Mezitli Belediyesi Gönülleri, bir vatandaşın bağışladığı turunçlardan reçel yapıp satarak, 9 kız öğrencinin eğitimine katkı sağlayacaklar.
Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, anlamlı bir çalışmaya daha imza attılar. Geçtiğimiz günlerde Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören lösemili çocuklara bere ören Mezitli Belediyesi Menderes Mahallesi Gönüllüleri, şimdi de kız çocuklarının okutulabilmesi için turunç reçeli üretimine başladı. Duyarlı bir vatandaşın bağışladığı turunçları reçel yaparak satışını gerçekleştiren, aralarında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın eşi Sembol Tarhan’ın da yer aldığı gönüllüler, bu sayede 9 kız çocuğunun eğitimine destek olacaklar. Gönüllüler satılan reçellerden yaklaşık bin 500 TL gelir bekliyor.
Çok önemli bir görev için bir araya geldiklerini ifade eden Mezitli Belediyesi Menderes Mahallesi Gönüllü Evi Başkanı Afitap Duru, “Mersin’in sembollerinden olan turunç meyvesinden ürettiğimiz reçellerimizi satarak, 9 kız çocuğumuzun okumasını sağlayacağız. Bu yolla kız çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamanın yanında Mersin’in çok önemli bir değeri olan turunç reçeli ile de kentimizin tanıtımına katkı sağlamış olacağız” dedi.
“Gönüllülerimiz gurur duyulacak işler yapıyor”
Gönüllülerin yaptıkları çalışmaların çok değerli ve özel olduğunu belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise belediyelerinin en büyük gücünün halkından aldığı güç olduğunu söyledi. Tarhan, “Benim en çok önem verdiğim gönüllülük anlayışı ile vatandaşlarımız hiçbir karşılık beklemeden gurur duyulacak başarılara imza attılar. Pek çok çalışmamızda yanımızda hissettiğimiz gönüllülerimiz şimdi de kız çocuklarının okutulması için turunç reçeli üretiyorlar. Belediyemize mekan sağlamak dışında hiçbir yükü olmayan gönüllülerimize canı gönülden teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.
Mezitli’de herkesin gönüllü olarak belediyeye destek olmasını isteyen Başkan Tarhan, “Mezitli, örgütlü bir toplum olacak demiştik. Bu anlamda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de gönüllü evlerimiz. İlçemizin çeşitli yerlerinde açtığımız gönüllü evimize gelen her vatandaşımız, burada sanatsal faaliyetlerini yürütüyor. Türkiye’de bu tür çalışmalar yapmak oldukça zor, çünkü sosyal devlet ilkesi maalesef daha hayata geçmedi. Biz Mezitli’de zor olanı başarıyoruz İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızı tek bir çatı altında toplayarak başardık. İlçe halkı bizleri seviyor, birçok etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmıyor” ifadelerini kullandı.