Ahıskalılardan Taş’a izin çıkmadı

Önümüzdeki günlerde kongresini gerçekleştirecek olan İnegöl Ahıska Türkleri Derneği, kongre öncesi istişare toplantısı düzenledi. Toplandı da konuşan Dernek Başkanı Mehmet Taş, görevi bırakacağını ve bu nedenle yeni yönetimin oluşturması gerektiğini ifade etmesinin ardından, tek tek söz olan Ahıskalı vatandaşlar, Mehmet Taş’ın göreve devam etmesi yönünde açıklamalar yapınca, Mehmet Taş göreve devam etme kararı aldı.

Yayınlama: 08.02.2016
447
A+
A-

Alanyurt’ta yapılan istişare toplantısına çok sayıda Ahıskalı vatandaş katıldı. Ahıskalılar derneğin Alanyurt’a taşınması ile daha kaliteli etkinler yapacaklarını belirttiler.

 

İstişare toplantısında açıklamalarda bulunan Mehmet Taş, “4 Yıl önce burada yeni yönetim ile ilgili kararlar almıştık. O gün sizlere şunu söylemiştik; “Bizler yeni bir yönetime talibiz. İyi hizmetler yapmaya talibiz. Kendimizi ispatlayana kadar sizlerden hiç bir şey istemiyoruz. Ama çalışmalarımız görüp bizlere destekler verdiğiniz zaman çok daha iyi çalışmalar yaparız” Çünkü meseleler birlik ve beraberlik içinde olursak çözülür bilincindeydik. Biz çok şükür 4 yıl içerisinde elimizden geldiğince, sorunların çözümü konusunda, sesimizi duyurma konusunda elimizden gediğince çalışmalar yaptık. İnanıyorum ki başarılı da olduk. Düne kadar Ahıskalıları bilmeyenler bu gün Ahıskalıları konuşmaya başladı. Ukrayna meselesi ile alakalı çok konuştuk, gündem oluşturduk. Çok şükür şu anda Erzincan’ın Üzümlü beldesine gelmeye başlandı. Bunlar hep birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz için çözüldü. Ben çözüm noktamızda Cumhurbaşkanımız, o gün ki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan var dediğimde, belki çoğunuz tarafından tepki ile karşılandım. Ama şu anda görüyoruz ki bizler doğru yapmışız. Çünkü Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurduktan sonra, sorunlarımız görüşülmeye, gündem oluşturmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir görüşmede, vatandaşlıkla alakalı danışmanlarına nasıl yapılacağı konusunda, bir görüş bildirilmesi istendi ve onun araştırılması yapılıyor. Önümüzdeki hafta çarşamba günü Ankara’da inşallah yine görüşmelerimiz olacak. Orada yine ikili görüşmelerle inşallah bu sene vatandaşlık sorunu da çözülmüş olacak”






 

“4 Yılımızı doldurduk. 2 Yıllık görev yaptım. Umut ediyorum ki herkes memnun olmasa da, çoğunluk birleyler yaptığımıza inanıyordur. Şu anda yeni bir yönetim oluşturulması gerekiyor. Ben gençlik kollarına söyledim. Burada tekrar söylüyorum. Yeni arkadaşlar gelsinler, yeni yönetim oluştursunlar. Bizler de dışarıdan elimizden geldiğince destek oluruz. Bu konuda da sizlerin gfikilerini almak için, istişare yapmak için toplanmış bulunuyoruz” dedi.

 

Mehmet Taş’ın konuşmalarının ardından Ahıskalı vatandaşlar tek tek söz alarak, Taş’ın görevine devam etmesini istedi.

 

BIRAKIP GİTMEK YOK

Alanyurtta bulunan Ahıskalılar adına konuşan Alaattin Osman, “Bırakıp gitmek yok. Biz sizin ne kadar bizimle ilgilendiğinizi biliyoruz. Ankara’daki görüşmelerinizi de takip ediyoruz. Sizin yerinize gelecek olanların da bu kadar girişken olacağını düünmüyoruz. Bu nedenle de sizin göreve devam etmenizi istiyoruz. Derneği Alanyurt’a taşıdıktan sonra birlik ve beraberlik daha da artacak” dedi.

 

İstişare sonrası tekrar Ahıskalılara seslenen Mehmet Taş, vatandaşların teveccühü üzerine göreve devam edeceğini ve bundan sonraki dönemlerde Ahıskalılardan daha fazla destek beklediğini ifade etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş