11 Çiftçiye 55 koyun

İnegöl Köylere Hizmet Götürme Birliği kaynakları ile 12 yıldan bu yana uygulanan koyunculuğu geliştirme projesi kapsamında 11 çiftçiye 55 adet koyun desteğinde bulunuldu.

Yayınlama: 20.10.2015
583
A+
A-

İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen koyun dağıtım törenine AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, AK Parti Yönetim kurulu üyeleri, İlçe Gıda Tarım Müdürü Mahmut Doğru, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Resul Kayman ile bazı muhtarlar ve üreticiler katıldı.

 

AZ 25 KOYUN SAYISINA ULAŞACAKTIR






Dağıtım öncesi konuşma yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “2004 yılından bu yana devam eden Köylere Hizmet Götürme Birliği marifetiyle kaynağı sağlanan koyunculuğu destekleme projesinin 12. Yılındayız. 12 yıldan beri projemiz başarılı bir şekilde devam ediyor. Bereketli bir proje. Şimdiye kadar 3 bin 440 adet koyun dağıtımı yaptık. Vatandaşlar memnun. 11 köyde 11 çiftçimize 55 adet koyun dağıtımı yapacağız. Önümüzdeki haftalarda sayı 22 çiftçiye çıkacak. Peyder pey devam edecek. bu yıl 5 koyun dağıtıyoruz. 4 yıl boyunca geri almayacağız. 5. Yıldan itibaren geriye dönüş olacaktır. Dolayısıyla 4 yıl sonra 5 koyun üreyerek en az 25 koyun sayısına ulaşacaktır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

DESTEKLİ PROJELER CİDDİ ŞEKİLDE ARTTI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “12 yıldan bu yana dağıtımı devam eden proje kapsamında bu gün koyunlarını alan ve ileride çok daha fazla koyun sayısına ulaşarak bu işi kaliteli şekilde yapacak çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Son yıllarda Türkiye’de bu tip destekli projeler ciddi şekilde arttı. Tarımda ve hayvancılıkta sektörü geliştirmek adına ciddi katkılar destekler veriliyor. Koyun alan vatandaşlarımızın bu projeye sahip çıkmaları, işi büyütmelerini tavsiye ediyorum.” Dedi.

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’de, “Bizim projemizden destekle aldığı koyunlarla bir ağıl oluşturan köylümüz var. 8-9 sene önce Tahtaköprü’de üzüm fideleri dağıtmıştık. O üzüm fideleri bu gün üzüm bağları oldu. Bunlar bizi mutlu eden şeyler. Bu aziz milletin bu güçlü devletin imkanlarından kendilerine oluşturulan projeler karşılığında üretimi destekleme çalışmalardır. Bunun gibi çalışmaları bir çok kez yaptık. Bunların bereketleniyor olması, bizlere dua eden insanların varlığı bizi mesut ediyor. 11 köyümüzde 11 üreticimize 55 koyun veriyoruz. Bunlar üresinler, üreyerek çoğalsınlar, önce aile ekonomisine sonra köyün ekonomisine, şehrin ekonomisine ve ülke ekonomisine katkıda bulunsunlar diye bu çalışmalar yapılıyor. Zamanı geldiğinde de o hamiyet perver insanımız geri ödemesini de yaparak, diğer üreticilerin bundan istifade etmesini sağlayacaklardır.” Dedi.

 

KDV’Yİ SIFIRLIYACAĞIZ

Kırsal kalkınmayı destekleyen projelerden bahseden Şahin, “Daha büyük projelere doğru adım atmak istiyoruz. Partimizin seçim beyannamesiyle çok güçlü bir programımız var. Yemdeki KDV’yi 1 Kasımdan sonra kurulacak AK parti hükümetiyle sıfırlayacağız. Üreticilerimizin temel girdi, gübrenin KDV’sini de inşallah sıfırlayacağız. Sulama yatırımlarımız olacak. Tarımda faizsiz kredilerle desteklenmesini hükümetimizle beraber sağlamış olacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş