MEYVE VE SEBZECİLERDEN GELENEKSEL İFTAR

İnegöl Sebze, Meyve ve Pazarcılar Odası tarafından geleneksel hale getirilen iftar programına bir yenisi daha eklendi.

Yayınlama: 05.06.2017
641
A+
A-

Bu yıl 2.’si düzenlenen iftar programına  Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, İnegöl Esnaf ve Sanatkâr Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Orhan Tanhan, esnaf oda başkanları ile oda üyeleri katıldı.

 

İftar yemeğinin ardından bir konuşma gerçekleştiren  İnegöl Sebze, Meyve ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, “Geçen yıl odamızın kuruluşunun 50’nci yıldönümü nedeniyle bir iftar programı başlatmıştık. Bunu geleneksel hale getirmek için bu sene de iftar programımızın ikincisini düzenledik. Bundan sonra inşallah her Ramazan ayında üyelerimizle bir araya gelerek böyle iftar sofrası kurmak istiyoruz. Bizden sonraki arkadaşlarında bu güzel programı devam ettirmelerini istiyoruz. Geleneksel hale gelmesini istiyoruz. 2002 yılında beri bu camianın içindeyim. Odamızın bütçesi olmadığı için bugüne kadar düzenleyemiyorduk. Gittiğimiz iftarlar biz neden yapamıyoruz diyerek utanıyorduk. Allah’a şükür bugünleri gördük. Bizde üyelerimize iftar vermeye başladık. Katılan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.






 

Daha sonra konuşan BESOB Başkanı Arif Tak ise, “İnegöl’de güzel iftarlar oluyor. İnegöl’e özel bir ilgi göstererek gelmeye çalışıyoruz. Güzel ve coşkulu bir Ramazan geçiriyoruz. Huzurlu bir Ramazan geçirmemizi sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Esnafımızın ve sanatkarımızın en büyük sorunu huzur ve güvendir. Huzur ve güven olursa alışverişler artıyor. Dolayısıyla çark dönüyor. Bu çark inşallah daha hızlı dönecek. Geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde ihracat yüzde 17, Mayıs ayında ise yüzde 16 artmış. Geçmişe dönük bir yıllık ihracat ise 147 milyar dolara ulaşmış. Bu da bizim için çok önemli. Eğer ihracat varsa, ürettiğimiz malları satabiliyorsak, sirkülasyon oluyorsa, işçimiz çalışıyorsa, tüccarımız para kazanıyorsa demek ki hedefe doğru gidiyoruz. Türkiye gerçekten önemli sıkıntılar atlattı. Atlatmaya da devam ediyor. Bu kadar sıkıntılara rağmen başka bir devlet ve millet olsa, bu işin içinde çıkmaları mümkün değil. Ama bizim milletimiz çok büyük bir millet. Zorlukları aşmasını biliyor. 15 Temmuz’u aştık, ekonomik konuları aşmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin en önemli konusu birlik ve beraberliğin bozulmaması. Karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik ilişkilerinin devam etmesi lazım. Ondan sonra çok daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum. Ben hakikaten İnegöl’ü gıptayla seyrediyorum. İnegöl’de çok güzel çalışmalar oluyor. 240 civarında İnegöl Sebze, Meyve ve Pazarcılar Odamızın üyesi var. Bu kadar üyenin yaptığı şu kalabalık fevkalade güzel. Bu birlik, beraberlikten, itimattan, başkana ve yönetime güvenden meydana geliyor. Ben iftara katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş