2015 Yılında neler oldu?

2015 Yılı geride kalırken, yaşanan birçok olay zihinlerdeki yerini korudu. Kar yağışı nedeni il Mer-Pa çatısının çökmesi, lodos felaketleri, yaşanan büyük çaplı yangınlar, intihar ve ölümlü kazalar 2015’e damga vurdu.

Yayınlama: 02.01.2016
422
A+
A-

İnegöllü vatandaşlar, 2015 Yılına kar yağışından dolayı çatısı yıkılan Mer-Pa ile sıkıntılı başladı. Kar yağışından dolayı yıkılan MER-PA’da herhangi bir can kaybının yaşanmaması ise sevindirdi.

 

Mer-Pa’nın çatısının çökmesinden 10 gün sonra ise İlçemizin saygıdeğer mobilya firması olan Weltew Mobilya’da büyük bir yangın yaşanırken, 2015 Ocak Ayı’na damga vuran diğer olay ise Adliye bahçesindeki meydana gelen intihar oldu.






 

UEDAŞ’A TEPKİLER

UEDAŞ’a tepkiler ve İşletme binasının basılması olaylarının yaşandığı Ocak ayının ardından Şubat ayında bu kez lodos etkisini gösterdi. 1 Şubat günü İnegöllü taksici Bursa’da stadyumdaki vincin devrilmesi sonucu yaşamını yitirdi. Şubat ayındaki kaldırım işgallerinin son bulması kararı, İnegöl’deki en önemli adımlardan biri olarak hayata geçti. 26 Şubat günü bu kez kötü haber Yenişehir’den geldi. İnegöl’deki köpeklerin Yenişehir sınırlarına atılması ve burada telef olması ülke gündeminin ilk sıralarına taşındı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, köpekler yüzünden sanatçı Atilla Taş’la mahkemelik oldu ve davayı kazandı.

 

Mart ayında ise Atölye İnegöl’ün açılışı ve sonrasında Nisan Fuarı ekonomik gündemin ilk sıralarındaydı. Nisan ayında genç kızın Mesudiye alt geçidinde kepçenin altında kalması, İnegöl’ün sevilen ismi Edip Yiğit’in vefatı, asker eğlencesi cinayeti gündeme geldi

 

PENALTILARLA VEDA

Mayıs ayında Yenice’ye doğalgaz, Mobilyum AVM açılışı, Mobeselerin kayda başlaması haberleri manşetlerde yer alırken; Mayıs ayı İnegölspor’un Trabzon 1461’e penaltılarla elenmesi ve Leta Sandalye’deki yangın ile çöplükteki akıl almaz ölümlü kaza sonrası hüzünlü bitti.

 

 

ÖZBEK’İN MEKTUBU

Ağustos ayında ön plana çıkan haber Devlet Hastanesi’ndeki rehin olayıyken; İnegöl, Eylül’de teröre büyük tepki verdi. Ankara’da yaşanan bombalı eylemde ölenlerden birinin İnegöl’den Ramazan Çalışkan olduğu, Mer-Pa’ya temel atma töreni, en çok konuşulan haberler olarak kayda geçti.

 

1 Kasım’da hem Türkiye’de hem de İnegöl’de AK Parti oy patlaması yaşarken; 4 Kasım tarihinde Kaymakam Ali Akça ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe arasındaki protokol krizi, 11 Kasım’da Hikmet Şahin kavşağının isminin resmileşmesi sonrasında 14 Kasım’da bu kez yanan fabrika Sude-Su oldu. İnegöl, 2015’te 3.büyük fabrika yangınını yaşadı. 27 Kasım’da İnegöllülerin misafiri Diriliş Ertuğrul ekibi oldu.

 

2 Aralık’ta İnegölspor’un Balıkesir’i geçerek gruplara kalması spor anlamında 2015’in en büyük mutluluğu olarak kayda geçti. 10 Aralık İnegöl Gecesi, 16 Aralık mobilyacılara vefa gecesi, 18 Aralık İnegöllülere vefa gecesi ve 25 Aralık İnegöl’ün enleri gecesi 2015’i uğurladığımız son ayda ön plana çıkan gecelerdi. 28 Aralık’ta sarı otobüslerin hizmet vermeye başlaması ile İnegöl, kötü başladığı 2015 yılını mutlu şekilde uğurladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş