iNEGöLLü SPORCULARDAN BüYüK BAŞARI

İnegöl Kocal Osmanlı Eğitim ve Spor Kulübü, 18 ülkeden 450 sporcunun yarıştığı 1. Açık Uluslararası Altın Safran Kyokushin Kupasından 4 derece kazanarak geri döndü.

Yayınlama: 14.08.2017
1.049
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Kocal Osmanlı Eğitim ve Spor Kulübü Başkanı ve Milli Takım Antrenörü İsmail Kocal, “Nisan ayında yapılan Türkiye Şampiyonasında 13 ulusa derece yapan kulübümüzden 11 sporcumuz milli takım aday kadrosuna girdi. Milli Takım seçmelerinde 6 sporcumuz milli takıma seçilerek uluslar arası arenada ülkemizi temsil etme hakkını elde ettiler. 1-11 Ağustos tarihlerinde milli sporcumuz Murat Efe U-18/21 Dünya Şampiyonasında katılma hakkı elde etti. Bu Şampiyonada dünyanın en iyi 1000 sporcusu ve en elit antrenörlerinin davet edildiği uluslar arası kamp ve şampiyonada kulübümüzden antrenör olarak İsmail Kocal ile milli sporcumuz Murat Efe müsabık olarak davet edildi. Bulgaristan’ın Varna şehrinde yapılan organizasyonda finaller öncesi elendiğimizden dolayı derece elde edemedik” dedi.

 

“Bu turnuvanın hemen akabinde 1. Açık Uluslarası Altın Safran Kyokushin kupasına 6 sporcu ile katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etme hakkını elde ettik” diyerek sözlerini sürdüren Kocal, “Fullcontack karate olarak yani vuruşlu karate olarak bilinen bu branşta 4 sporcumuz derece elde ettiler. 18 ülkeden 450 sporcunun katıldığı turnuvada kulübümüzü ve şehrimizi milli sporcularımız Murat Efe, Sena İrem Kocal, İlyas Doğukan Altun, Mehmet Can Şen, Dilay Nazlı Balaban, Yusuf Eren Tilki temsil ettiler. Turnuvaya Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Dağıstan, Rusya, Afganistan, Tunus, Irak, İran, Suriye, Liberya, Hollanda, Romanya, Fildişi Sahili, Nijerya, Kırgızistan, Bulgaristan ve Cezayir ülkeleri katıldı Dünya Şampiyonası niteliğindeki bu şampiyona Türkiye’de ilk defa bu kadar büyük olarak organize edildi. Bu organizasyonda İnegöllü sporcularımız İlyas Doğukan Altun genç erkeklerde şampiyon olurken, yıldız bayanlarda Dilay Nazlı Balaban şampiyon oldu. Ümit erkeklerde finali hakem kararı ile kaybeden Mehmet Can Şen ikinci olurken, Yıldız Erkeklerde Yusuf Eren Tilki üçüncü oldu. Sporcumuz Murat Efe ilk Irak’lı rakibini geçerken Tunuslu rakibine yenilerek finallere giremedi.Büyük bayanlarda İrem Sena Kocal ise İranlı rakibine sağlam vuruşlar yapmasına rağmen, kondisyon düşüşü yaşayarak maçı kaybetti. Aslında biz bu sene uluslar arası derecelerden ziyade bu seneyi tecrübe senemiz olarak görüyorduk. Ancak sporcularımız yinede gittiler dereceler ile geri geldiler. Geçen sene Avrasya şampiyonasında mili sporcumuz Kadir Halim ikincilik getirmişti bu senede bu kupalar bizi sevindirdi. Sporcularımızı kutluyoruz. Ülkemizi, bayrağımız şehrimizi ve kulübümüzü en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş