalarda yoğun ilgi gören Türk mobilyasının gücünü bir üst skalaya taşıyor. ‘Türk Mobilyası’nın başta yakın coğrafyada olmak üzere tüm dünyanın gözdesi olması nedeniyle ziyaretçi akınına uğrayan İstanbul Mobilya Fuarı İSTMOB, her yıl mobilya sektörünü farklı bir konseptte buluşturarak, katılımcılarına yepyeni ayrıcalıklar sunuyor.
Binlerce yeni ürün aynı platformda
10 salonda toplam 90 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek olan fuar; 2-3-5-6 ve 7’inci salonda mobilya, 8 ve 9’uncu salonda bahçe mobilyaları, 4 ve 10’uncu salonda aydınlatma, dekoratif ürünler ve ev tekstilinin yanı sıra 12’inci salonda; ofis mobilyaları ve otel, restoran, hastane ve ikram endüstrisi iş kontratları özel bölümü ile profesyonelleri fuar ziyaretçileriyle buluşturmaya hazırlanıyor. Çocuk odasından, yatak odasına, oturma odasından ofis mobilyasına kadar bu yıla damgasını vuracak binlerce yeni ürünü aynı platformda bir araya getiren fuar, sektörün gelecek vizyonunun da fotoğrafını çekiyor.
Ersözlü: İSTMOB Türk mobilyasının zirve fuarıdır
Fuarın sektörün 2019 ihracat hedefindeki ilk basamak olarak önemli bir rol üstlendiğini belirten TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 2019 yılı mobilya sektörü ihracat hedefinin yüzde 20’sinin fuarda gerçekleşeceğinin altını çizdi. Fuara 8 ay olmasına rağmen sektör temsilcilerinin yoğun talebiyle karşılaştıklarını belirten Ersözlü, Türkiye mobilya sektörünün son 15 yıldaki büyümesinin ana nedeninin ‘ihracat’ olduğunu aktardı. Ersözlü, “Türkiye mobilya sektörü 177 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla ve pazar çeşitliliği itibariyle birinci sektör olma özelliğini taşıyor. AB ülkelerinden ABD’ye, Kuzey Afrika’dan Sahraaltı Afrika’ya, Körfez’den Rusya’ya geniş bir yelpazede ihracat yapan sektörün, hedefleri aslında çok net. 2023 yılında 10 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak. Bu bakış açısıyla İstanbul Mobilya Fuarı İSTMOB, sektörün 2019 hedeflerinde önemli bir görev üstleniyor. Ocak ayında aynı anda geçekleşecek fuarların sinerjisiyle sektörün tüm paydaşları ülkemize gelecek ve önemli ölçüde iş bağlantıları gerçekleşecek. İSTMOB olarak biz bu durumdan oldukça memnunuz. Çünkü sektörün hedefleri doğrultusunda tüm fuarlar önemli. Dolayısıyla, 200 milyon dolarlık iş hacmi sağlamayı hedefleyen fuarımız, sektörün en önemli buluşma platformu olarak göze çarpıyor. Şimdiden aldığımız veriler ve satış rakamları gösteriyor ki, belirlediğimiz hedeflere çok rahat ulaşacağız” dedi.
Öte yandan fuar, Almanya, Azerbaycan, B.A.E, Bahreyn, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Cezayir, Çin Halk Cumhuriyeti, Danimarka, Fas, Fransa, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya, Kanada, Libya, Malezya, Moldova, Özbekistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ürdün ve Yunanistan’dan gelecek alım heyetlerinin de ajandasında ilk sırada yer alıyor.