Aktaş’tan yeni hayvan barınağı müjdesi

İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde yeni bir uygulama hayata geçirildi. Bu kapsamda Hayvan Barınağı’na röntgen cihazı kazandırıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konu ile ilgili açıklamalarda bulunurken, yeni barınak müjdesini verdi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 04.04.2015
1.001
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş dün beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ve İnegöl Doğal Hayatı Koruma Derneği (İDOHA) Başkanı Nilay Parlar Ateş ile birlikte barınağa giderek incelemelerde bulundu.

 

KÜPE VE ÇİP TAKILIYOR






İncelemenin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak 29 Aralık 2007’de açtığımız hayvan barınağımızı bugün yeni yapılan düzenlemeler ve rehabilitasyonlardan sonra bir kez de sizlerle ziyaret ediyoruz.  Kurulduğu ilk günden beri hem sokak hayvanlarına hem sahipleri tarafından terk edilen hayvanlara ev sahipliği yapan binamız gerek barınak gerekse aşı ve tedavi noktasında bu hayvanlarımıza hizmet vermektedir. Son yapılan düzenlemelerle barınağımızı daha kullanışlı ve konforlu bir hale getirdik. Barınağımızın boya ve badana işleri, çevre düzenlemesi tamamlanarak kafeslerin yağmurdan ve güneşten korunmasını sağlamak için gölgelikler yapıldı. Eski devlet hastanesinde boşa çıkan bir röntgen cihazı barınağımıza kurularak buraya bir röntgen odası kazandırdık. Hayvanlarımızın ameliyat edildiği operasyon odamızın ışıkları ve ameliyat gereçlerimiz de hastanemizden temin edildi. Ben verdikleri ekipmanlar ve cihazların kurulumundaki teknik destek için hastane başhekimimize buradan bir kez daha sizler huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Hayvanların barınakta gördüğü tedavilerden bahsetmek gerekirse; barınağımıza gelen her hayvana parazit aşısı, kuduz aşısı ve kısırlaştırma işlemi yapılarak küpe ve çip takılıyor. Ayrıca yaralanma gibi bir durumu var ise veteriner hekimlerimizin muayenesinin ardından gerekli tedavi süreci başlıyor.  Gelen her hayvanın tedavi ve aşıları yapıldıktan sonra gözetim altında tutulduğu bir süre var. Bu süreyi tamamlayan hayvanlar ise yeniden doğaya salınıyor. Bir kısım hayvan ise sahiplendiriliyor. Bu konuda belediyemizin çeşitli çalışmaları var. Sahiplendirme konusunda Hayvan sever derneklerimizle de irtibat halindeyiz. Barınağımız yaptığı girişimlerle 2014 yılında 350, 2015 yılında ise bugüne kadar 37 hayvanımızı sahiplendirildi.” Dedi.

 

ÇİP UYGULAMASI

Barınağa gelen hayvanların çip uygulamasından bahseden Aktaş, “Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca sahipsiz tüm sokak hayvanlarına mikroçip uygulaması başlatıldı. İnegöl Belediyesi olarak veteriner hekimlerimizce 1 Ocak 2015 itibarı ile barınağımıza gelen tüm sahipsiz hayvanlara mikroçip takılıyor. Çip sistemi sayesinde bütün sokak hayvanları ve bu hayvanlara yapılan aşılama, kısırlaştırma gibi tıbbi işlemler internet ortamında kayıt altına alınıyor. Barınağımızda Ocak ayından itibaren 77 hayvanımıza bu uygulamayla çip takılmıştır. Birde barınağımızda hayvanları nakil ettiğimiz bir aracımız var bu araca ilave olarak bir araç daha alıyoruz, buradan bunun da duyurusunu yapmış olalım. Belediyemizin sokak hayvanları için yaptığı çalışmalara geri dönük olarak bakacak olursak aslında pek çok proje hayata geçirilmiş. Şehrin muhtelif yerlerine 32 adet suluk yerleştirilmiş ki bu proje tüm Türkiye’de örnek gösterildiğimiz, beğeni kazanan bir çalışma. Ayrıca 5 yerde beslenme odağı mevcut. Yine bunların haricinde kış aylarında doğaya bırakılan yiyecekler hayvanlar için yaptığımız çalışmalarımızdan bir kaçı. Sokak hayvanları için sadece gıda ve tedavi hizmetimiz yok tabi, bu konuda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak adına ilkokul çocuklarımız arasında ‘Bir Hayvan Sevmekle Başlar Her şey’ konulu bir de resim yarışması yapıldı ve çocuklarımız gerçekten çok güzel eserler ortaya koydular.  İşin özüne gelecek olursak İnegöl Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerde sınır tanımıyoruz. Bizler yaratılanı yaratandan ötürü seviyor, şehrimizin huzuru ve selameti adına elimizden gelen tüm imkânları seferber ederek bu şehre hizmet ediyoruz. Bu şehrin insanı bizim için ne kadar kıymetliyse, çiçeği de, böceği de, sokak köpeği de o kadar kıymetli.” İfadelerini kullandı.

 

ÇOK SAĞLIKLI BİR ANLAYIŞ DEĞİL

İlçe halkının bu konuda bilinç olması gerektiğini ifade eden Aktaş, “Sokakta görülen hayvanların hepsi zararlı değildir. Asıl olan hayvanla alakalı iş ve işlemleri yapmak, ardından doğaya bırakmak gerekir. Dolayısıyla hem sokakta hayvanlar olmasın hemde doğa da olmasın, hem de hayvanlar itlaf edilmesin veya bir noktada tutulsun gibi bir anlayış çok sağlıklı bir anlayış değil. Bizim için şehirde yaşayan insanlar ne kadar değerliyse çiçeklerde böceklerde sokak hayvanları da bizim için çok önemli. Nihayetinde Allah’ın verdiği canı Allah’tan başka kimsenin alma kudreti olmadığını hepimiz biliyoruz.” Dedi.

 

YENİ BARINAK MÜJDESİ

Yeni mezbaha çalışmalarının sürdüğünü aktaran Aktaş, “2-3 aylık süre içerisinde yeni mezbaha faaliyete geçecek. Biz İnegöl’e modern bir hayvan barınağı kazandırmak istiyoruz. Yeni yerinde konuşlandırmak istiyoruz. İlçe halkımızın bu barınağa sahip çıkmasını istiyoruz.” Diye konuştu.

 

HAYVAN ÖZGÜRLÜĞÜ ENGELLENEMEZ

Son zamanlarda şehir merkezinde ikamet eden vatandaşlardan gelen başıboş köpeklerin sayısının arttığı yönündeki şikayetleri de değerlendiren Başkan Aktaş, “Ortalıkta hayvan olmasın bir yerde toplansın, böyle bir düşünce olamaz. Bu bir kere kanunen de sakıncalı, akla mantığa da ters. O hayvan o zaman hırçınlaşıyor. Sokakta gördüğümüz problemli hayvanlar varsa biz bunla alakalı işlemleri yapıyoruz. Maalesef belediyelerin toplayıp toplayıp başka şehirlere bırakma gibi yöntemleri var. Bu konuda çağrı geldiğinde gerekli çalışmayı yapıyoruz.” Dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş