115 çocuktan erkekliğe ilk adım

İnegöl Ensar Vakfı gelenekselleştirmek istediği sünnet organizasyonunun bu yıl 2.’sini düzenledi. Geçtiğimiz yıl 26 çocuğun erkekliğe ilk adımı attıran Ensar Vakfı, bu sene ise 115 çocuğu sünnet ettirdi.

Yayınlama: 18.08.2015
458
A+
A-

Geçtiğimiz Pazar günü saat 18.00’de Belediye binası önünde toplanan Ensar Vakfı üyeleri ve sünnet edilen çocuklar, İnegöl Tarihi Mehter nezaretinde Atatürk bulvarı üzerinden başlayıp anıt önünde son bulan kortej yürüyüşü ile şenlikler başladı. Programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanı Engin Başar ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Müfit Besler ve yönetim kurulu üyeleri, dernek ve oda başkanları ile iki bine yakın sünnet edilen çocuğun aileleri katıldı.

 

YILGINLIK PSİKOLOJİSİNDEN ÇIKMALARINI SAĞLIYORUZ






İnegöl Tarihi Mehterinin mini konserinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Ensar Vakfı Başkanı Fatih Bayram, “Yemeyip yediren, içmeyip içtiren uyumayıp başımızda bekleyen Cennet anaların ayağı altındadır hadisi şerifine mazhar olan annelerimizi canı gönülden sevdiğimizi söylemek istiyoruz. 16 yıl önce Ensar vakfı olarak yola çıktığımız da hedefimizi çocuklar ve gençler olarak belirledik. Onları eğitirken dedik ki; biz farklı düşünen, vatanı, birliği, dirliği, bayrağı, sancağıyla birlikte hareket edebilecek nesiller yetiştirmeliyiz. Biz gençleri tamamen Allah rızası için yetiştiriyoruz. Türkiye’nin her yerinde çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimizle 24 saatimizi kendi vakfımızda geçiriyor, ahlakı, ilim adamı olmayı, dini bilgileri anlatıyor, yılgınlık psikolojisinden çıkmalarını sağlıyoruz.” Dedi.

 

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

Sünnetin tarihini anlatan Bayram, “115 Çocuğumuzu bu yıl sünnet ettirdik. Erkek çocukların sünnet edilmesi geleneği HZ. İbrahim’le başlamıştır. 571’de dünyaya şeref veren HZ. Muhammed (AS) doğduğunda Mekke hanifleri sünnet geleneğini biliyordu ve icra ediyorlardı. Peygamberimiz sünnetli doğmuştur. Sünnet çocuğa beden sağlığı dışında ruh sağlığı ve kişilik gelişmesinde katkısı vardır.  Osmanlı’da sünnet düğünlerine değer verirdi. Sünnet cemiyetleri 3 hafta sürmüştür. 3. Mehmet’in sünneti tam iki ay sürdü. Abdülmecid 4 çocuğu ile birlikte 10 bin çocuğu sünnet ettirdi. Dünya da 2.2 Milyar çocuk var. 1987’den 2007 yılına kadar 1 milyon çocuk organ mafyası tarafından kaçırılmış, 300 bin çocuk silah altına alınarak asker olarak kullanılmıştır. Üstümüze o kadar geliniyor ki medya, internet, sosyal platformlarla bütün çocuklarımız ve aileler bir girdapta. Evlenme yaşı 27’ye çıkmış. En ufak kavga da eşler hemen boşanma dairesine gidiyor. 130 bini bulmuş bir boşanma rakamı var karşımızda. 165 bin civarında hapis yatan var. İmanlı, ahlaklı, çalışkan, cesaretli ve vefalı kahramanlar yetişirler. Bu gençler Uhud’da şehit Hamza, kızgın çöller de Bilal olur, İspanya’da Tarık bin Ziyad olur, Selahattin olur Kudüs’ü fethederler. Osmangazi olur Osmanlıyı kurarlar. Kanuni olur Avrupa’yı dize getirir, Sultan Fatih olur gemileri Haliç’ten götürür yeniden İstanbul’u fetheder. Yavuz olur İslam birliğini kurar, Abdülhamit olur siyonizme tam 36 yıl dayanabilir. Her Türkiye çalışmana bak sen desteklemezse, desteklemeyenler utansın. İnancımız gereği kimse kendi için yaşamaz kardeşi için yaşar menfaatçiliğin bitmesi böyle olur. Yeryüzünde yanlışın değil doğrunun, çirkinin değil güzelin, kötülüğün değil iyiliğin, zararın değil yararlılığın, zulmün değil adaletin hakim olabilmesi için canla başla çalışılır. Yeniden büyük Türkiye’yi kurmak yeniden dünyaya adaletin yerine getirmek için birlikte hareket etmeliyiz. Şehitlerimize rahmet yakınlarına sabırlar niyaz ediyorum. Memleketimizin başı sağ olsun, şehitler ölmez vatan bölünmez.” İfadelerini kullandı.

 

İKİ YETİM AİLENİN YUVASINI KURACAKLAR

Bayram, kış aylarında da iki yetim çifti evlendireceklerini de sözlerine ekledi.

 

ALLAH BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ ASLA BOZMASIN

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Ensar vakfı marifetiyle 115 yavrumuzun erkekliğe ilk adımı dediğimiz sünnet şölenini gerçekleştiriyoruz. Geçmiş yıllarda her yıl 200 civarında çocuğu sünnet ettiriyorduk. Geçen bu organizasyona ara vermiştik. Önemli olan birliği ve beraberliği ortaya koyabilmek, bu güzellikleri hep beraber sahiplenebilmek. Bu alanda farklı bölgelerden burayı vatan edinmiş kardeşlerimiz mevcuttur. Bu günler de özellikle birlik ve beraberliğe çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz zamanlar da sünnet şöleninin daha anlamlı ve özel olduğunu düşünüyorum. Önemli olan iyi insan, ahlaklı insan, kaliteli insan olabilmek. Ensar vakfının da ana gayesi budur. Allah birliğimizi, beraberliğimizi asla bozmasın” dedi.

 

PAYLAŞMAK BEREKETLE KARDEŞ KAVRAMDIR

Kaymakam Ali Akça’da, “İnegöl mehter takımına da teşekkür ediyorum. Bir araya gelmiş kalabalıkları bir arada gördüğüm de aklıma hemen İnegöl’ün canlı bir şehir olduğu gelir. İnegöl gerçekten yaşayan nefes alan bir şehir, aynı zamanda üreten bir şehir. Bu gün farklı etkinlikleri ve cemiyetlere katıldı. Hakka yürüyen kardeşlerimiz oldu. İnsan kalabalıkları gördüm, mutlulukları gördüm. Bu manzaraların adı birlik, beraberlik, dirliktir. Bu topraklara yakışan da budur. Son zamanlar da görüyoruz terörden dolayı maalesef gencecik vatan evlatları şehit oluyor. Allah terörden medet umanların umduklarını başlarına çalar inşallah. Vatanı, dini uğruna hayatını kaybeden o kardeşlerimize cenabı haktan rahmet diliyorum. Sünnet, güzel dinimizin güzel adetlerinden bir tanesidir. Aile, çocuklarının sünnetini ilk Mürvet olarak görürler. Allah, Bu gün sünnet olan yavrularımızın ailelerine ikinci mürüvveti de göstermeyi nasip eder. Paylaşmak bereketle kardeş kavramdır.” Dedi.

 

Konuşmaların ardından Ensar vakfının karate ekibi gösterileriyle nefes kesti. Kafkas Folklor ekibi gösteriyle programa renk kattı. Programın sonunda 115 çocuğa küçük altın hediye edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş