İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 21 Kasım 2015 tarihinde Merinos Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenecek olan “Barışa Son Mektup Çanakkale” projesinde sahne alacak olan İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nu ziyaret ederek başarılar diledi.
Başkan Aktaş, İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu hakkında bilgiler vererek, her yaştan dansçılara eğitim verildiğini ifade etti.
İNEGÖL’DE YAŞAYAN TOPLULUKLAR DİKKATE ALINMAKTADIR
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aktaş, “İnegöl’de sosyal belediyeciliği amaç edinen, İnegöl Belediyesi tarafından 2011 yılında oluşan İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, öncelikle İnegöl Yöresi Oyunlarını derlemek ve yaygınlaştırmak amacı ile kurulmuştur. 7 den 77 ye her yaştan dansçılarla çalışma yapan topluluğumuzda öncelikle Ali Osman Olgun Hocamızın derleyip sahnelediği İnegöl Yöresi Oyunları öğretilmekte, bunun yanında yurdumuzun değişik bölgelerinden de oyunlar verilmektedir. Bir sanayi ve mobilya kenti olan İnegöl’de Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden toplumlara mensup insanlar, kardeşlik ve barış içerisinde yaşamaktadır. Bu nedenle yörelerimizi oluştururken, İnegöl’de yaşayan bu topluluklar dikkate alınmaktadır. Topluluğumuz 2011 yılından beri; Küçükler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde topluluklarla çalışmalar yapılmaktadır. Eğitmenliklerini Ali Osman Olgun, Recep Erdoğan ve Fatih Oral’ın yaptığı İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun oynadığı başlıca yöreler: İnegöl, Bursa, Artvin, Trabzon, İzmir, Kırklareli, Zeybek ve Halaylar potporidir. Yurt içi ve yurt dışında önemli festivaller ve gösterilerde yer alan topluluğumuzun yapmış olduğu önemli gösterilerden bazıları şunlardır: Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının programları kapsamında 2014 yılında Tataristan’ın Kazan şehrinde, 2015 yılında Türkmenistan’ın Merv Şehrinde Türkiye’yi temsilen görev almıştır. 2015 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gazimağusa’ya bağlı Yeniboğaziçi Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Uluslararası Pulya Festivalinde göz dolduran gösteriler yapmıştır. 2015 Türkiye Halkoyunları Federasyonu’nun yapmış olduğu Halkoyunları yarışmasında 3.olmuştur. Yurt içinde çeşitli devlet erkânının katılmış olduğu önemli açılış programlarında görev almıştır. Ayrıca her yıl düzenlenen Uluslararası İnegöl Halk Oyunları Festivalinde sahne almaktadır. 2014-2015 sezonunda 120 dansçıyla çalışmalarını tamamlayan topluluğumuz, 2015-2016 sezonuna 240 dansçıyla girmiş bulunmaktadır”
TÜRKİYE’DE SES GETİRECEK
“Kurs kayıtlarımız halen devam etmektedir. Ekibimiz yeni sezonun ilk gösterisini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapmıştır. Halk oyunları topluluğumuz; Pazartesi, Salı, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftanın 5 günü çalışmalarını sürdürmektedir. Topluluğumuz aynı zamanda 21 Kasım 2015 tarihinde Merinos Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenecek olan “Barışa Son Mektup Çanakkale” projesinde sahne alacaktır. Asker mektuplarından yola çıkılarak barışın vurgulandığı bu projede Prusa Derneği ile birlikte çalışmalar yapılmaktadır. Bursa Büyükşehir Belediyesinin de desteklediği bu projenin Türkiye’de ses getireceğine inanıyor, ilçe halkımızdan bu gösteride ekibimizi yalnız bırakmamasını istirham ediyoruz” dedi.