AGD sıradan bir STK değil!

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen iftar programlarının bir yenisi geçtiğimiz Cuma akşamı Osmanlı Sarayı’nda düzenlendi. Programda konuşan AGD İnegöl Şubesi Başkanı Mustafa Özkan, AGD’nin sıradan bir STK olmadığını belirtti.

Yayınlama: 06.07.2015
672
A+
A-

AGD tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar programı geçtiğimiz Cuma akşamı Osmanlı Sarayı’nda düzenlendi. Programa yaklaşık 500 kişi katılım gösterdi.

 

GELECEĞİN İNŞASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ






İftar programında bir konuşma yapan AGD İnegöl Şubesi Başkanı Mustafa Özkan, “Rahmet iklimi Ramazan ayının hepimize hayırlar getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Anadolu Gençlik Derneği, sıradan bir sivil toplum kuruluşu değildir. Geleceğin inşası için çalışıyoruz. İstikametinde milim sapmadan şuurlu bir nesil yetiştirmenin derdindeyiz. Hangi renkten, ırktan ve dilden olursa olsun her insanın yaşama hakkı, mülkiyet hakkı, ailesini ve neslini koruma hakkı, inanç ve düşünce özgürlüğü vardır. Kimden gelirse gelsin tahakküm, işkence ve hiçbir tahribat kabul edilemez. İşte bunları önceleyen düzen, ilk insanla başlayan kadim adil düzendir. Bu hakların birini ya da bir kaçını gasp eden düzen ise zulüm düzenidir. Şuur, bunun farkına varıp adil düzenden yana olmak ve adil bir düzen için çalışmaktır. Bir ırkı seçilmiş gören, kuvveti, çoğunluğu, çıkarı hak sebebi kabul eden bir düşüncenin insanlığa saadet getirmesi söz konusu olamaz. Siyonizm, kendinden olmayanı köleleştirmeyi hedef edinmiş ırkçı bir görüştür. Faize dayalı finans sistemi insanın alın terine ve emeğine kast eden, insanı insana köle haline getiren bir ekonomik sömürü sistemidir. Namazı ikame etmek, Kur’an-ı Kerim’deki tabir ile Şuayb’ın namazı gibi namaz kılmaktır. Yani namazın, zulme ve sömürüye müdahale etmesidir. İşte Anadolu Gençlik, bu şuurla bir nesil yetiştirmenin derdindedir. ‘Önce ahlak ve maneviyat’ söylemi boş bir söylem değildir. Ahlak hürmettir, mücahidedir, merhamettir. Hürmetimiz Allah’adır, resulünedir, Kur’an-ı Kerim’edir, insanadır. Cihadımız, nefsimizin süfli isteklerinden arınmamız içindir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Allah’ın hoşnutluğunu gözeterek başkaları için yaptığımız iyilikler aslında hep kendi ruhumuzun çürümesine, bozulmasına karşı yapılan filli bir duadır. Merhametimiz tüm yaratılmışlara karşı sorumluluğumuzdur. Dicle’nin kenarındaki kuzudan sorumluyuz, komşumuzun sofrasında yiyecek bir lokması olup olmadığından sorumluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri tekrar selamlıyor, hiç kimsenin aç ve açıkta kalmadığı, zulümlerin ve haksızlıkların son bulduğu, hayatın maneviyat eksenli şekillendiği huzur ve güven dolu yeni bir dünya temennisiyle Allah’a emanet olun” diye konuştu.

 

Gerçekleştirilen konuşmanın ardından program AGD öğrencilerinin sinevizyon gösterileriyle son buldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş