Mobilyanın nitelikli elemana ihtiyacı var

İnegöl Meslek Yüksekokulu yöneticilerini ağırlayan İTSO Başkanı Anıl, sektörel büyümenin nitelikli eleman ihtiyacına olan talebi artırdığına dikkat çekti.

Yayınlama: 09.03.2014
1.792
A+
A-

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, mobilyadaki sektörel büyümenin nitelikli eleman ihtiyacını giderek artırdığını belirterek, bu konuda oda olarak çözüm sürecine katkı yapmak için çaba harcayacaklarını belirtti.

İnegöl Meslek Yüksekokulu(MYO) Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan ve öğretim görevlileri Mustafa Kastan ile Barış Çayır İTSO Başkanı Metin Anıl’ı ziyaret ederek, sanayi-üniversite işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulundular. Ziyarette konuşan Okul Müdürü Yıldırımhan, MYO olarak kurum ve kuruluşlarla ortak çalışma yürütmeyi önemsediklerini vurguladı. Ortak akıl sonucu ortaya konacak çalışmaların daha başarılı ve verimli sonuçlar doğuracağına inandıklarını kaydeden Yıldırımhan, okulla ilgili bilgiler de aktardı.

YENİ ATÖLYELER KURUYORUZ

İnegöl mobilya sektörüne nitelikli eleman yetiştiren Mobilya ve Dekorasyon Bölümü’nün, okulun en üretken bölümlerinden biri olduğunu ifade eden Müdür Yıldırımhan, ‘Mobilya bölümündeki öğrencilerimiz ve hocalarımızın başarılı çalışmalarıyla, hem kendi okulumuzun hem İnegöl İşletme Fakültesi’nin tüm mobilya gereksinimini karşıladık. Bu bölümü daha da büyütmek için eski tekel işletmesinde depo olarak kullanılan alanları atölyeye dönüştürme çalışmaları yapıyoruz’ dedi.






BURS BÖLÜMÜ DAHA CAZİP HALE GETİRİR

MYO Müdürü Hikmet Sami Yıldırımhan, mobilya bölümünde okuyan başarılı öğrencilere burs sağlanması konusunda İnegöllü sanayici ve işadamlarından destek beklediklerini de ifade etti. Yıldırımhan, bursun mobilya bölümünün daha çok tercih edilmesini sağlayacağını, böylece mobilya sektöründeki nitelikli eleman sıkıntısının çözümüne katkı yapacağını belirtti.

SEKTÖRDEKİ HIZLI BÜYÜME ELEMAN SIKINTISI DOĞURDU

İTSO Başkanı Metin Anıl da, mobilya sektöründe nitelikli eleman ihtiyacının giderek arttığını vurguladı. Sıkıntının arz-talep dengesizliğinden kaynaklandığına değinen Anıl, mobilya sektörünün hızla büyüdüğünü, buna paralel olarak nitelikli eleman gereksiniminin giderek arttığını söyledi. Nitelikli eleman sorununun çözümünde sadece bugünü değil geleceğinde düşünülerek adım atılması gerektiğinin altını çizen İTSO Başkanı Metin Anıl, ‘Mobilya sektörü İnegöl’ün olmazsa olmazıdır. Sektörün gelişmesi, dünya pazarlarında rekabet edebilmesi için nitelikli eleman istihdam etmesi gerekir. Bu konuyu mobilya komitesine götüreceğiz. Oda olarak bu konuda çaba göstereceğiz’ dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş