Ayyıldız: “Kamuda Engelli İstihdamı 49 Bin 214 Kişi Oldu”

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi Engelliler Komisyonu Başkanı Sadullah Ayyıldız, kamuda Türkiye’nin engelli istihdamının arttığını belirterek, “Türkiye’de 2002 yılı öncesinde 5 bin engelli kamu personeli olarak çalışırken 2017 yılının başında bu rakam 49 bin 214 kişi oldu” dedi.

Yayınlama: 15.02.2017
1.052
A+
A-

Ayyıldız, Memur-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer’in de katıldığı basın toplantında, hayatın engellerle dolu olduğunu bu yüzden engelli vatandaşların emek ve ekmek mücadelesinde yok sayıldığını söyledi. Ayyıldız, Dünya Sağlık Örgütü verilerinden de bahsederek dünyada 600 milyon engelli olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin engelli vatandaşların çalışmasında bir çok dünya ülkesinin ilerisinde olduğunu söyleyen Ayyıldız, “2002 yılı öncesinde ülkemizde kamu personeli olarak çalışan engelli sayısı 5 bin kişi, 2017 yılı başında ise bu sayı 49 bin 214 kişi olmuştur. Bu nedenle dünyada birçok ülkenin önündeyiz” dedi.

Engelsiz bir hayat istediklerini belirten Ayyıldız, Milli Eğitim Bakanlığında çalışan engelli personellerin yardımcı hizmetler sınıfı dışında istihdam edilmesinin gerektiğini belirtti. Ayyıldız, “Kamuda çalışan engellilerin mesai saatlerini esnetme kanunla düzenlenmiş olup, bürokratik anlamda sıkıntılar yaşanmaktadır. Mesai saatleri ile ilgili bürokratik engeller aşılmalıdır. Kamu kurumlarında ve özel kurum, kuruluşlarda erişilebilirlik bilincinin sağlanması gibi bir çok sorunların oluşturduğu raporumuza ilgili kurum ve kuruluşlara sunacağız” dedi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş