Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) Kara Araçları Daire Başkanlığı Yeni Nesil Araç Projeleri Grup Müdürü Ahmet Karadere, Yeni Nesil Hafif Zırhlı Araçlar Projesi’nde tüm alt sistemleri yan sanayi ve KOBİ’ler eliyle karşılamak üzere politikalar geliştirdiklerini belirterek, “Bursalı firmaların da destekleriyle en yüksek düzeyde yerli katkıya sahip yeni nesil araçları Kara Kuvvetlerimizin envanterine sokmayı hedefliyoruz” dedi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık ve Savunma Konseyi ve Kümelenmesi üyeleri, BTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen Yeni Nesil Hafif Zırhlı Araç Çalıştayı’nda Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacı doğrultusunda başlatılan Yeni Nesil Hafif Zırhlı Araçlar Projesi’nde ana yüklenici adayı firmalarla bir araya geldi. BTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, SSM Kara Araçları Daire Başkanlığı Yeni Nesil Araç Projeleri Grup Müdürü Ahmet Karadere, BTSO Uzay Havacılık ve Savunma Konseyi ve Kümelenmesi Başkanı Mustafa Hatipoğlu, ASELSAN, BMC, FNSS, Katmerciler ve OTOKAR firmalarının temsilcileri ile BTSO UHS Konseyi ve Kümelenmesi üyeleri katıldı.
SSM Kara Araçları Daire Başkanlığı Yeni Nesil Araç Projeleri Grup Müdürü Ahmet Karadere, Yeni Nesil Hafif Zırhlı Araçlar Projesi’yle ilgili Bursalı firmaları bilgilendirmek ve işbirliği imkanlarını görüşmek üzere çalıştaya katıldıklarını söyledi. Kara Araçları Daire Başkanlığı olarak son iki yıldır başta Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı olmak üzere ihtiyaç makamları için çok yüksek miktarda araç teslimatını gerçekleştirdiklerini belirten Karadere, 2017 yılında da benzer bir şekilde talepleri karşılamak için çalıştıklarını dile getirdi. Sektörün gelecek 10 yıl içinde yoğunluğunun daha da artacağını kaydeden Karadere, “2020’li yılların ihtiyacını karşılamak üzere çalışmalarına başladığımız Yeni Nesil Zırhlı Araçlar Projemiz dışında Altay, silah taşıyıcı araç, zırhlı amfibi hücum aracı gibi geliştirilme projelerimizde de önemli aşamalar kaydetmiş bulunmaktayız. Yurt içinde bu önemli başarılara imza atan sektör temsilcilerimiz artık yurt dışında da önemli projelere imza atıyorlar” dedi.
Kara araçlarındaki yoğunluk dolayısıyla firmaların üretim kapasitelerinin önemli artış gösterdiğine dikkat çeken Karadere, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı üzerine başlatılan projenin birçok yeni alt sistemi beraberinde barındırdığını söyledi. Projede motor, yürüyüş takımı, süspansiyon sistemleri ve zırh konusunda önemli yatırımlar gerçekleştirmek istediklerini belirten Karadere, “Projemizde tüm alt sistemleri yan sanayimiz ve KOBİ’lerimiz eliyle karşılamak üzere politikalar geliştiriyoruz. Bursa sanayisinin potansiyelini ve son dönemde bu alanda yakaladığı başarısını da yakından izliyoruz. Ar-Ge ve tasarım faaliyetlerine özel önem veren Bursalı firmalarımızın da destekleriyle en yüksek düzeyde yerli katkıya sahip yeni nesil araçları Kara Kuvvetlerimizin envanterine sokmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.