Arılı kovan desteklemelerine 98 başvuru

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, arıcılık ile ilgili desteklemelere İnegöl’den toplam 98 arıcının başvuru yaptığını ifade etti.

Yayınlama: 22.10.2015
614
A+
A-

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru yaptığı açıklamada, İnegöl’de arıl kovan desteklemelerinden yararlanmak isteyen 98 kişinin İlçe Müdürlüğüne başvuruda bulunduğunu belirtti.

 

İNEGÖL’DE YILLIK 2 BİN TON BAL ÜRETİLİYOR






Arılı kovan desteklemeleri askı süresinin başladığını ifade eden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, askı süresinin 30 Ekim 2015 tarihinde sona ereceğini belirterek, “Arılı kovan desteklemeleri başvuruları 1 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Şuan desteklemelerden faydalanmak isteyen 98 çiftçimiz için askı süresi başladı. 30 Ekim’de askı süresi bitecek. Desteklemeden en az 30 kovanı olan arıcılarımız yararlanabilecek. Şuanda sitemimize 7 bin kovan kayıtlı. İnegöl ilçemiz de yıllık 2 bin – 2 bin 100 ton civarında bal üretimi yapılmaktadır. Gerek coğrafi yapımızın gerek ormanlık alanların fazla olması nedeniyle flora bakımından zengin bir yere sahibiz. Bu anlamda flora bakımından zengin olmamız nedeniyle İnegöl dışından da arıcılık talebiyle karşılaşmaktayız. Bizler de kanunun ön gördüğü şekilde yer flora bakımında müsaitse yardımcı olmaya çalışıyoruz. İlçemizde özellikle son yıllarda Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve İl Müdürlüğümüzün öncülüğünde kovan desteklemeleri oldu. İnegöl hakikaten arıcılık konusunda hatırı sayılır bir yere geldi. Hatta bu işi yaparak üretim belgesi alan arıcılarımız var. Bu üreticilerimizin sayısı da her geçen gün artıyor. Son yıllarda yapılan desteklemelerde arıcılığı İnegöl’de belli bir noktaya getirdi. Bursa Arıcılar Birliğinin, İnegöl temsilciliğinin ve üniversitemizin güzel gayretleri var. Halk Eğitim Merkeziyle birlikte de bizler çeşitli eğitimler düzenliyoruz. Bu çalışmalar sayesinde arıcılık İnegöl’de gerçekten çok iyi bir seviyede” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş