Aile Eğitimleri sona erdi

İnegöl Kent Konseyi ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde “Siz Korumazsanız Kimse Korumaz” sloganıyla başlayan ve 9 hafta devam eden Önleyici Aile Eğitimi, sertifika töreniyle son buldu. Son seminerin konusu “İyiliğe Evet Kötülüğe Hayır Diyen Çocuklar Yetiştirmek” oldu.

Yayınlama: 08.02.2016
600
A+
A-

“İyiliğe Evet Kötülüğe Hayır Diyen Çocuklar Yetiştirmek” adlı seminerin konuşmacılığını yapan Uzm. Psk. Dnş. Yasin Kuruçay, “Biz bu eğitimleri eğitimci vasıflarımızdan çok, yüreği yanan bir anne-baba titizliğiyle hazırladık. Kendimiz de bu eğitimin bir parçası olduk. Günümüzde anne-babalar çocuklarını kötülüklerden uzak tutarak onları korumaya çalışmakta. Oysa çocuklarımızı kötülükten uzak tutmanın yolu onları kötülükten kaçırmak değil, onların kötülükle savaşmasını sağlamaktır” dedi.

 

SİNSİ HESAPLAR YAPIYORLAR






Yasin Kuruçay, neslimizi korumak için yılmaksızın çalışacaklarını ve anne-babaların yanında olacaklarını söyledi. Kuruçay, “Çocuklarımız üzerinde sinsi hesaplar yapan odakların varlığını biliyoruz. Bizim görevimiz bu hesapları boşa çıkarmaktır” şeklinde konuştu.

 

KÖTÜLÜK ÇOK CAZİP İMKÂNLARLA ÇOCUKLARA SUNULUYOR

Kuruçay, “Hepimizin hayalinde doğruyla yanlışı ayırt edebilen, art niyetli kişilerin niyetlerini fark edebilen, güzelle çirkini ayırt edip tercihini doğruluktan, güzellikten, iyilikten yana koyabilen çocuklar yetiştirmek var. Bunu gerçekleştirmek günümüzde çok kolay değildir. Çünkü kötülük günümüzde çok cazip imkânlar içinde çocuklarımıza sunuluyor ve bunlar destek görüyor” diye konuştu.

 

YENİ PROJE GELİYOR

Yasin Kuruçay, Aile Akademisinin Nisan ayında çocuklara yönelik olarak aktif ve iyi olan çocuklar yetiştirmeye yönelik olarak ‘İyiliğe Evet Kötülüğe Hayır Diyen Nesiller Yetiştirmek’ adlı bir projeye başlayacaklarını ifade etti.

 

PROJEDE 7 ANA BAŞLIK YER ALACAK

Projenin 7 ana başlık çerçevesinde hazırlanacağını ve çocuklara yönelik olacağını belirten Kuruçay, “Amaç Bilinci ve Yön Duygusu Kazandırmak, Doğruyla Yanlışı Ayırt Etmek, Olasılıksal Düşünme Kabiliyeti Kazandırmak, Haz ve Ödül Bağımlılığından Kurtulmak, Eleştirel Düşünme Kabiliyeti Kazandırmak ve Dua Bilinci, Hedef Bilinci ve Rehber Eşliğinde Hedefe Yürüme” başlıklarındaki konulara değinileceğini ifade etti.

 

“GENÇLERİMİZ HEDEFLE AMACI KARIŞTIRIYORLAR”

Bu seminerde “Amaç Bilinci Kazanma” konusunun çocuklarımızın iyiyle kötüyü ayırt edebilmelerine nasıl katkıda bulunacağını örneklerle sunacağını söyleyen Kuruçay, “Yıllardır gençlerle çalışıyorum. Amacın ne diye sorduğumda dilleri tutuluyor. Ya da meslek hedeflerini söylüyorlar. Oysa meslek ideali amaç olamaz. Amaç yaşamın anlamını kapsayan bir değerdir. Gençlerimiz hedefle amacı karıştırıyorlar. Bütün bunlar gösteriyor ki, çocuklarımız bir amaç ve yön duygusunda yoksun. O zaman yapacağımız ilk iş çocuklarımıza hakkaniyetli, gerçek bir amaç ve yön duygusu kazandırmak olmalıdır” dedi.

 

Kuruçay, sağlıklı bir amaç kazandırabilmek için 4 önemli noktaya dikkat edilmesi gerektiğini belirterek bunları; “Amaç-Hedef ilişkisi, amaç-araç ayrımı, araç-yol; yol-arkadaş ilişkisi ve neden-niçin ayrımıdır” şeklinde sıraladı.

 

ÇOCUKLAR DOĞRU VE YANLIŞI AYIRT EDEBİLMELİLER

Bu 4 noktayı tek tek ele alan Kuruçay, farklı örneklerle bunların çocuklara nasıl kazandırılabileceğini açıkladı. Seminerin ikinci bölümünde “Doğruyu ve Yanlışı Tanıma” başlığını anlatan Yasin Kuruçay; “Bugün biliyoruz ki; Allah ve Şeytan var.  Ve nefs var… Ve ekini ve nesli helak etmek isteyenler var. Ve gafiller var. Ve cahiller var… O zaman doğru ve yanlışlar var, iyi ve kötüler var, güzel ve çirkinler var. O zaman; çocuklarımıza önce doğruyu, hakkı, iyiyi, sonra da yanlışı, batılı, kötüyü ve bunların yayılma yollarını iyi öğretmeliyiz. Çocuklarımıza doğruyu ve yanlışı ayırt edebilme ve derecelendirebilme becerisi kazandırmak son derece önemlidir. Yanlışın ve kötülüğün farklı çeşitlerine karşı dikkatli ve bilinçli olabilmek de bu beceriye ilişkilidir” şeklinde konuştu.

 

Önleyici Aile Projesinin kendileri için çok faydalı olduğunu belirten eğitimciler ve anne-babalar bu projelerin devamını sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler. Seminer dinleyicilerden gelen sorulara verilen cevaplar ile sona erdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş