Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’e yeni atanan ilçe müftüsü Kazım Güzel’i makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.
Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Eski Müftümüz Bayram Canbey’in emekliye ayrılmasının ardından bir süre boş kalan müftülük makamına yeni müftümüz Kazım Güzel hocamız atandı. Kendisine öncelikle İnegöl’ümüze hoş geldiniz demek istiyorum. İnegöl güzel bir şehir, farklı kültürlerden insanların birlikte barış içinde, hoşgörü çerçevesinde, huzur içinde yaşadığı bir şehir. Bugüne kadar müftülüğümüzle birlikte bu şehir için güzel işlere imza attık. Bundan sonra da elimizden gelen her türlü desteği kendilerine vermeye hazırız. Bunu bir kez daha buradan dile getirmek istiyorum. Müftümüze görevinde muvaffakiyetler diliyor, İnegöl halkı için yapacağı hizmetlerde başarılar diliyorum” dedi.
Ziyaretten dolayı Başkan Aktaş’a teşekkür eden İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Yaptığınız bu nazik ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yapacağımız hizmetlerde ve çalışmalarda sizlerin desteğinin bizimle olduğunu bilmek beni ziyadesiyle mutlu etti. Desteğiniz için de ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Müftü Kazım Güzel hayata geçirmeyi planladıkları proje ve çalışmalar hakkında Başkan Aktaş’a bilgi vermeyi de ihmal etmedi.
Güzel; “İnegöl 250 bin nüfusa sahip büyük bir ilçemiz. Bu güzel ilçemizde din hizmetleri adına, cami ve Kur´an kursları adına yapılmasını arzu ettiğim projeler var. İnegöl´de öncelikli çalışmalarımızın başında Kur´an Kursu hizmetleri olacak. Kur´an Kurslarımızda dördüncü sınıfı bitirmiş, İmam Hatip Ortaokulunda okuyan 90 puan üzeri başarılı kız ve erkek öğrencilerimize yatılı hafızlık eğitimi vermeyi planlıyoruz. Bunun yanında hem camilerimizde hem de Kuran Kurslarımızda kıraat eğitimi ve hafızlık çalışmalarına devam etmek istiyoruz. Ayrıca potansiyeli olan bütün mahallerde ve camilerde yeni Kuran Kursları açmayı düşünüyoruz. Camilerimizde de cemaatimizi dini ve ilmi konularda aydınlatmak ve bilgilendirmek için çeşitli çalışmalar planlıyoruz. Halkımızın tüm kesimlerine en güzel hizmetlerimizi götüreceğiz. Bayanlara ve engellilere yönelik hizmetlerimiz olacak. İlçemizde her gün hatimle sabah namazı kılınan bir ya da birkaç cami tespit edeceğiz. Ayrıca ikindi namazlarından önce hatim okunan camiler belirleyeceğiz. Böylece dolu dolu bir hizmet vermeye çalışacağız.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Alinur Aktaş, Müftü Kazım Güzel’e çiçek takdiminde bulundu.