Saüde Prof. Dr. Orhan Okay Anıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü kurucu başkanı Prof. Dr. M. Orhan Okay, Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Yayınlama: 11.02.2017
1.134
A+
A-

Sakarya Üniversitesi(SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “Prof. Dr. Orhan Okay`ı Anma Programı” düzenlendi. Program kapsamında panel ve video gösterimi gerçekleştirildi. Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zikri Turan, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. M. Mehdi Ergüzel ve Prof. Dr. Bayram Ali Kaya, Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özdemir ile Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yorulmaz, Okay’ın ailesi, yakınları, öğrencileri ve çok sayıda dinleyici katıldı.

“Model alınabilecek mükemmel bir insandı”

Programda bir konuşma yapan Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, Prof. Dr. Orhan Okay’ın iyi bir insan ve iyi bir bilim adamı olduğunu belirterek “Hocanın bana göre en önemli özelliklerinden birisi, bir bilim adamı tarafsızlığında ele aldığı konuyu o şekilde değerlendirip ortaya bir eser çıkartmasıydı. Hocayı insan olarak ele alırsak o mükemmel bir insandı, mükemmel bir dosttu mükemmel bir aile reisiydi. Onun ötesinde bir bilim adamı olarak ele alırsak mükemmel bir bilim adamıydı. Çok iyi bir deneme yazarıdır ve bunlara ek olarak bir entelektüeldir. Ben özellikle genç arkadaşlarım için şunu söyleyebilirim ki hoca model alınabilecek mükemmel bir insandı” diye konuştu.






“Tevazu alametifarikasıydı

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu da, Okay’ın kişiliği ve akademik yönüne değinerek “Bizim öğrencilerimizin belki bizi değil hocayı bir pusula gibi örnek almalarını model almalarını tavsiye ederim. Hoca’nın çalışmalarında bir sistem vardır. Parça bütün ilişkisi, parçanın bütün içerisindeki yeri ve bu işleyişi kavram olarak ele alarak işlediği eserlerinde bize gösterir. Bu yönüyle beraber birçok konuşulacak ve bahsedilecek yönü vardır. Ama tanıyan herkesin ortaklaşa vurguladığı o derin tevazu, alçak gönüllülüğü galiba hocanın alametifarikasıdır, ayrıca özelliğiydi” şeklinde konuştu. Geçtiğimiz Ocak ayında 86 yaşında vefat eden Prof. Dr. Orhan Okay, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün kurulmasında görev almıştı. 1994-1996 tarihleri arasında bölüm başkanlığını yürüten Okay, 1996 yılında Sakarya Üniversitesi’nden emekli olmuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş