Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, şirketlerinin dijital dönüşüme 2011 yılında başladığını ifade ederek, “Bugün onun meyvelerini alıyoruz. Teknolojiyi işin her tarafına yerleştirmeyi sağlıyoruz” dedi.
Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde yarının liderleri konulu oturum gerçekleşti. Oturumda konuşan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, “Biz çok şanslı bir nesiliz. Bunun kıymetini bilmek lazım. Annelerimiz ve babalarımız şirkette bugüne kadar bize kazandırdıkları. İkincisi Türkiye’nin son 15 yılda bir kalkınma hamlesine giriştiği dönemde gençliğimizi geçiriyoruz. Bu özellikle çok fazla üretmek, yeni işler oluşturmak, etkili olmak isteyen gençler için bizim için fırsat oldu. Bugün babamla ve büyük kuzenimle geçirdiğim her bir dakika çok önemli. Oradan en fazla alabileceğim bilgiyi almaya çalışıyorum. Bizden önceki neslin bu fırsatı olmayabilirdi. Buna deneyim transferi diyebiliriz. Bunu yaparken, özgün liderlik tarzını geliştirmeyi ihmal yapmamız lazım. Bu konuda biz gençler teknolojiyi etkin kullanıyoruz. Bizim şirketimiz dijital dönüşüme 2011 yılında başladı. Bugün onun meyvelerini alıyoruz. Teknolojiyi işin her tarafına yerleştirmeyi sağlıyoruz. İkincisi bizden önceki nesiller sonuç odaklıydı. Ben daha süreç odaklı çalışıyorum. Biraz daha ben bu süreçlerin insanların mutlu etmenin, huzurlu anlar geçirmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Farklı yaptığım bir şey de sektörlerimizle ilgili olan startappları yakından takip ediyoruz. Bizden önceki nesiller bunu yapamıyordu. Bunlarla bizim şirketlerimizin sinerji kurarak katma değerli yeni ürünler geliştirmesinde çalışıyorum” dedi.
“Teknolojiyi satmaya başlayacağız”
Şimdiki hedeflerinin teknolojiyi üretmek olduğunu belirten Kalyoncu, şöyle devam etti:
“Teknolojiyi satmaya başlayacağız. Biz, şuana kadar yapabilecek en büyük projeleri yaptık. Dünyanın en büyük havaalanı projesi, Kıbrıs’a su projesini yaptık. Bundan sonra daha büyük projeler çıkacaktır, onlara da talibiz. Şirket olarak yaptığımız projeleri sıfır hatayla mükemmel şekilde yapma bakış açısına geçerek teknolojiyi bu amaçla kullanmaya gayret edeceğiz.”
“Yaklaşık 5 bin çalışanımızın yüzde 65’i y kuşağında oluşuyor”
Akkök Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Alize Dinçkök Eyüboğlu, “Grubumuzun 18 adet şirketi var. Bunlarda çeşitli görevler aldım. Benim anlayışımda eğitimin hiçbir zaman yaşı yok. Akkök Holding bu sene 65. yılını kutlayacak. Bizim kurucumuz dedemiz ve babamızdan dolayı çok geleneksel yönetim anlayışına sahibiz. Yaklaşık 5 bin çalışanımız var. Bunların yüzde 65’i y kuşağından oluşuyor. Türkiye nüfusuna baktığınız zaman yüzde 32’si y kuşağından oluştuğunu düşünürsek nüfusun 2 katını barındırıyoruz. Geleneksel yönetim bazını daha geliştirerek devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.
“Değişime ayak uydurabilmemiz için dijitalleşmeyi yakından takip etmemiz gerekiyor”
Şirketlerinin dijital endekslerini ölçtüklerini ve puanların yükselmesini için çalışmalar yaptıklarını anlatan Alize Dinçkök Eyüpoğlu, “Enerji dağıtım kısmında yaklaşık 20 bin sayaçların okunması için otomatik okuma çözümü ürettik. Bunu hayata geçirdik. Biz aslında sanayi kökenli holding olduğumuz için bu dijitalleşmenin sanayi gruplarına katma değer sağlayacağına inanıyoruz. Değişime ayak uydurabilmemiz için dijitalleşmeyi yakından takip etmemiz gerekiyor. Biz insana çok büyük önem veriyoruz. Çalışanımıza çok büyük önem veriyoruz. Bu sistemleri çok iyi kursak bile insanlara verdiğimiz değeri hissettiremediğiniz sürece bunu çok belirgin bir şekilde ilerleyebileceğini düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.
“Her sabah işimize mutlu olarak gitmemiz gerekiyor”
Çalışmanın en başında istemek olduğunu düşündüğünü dile getiren Alize Dinçkök Eyüpoğlu, “Bu bir seçim ve zorunluluk değil. Her sabah işimize mutlu olarak gitmemiz gerekiyor. İkinci jenerasyondan, üçüncü jenerasyona geçerken her zaman eşitliği koyuyoruz. Yaptığınız işten mutluluk duymanız gerekiyor. Neredeyse günde 10 saat uğraştığınız işiniz var” dedi.