AK Kadınlardan aşure ikramı

İnegöl AK Parti Kadın Kolları tarafından geleneksel olarak programlanan aşure ikramı geçtiğimiz gün AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Yayınlama: 23.10.2015
689
A+
A-

AK Parti binası önünde gerçekleştirilen programa, Milletvekili Hüseyin Şahin, Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici, Kadın Kolları yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BOLLUK VE BEREKETİN SİMGESİDİR






Aşure ikramının ardından açıklamalarda bulunan İnegöl AK Parti Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici, “Efendimiz (S.A.V), “Eğer Ramazan’dan sonra oruç tutacaksan Muharrem’de tut çünkü bu ay Allah’a ait bir aydır” buyurmuştur. Muharrem ayının onuncu gününe aşure günü denilmiş ve insanlık tarihindeki Peygamberlerin hayatlarında vuku bulan Hz. Âdem’in tövbesinin kabulü, Hz. İbrahim’in Nemrutun ateşinden kurtulmaları, Hz. İsa’nın doğumu ve semaya yükseltilmesi, Hz. Nuh’un tufandan kurtuluşu gibi bir kısım hadiselerin bu güne tekabül etmesi, aşure gününe kutsiyet atfetmiştir. Ve ayrıca muharrem ayı bizlere, ciğerlerimizi dağlayan Kerbela’yı hatırlatan aydır. Kerbela şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Aşure tatlısı da Muharrem ayına has özelliklerden biri, acılarımızı bal eylesin diye halkımız tarafından çok kabul görmüş geleneklerimizden biridir. Aşure; paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazi anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımakta. Tıpkı Aşure ayında bir araya gelen farklı bakliyat ve meyve tatlı ve ekşilerin birlikte uyum içerisinde nasıl güzel bir tat veriyorsa. Bizler de Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Çerkez, Arap ve Roman hep birlikte bir milletiz, farklılıklarımız bizim kültürel zenginliğimizdir. Asırlardır birlikte huzur içinde yaşamasını bildik. Bu ayın; birlik beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum. Bu aşure programımızın hazırlanmasında emeği geçen tüm parti teşkilatımıza teşekkür ederim” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş