Vatandaşların alışkanlıkları değişti, küçük daireler daha çok talep ediliyor

İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, son dönemde piyasadaki fiyat artışı, 100-150 metrekare evlerin ısınma ve elektrik fiyatları nedeni ile vatandaşların 1+1+ ve 2+1 daireleri tercih etmeye başladığını belirtti.

Yayınlama: 09.05.2022
384
A+
A-

Son dönemde yaşanan fiyat artışları ile birlikte, İnegöl’de 100-150 metrekare üzeri dairelerin fiyatları 1 milyon liraya kadar yükseldi. Yaşanan bu yükselme ve ile birlikte, özellikle 3+1 ve üzeri dairelerde ısınma ve elektrik ücretlerini de göz önünde bulunduran vatandaşlar, alışkanlıklarının dışına çıkarak çözüm arayışındaydı.

 

Son günlerde ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de insanların evlerinde fazla zaman geçirmemesi, elektrik, ısınma ücreti gibi maliyetlerden daha az etkilenmek adına 1+1 ve 2+1 daireleri tercih etmeye başladı.






 

‘TOPLUMUMUZ DAHA UYGUN FİYATLI DAİRELERİ TALEP ETMEYE BAŞLADI’

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, şu ifadeleri kullandı:

 

“Son dönemlerde yaşanan fiyat artışlarının sonucunda piyasadaki müşteri ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde 2+1 ve 1+1 konutlara döndüğünü hissetmekteyiz. Malum 3+1 daireler ve 100 metre, 150 metre üzerindeki daireler, metrekare hesabı yapıldığında 1 milyonun üzerine çıkmakta. Toplumumuz da daha ekonomik olabilecek, daha uygun fiyatlı daireleri talep etmeye başladı”

 

HEM UCUZ HEM DE MALİYETİ DÜŞÜK

Vatandaşların sadece ucuz olmasından dolayı değil, aynı zamanda bu tip dairelerin giderlerinin de az olmasından dolayı talep ettiklerini belirten Uçaravcı,

 

“Sadece şöyle düşünmeyelim; ucuz diye bu dairelere geçildiğini düşünmeyelim. Onun haricinde artık 3+1 evin ısınma, elektrik ve diğer giderlerinin maliyetli olmasından dolayı, insanlar da evlerde daha az vakit geçirdikleri için daha küçük dairelere yönelmeyi hedefliyor” dedi.

 

‘VATANDAŞLAR KÜÇÜK AMA SOSYAL ALANLARI FAZLA OLAN DAİRELERE GEÇMEYİ PLANLIYOR’

Günümüzde vatandaşların küçük ama sosyal alanları daha fazla olan dairelere geçmeyi planladığını belirten Melih Uçaravcı, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“Araba alırken de insanlar uygun maliyetli bir araba alıp, üzerine para biriktirdikçe daha üst modellere geçmeye çalışıyor. Biz de bugün ki şartlarda alınan 1+1, 2+1 daire sahiplerinin, birikimlerini arttırdıktan sonra 3+1, 4+1 gibi dairelere geçeceğini düşünmekteyiz. Şuan ki piyasa şartlarına göre müşteri alışkanlıkları gün geçtikçe daha küçük ama sosyal alanları daha fazla olan dairelere geçmeyi planlıyor”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş