Aktaş’tan muhtarlara tek çatı çağrısı

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberinde Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit ile birlikte geçtiğimiz Pazar akşamı İnegöl’ün 116 mahalle muhtarının büyük bölümünün katılımıyla Oylat’ta mini kamp şeklinde genel bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Aktaş toplantıda, iki ayrı muhtarlar derneğinin tek çatı altında toplanması için muhtarlara bir kez daha çağrıda bulundu.•Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 10.02.2015
589
A+
A-

2015 yılında yapılacak olan projeler hakkında genel bir bilgilendirme yapan başkan Aktaş, toplantının sonunda muhtarların sorularını cevapladı.

 

KOMİSYON OLUŞTURDUK






Kozluca Mahalle muhtarının vefatından dolayı başsağlığı dilekleriyle konuşmasına başlayan ve 30 Mart tarihi itibarı ile yeni bir süreç başladığını hatırlatan Aktaş; Büyükşehir yasasıyla birlikte bazı hizmetlerin büyükşehir belediyesi marifetiyle yapılmaya başlandığını söyledi. Kendisi için bütün kırsal mahallelerin önemli olduğunu kaydeden Aktaş, insanın yaşadığı her yere hizmet götürmenin kendilerinin görevi olduğunu, her mahallenin ihtiyacının kendileri için önemli olduğunu belirtti. Aktaş; “Bununla alakalı bir komisyon oluşturduk. İnşallah muhtarlarımız marifetiyle mahallelerimizin sorunlarının daha da azalması, hatta ortadan kaldırılması adına yoğun bir gayrette gösteririz” dedi.

 

İNEGÖL’Ü MEYVECİLİKTE GÜÇLÜ HALE GETİRMEK İSTİYORUZ

2015-2016-2017 yıllarının hizmet yılı olacağının altını çizen başkan Aktaş, bu yıl köyden mahalleye dönüşen 25 mahallenin sıcak asfaltının yapılacağını, yeni mahallelerin ihtiyaçları noktasında şu an birçok ihalenin yapıldığını, sulama ve içme suyu noktasında çalışmaların yapılacağını, kilit parke çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceğini ifade ederek; “Tarımla ilgili önemli çalışmalar yapmak istiyoruz. Tarımı, özellikle meyvecilikte bazı kalemleri İnegöl için güç haline getirmek istiyoruz. Tarımda da tıpkı mobilya da olduğu gibi büyüyüp, kabuğumuzu kırmamız gerekiyor” dedi. Bunu hep birlikte gerçekleştireceklerini kaydeden Aktaş, önümüzdeki yıllarda yapmayı düşündükleri projelerle ilgili muhtarlara bilgiler aktardı. Her sene mutlaka bir tarım fuarına muhtarlarla birlikte gideceklerini vurgulayan Aktaş, yine her yıl mutlaka yurt içi ya da yurt dışında bir şehre giderek muhtarların senede en az bir yeri görmelerini temin edeceklerini belirterek, iki ayrı muhtarlar derneğinin tek çatı altında toplanması için muhtarlara bir kez daha çağrıda bulundu.

 

AKTAŞ’TAN MUHTARLARA TEŞEKKÜR

Muhtarların her birinin şu ana kadar, görev aldıkları noktalardaki eli, ayağı, gözü olduklarını belirten Aktaş; “İnşallah bu süreçten sonrada aynı uygulamaya devam edilir. Ben katılan tüm muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda dernek başkanımız Mehmet Çuluk beye de bu organizasyondaki yardım ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş