AB ve TÜRKNOFED desteği ile KOBİ’ler İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Malatya da Tanıtım Toplantısı düzenlendi.
Avrupa Birliği – Sivil Toplum Diyaloğu desteği ile TÜRKONFED tarafından yürütülen “KOBİ’ler İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında TÜRKONFED ve FIRATSİFED tarafından düzenlen toplantı Malatya da özel otelde gerçekleştirildi. Toplantıya TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Alper Bektaş, Elazığ ve Malatya Büyükşehir Belediye ve bazı ilçe belediye temsilcileri, İşverenler ve iş yeri temsilcileri katıldı.
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, burada yaptığı konuşmada, Bir iş dünyası kuruluşu olmalarına rağmen, TÜRKONFED olarak bir düşünce kuruluşu gibi çalıştıklarını ifade etti. Kadooğlu; “Ülkenin Sivil anayasaya, demokrasiye ihtiyacı olduğunu söyledik. Bizim görevimiz ülkenin ihtiyacını gündeme getirmek” dedi. TÜRKNOFED kadına verdiği değerin ifadesi olarak 2017 yılını kadın yılı ilan ettiklerini söyledi. Kapitalizm ve ekonominin korkak ve ürkek olduğunun altını çizen Kadooğlu, “Bölgenin Güvenlik problemini çözmeliyiz. Şiddeti önleyerek iç barışın sağlanması bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. Dünyadaki ülkelerin 50 yılda 100 yılda yaşamadıklarını Türkiye’nin son bir yıl içinde yaşandığını söyleyen Kadooğlu, “Bu olayları görmek için, 70-80 yaşında olmaya gerek yok, şu bir yıl içerisinde her birey, özellikle iş dünyasındaki her insan bunu çok iyi bir şekilde fak etmiştir. Geride bıraktığımız seçimler, terör olayları ve en önemlisi 15 Temmuz’da haince, barbarca, bizlerin vergileriyle maaşlarını alan FETÖ diye bir bela başımıza çıktı. Ülkemizin içerisindeki insanların huzursuzluğuna neden olan bu adi darbeden sonra ilk geceden itibaren TÜRKONFEND kendine düşen görevi yerine getirmiştir. Allah’a şükürler olsun bu ülkenin sağduyusu bu darbeyi geri teptirdi. Dünyadaki ekonomik kriz, değişimler, Amerika’daki başkanlık seçimleri, küresel dünyadaki ekonomik sorunlar ister istemez ülkemizi de ciddi anlamda etkiledi. İş dünyası bir yandan bu ekonomik krizle uğraşırken diğer taraftan da dünyadaki Türkiye üzerindeki algı değişimiyle ilgili TÜRKONFED seferberlik ilan ederek, Ekonomi Bakanımızın başkanlığında bütün dünyayı gezerek, Türkiye’nin imajını anlatmaya çalışmıştır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine Devlet tarafından verilen çeşitli desteklemelere rağmen, bölge illerinin gelir seviyelerinin batı illerine göre çok geride kalmıştır” şeklinde konuştu.
TOKİ tarafından kira öder gibi bölgede anahtar teslimi fabrikalar yapıldığına dikkat çeken Kadooğlu, “16 geri kalmış ilimizde 3 bin dolar gelir seviyesi var. Marmara bölgesindeki 16 tane ilin ise 16-17 bin dolar gelir seviyesi var. Burada orta gelir tuzağına düşülmüş. Şimdi ben size soruyorum. Bir bölgede 3 bin dolar, diğer bölgede 16 bin dolar. Bu kadar uçurum bir fark olan bir ülkenin, demokrasinin gelişmesini, istikrarlı şekilde büyümesini beklemek mümkün olabilir mi? Bölgeler arası haksız rekabeti ortadan kaldırmamız gerekir. Yıllardır hükumetlerimiz tarafından çok cazibeli teşvikler veriliyor. En son verilen teşviklere baktığımız zaman, dudak uçuklatan teşvikler. Buna rağmen baktığımız zaman Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde istenilen verimler elde edilmiyor. Niçin, kapitalizm ve ekonomi korkak ve ürkektir. Kendini güvende hissetmediği hiçbir bölgeye girmez. Bizim bu bölgelerimizin güvenlik problemini çözmek zorundayız. Biz bunu çözemezsek eğer, bu bölgelerin kalkınmasını teşviklerle ve söylemlerle yapamayacağımızı düşünüyorum. Bu bölgeleri şiddet ortamından çıkaracak politikalar, üretmek zorundayız” diye konuştu.