Bursa’da 2014 yılında yapımı başlayan 7 yıldızlı otel görünümündeki dev kalp damar hastanesinin inşaatı yüzde 90 tamamlandı. 300 hasta yatak kapasiteli 75 tane yoğun bakımı olan hastane Ekim ayında hizmete açılacak.
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, bölgesel nitelikte hizmet verecek Yüksek İhtisas Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi’nin Ekim ayında hizmete açılacağı müjdesini verdi.
Akan, yapımı yüzde 90 tamamlanan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Binası hakkında İHA’ya açıklamada bulundu.
Kamuoyunda Eski Fakülte olarak da bilinen Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Ek Hizmet Binası’nın deprem yönetmeliğine göre ekonomik ömrünü tamamladığını dile getiren Dr. Akan, “Şu anda da iyi durumdayız ama malum eski binamız deprem ve afet yönetmeliği açısından ekonomik ömrünü tamamlamıştı. Bu hastaneyi hem deprem hem yangın yönetmeliğine uygun olarak konforlu uluslararası standartlara uygun olarak inşa etmiş oluyoruz. Bu hastanenin yapımına 2014 yılının ortalarında başlamıştık. Şu anda geldiğimiz seviye olarak inşaatın yapımını yüzde 90 bitirmiş durumdayız. Bir aksilik olmazla biz burayı 3-4 ay içerisinde hizmete almayı planlıyoruz. Yapacağımız kalp damar hastanesi bizim eski fakülte olarak nitelendirdiğimiz hastanenin yenilenmesi olarak düşünüldü. Yenilerken de bu kompleksin içerisinde düşündük. Bir tarafımızda kadın çocuk doğum hastanesi, değer tarafımız da genel hastane ve kalp damar hastanesini de bu kompleksin içerisinde kurguladık” dedi.
Güney Marmara’nın en büyüğü
Yeni hastanenin son teknolojiyle uluslararası standartlarda inşa edildiğini belirten Sağlık Müdürü Akan, “Güney Marmara’nın en büyük kalp damar hastanesi oluyor. Türkiye’de de sayılı kalp damar hastanelerinden biri olacak. Bu hastanemizin şöyle bir önemi var. Bölge olarak yaklaşık 5.5,- 6 milyonluk bir hinterlanda sahibiz. Bir nevi Güney Marmara’nın kalp damar hastanesi olmuş oluyor. Bu hastane yapılırken tabi ilgili uzmanların talepleri doğrultusunda bakanlığımızın stratejilerine uygun olarak planladık. Ve yaklaşık 40 bin metrekare kapalı alana sahip 75 tane yoğun bakımı olan totalde de 300 yatağa sahip olan bir hastaneden bahsediyoruz. Hizmete girdiğinde artık hiçbir hastamızı il dışına sevk etmemiş olacağız. Bu günkü rakamlara göre 68 milyonluk bir bedeli var. En geç 9’uncu ayda biz burayı açmış oluruz. Şu anda çevre düzenlenmesine de başlandı. Odaların temizliği yapılıyor. Hastanenin girişi sol tarafından olacak, poliklinik hizmetleri için gelenler ise üst kapıdan alınacak. Bu hastaneyi de genel hastaneyle birlikte entegre edeceğiz. Acil hastaların sevkinde koordineli bir şekilde çalışma yürüteceğiz. Hastanedeki odaların büyük bir çoğunluğu tek kişilik odalar geri kalan bir kısmı da çift kişilik odalar olacak. Burada 112 adet tek kişilik odamız mevcut bölgenin ihtiyacını karşılayacak şekilde planlandı” diye konuştu.
Daha önceki adıyla Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma ile Kadın Doğum Çocuk Hastanesi’nin yanıbaşında yükselen kalp damar hastanesinin açılmasıyla bölge adeta bir sağlık merkezi hüviyetini de kazanmış olacak.