“Anadolunun Kandilleri” start aldı

İnegöl’ün önemli manevi şahsiyetlerinden biri olan Kasım Efendi’nin hayatı ve şahsiyetini anlatan “Anadolu’nun Kandilleri” programı İnegöllülerden büyük bir beğeni kazandı.

Yayınlama: 11.02.2016
566
A+
A-

Mobilya Müzesi Konferans salonunda gerçekleştirilen geceye İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Müftüsü Kazım Güzel ve protokol üyeleri ile ilçe halkı yoğun bir katılım gösterdi.

 

Gerçekleştirilen gecede İnegöl Tarihi Mehteri muhteşem bir mini konser vererek geceye katılanları adeta büyüledi.






Anadolu’nun Kandilleri programının açılış konuşmasını yapan İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan; “İnegöl Gençlik merkezi olarak amacımız İnegöl’ün manevi değerlerini ve şahsiyetlerini gençliğimize tanıtmaktır. İnegöl Belediyesi ve İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneğiyle ortaklaşa yürüttüğümüz bu projenin ilkini bu akşam sizlere sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra hedefimiz ayda bir kez kendi değerlerimizi gençliğimize ve halkımıza hatırlatmak ve tanıtmaktır” dedi.

 

Erdoğan; “Bu ilk programımızda İnegöl’ün en önemli manevi kandillerinden biri olan Seyyid Kasım Efendi’yi anmayı ve gençlerimize anlatmayı hedefledik. Amacımız dediğimiz gibi ayda bir program yapmak ve bu program kapsamında da gençlerimizi bilinçlendirmektir. Bunun dışında Gençlik Merkezi olarak özellikli bir bölge olan Toki’de bulunuyoruz. Özellikle İnegöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün vermiş oldukları destekler ile her yer bizim için gençliğe vereceğimiz bir dershane hüviyetine bürünmektedir” dedi.

 

İnegöl Romanlar Derneği Hasan Lekesizyiğit; “Derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar desteklerini hiçbir zaman bizlerden esirgemeyen İnegöl Kaymakamımız Ali Akça ve Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Ayrıca dernek olarak yürüttüğümüz çalışmalar ile gençliğimizin sosyal aktivitelerini artırarak zamanlarını daha verimi geçirmeleri için uğraş vermekteyiz” dedi.

 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kaymakam Ali Akça da gece de selamlama konuşmaları yaparak gecenin önemini belirten konuşmalar yaptılar.

 

Gecenin devamında Kasım Efendi Camii İmam – Hatibi Mehmet Kuyumcu tarafından kuran tilavetinde bulunuldu. Daha sonra İnegöl Romanlar Derneği Tasavvuf Korusu seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler ile geceye katılanlara müzik ziyafeti verdi.

 

İlahi ve kasideler eşliğinde süren gecede İlahiyatçı Osman Nuri Ekmekçi İnegöl’ün önemli manevi şahsiyetlerinden biri olan Kasım Efendi’nin hayatı ve şahsiyeti hakkında önemli bilgiler vererek, Kasım Efendi’nin kaleminden çıkan ve günümüze kadar gelen eserlerinin ilim dünyamıza yön veren noktalarını geceye katılan misafirlere güzel bir sunum eşliğinde anlattı.

 

Gecenin sonunda İnegöl Romanlar Derneği Başkanı Hasan Lekesizyiğit tarafından Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, İlahiyatçı Osman Nuri Ekmekçi tarafından ise Kaymakam Ali Akça’ya vermiş oldukları destek ve katkıları için plaket takdiminde bulunuldu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş