Babasultan sulama projesi tam gaz

2010 yılında yapımı tamamlanan ve yeni proje ile İnegöl ovasındaki 12 köyde tarımsal sulama için kullanılacak Babasultan Sulama Suyu projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Yayınlama: 11.11.2014
793
A+
A-

Projenin hayata geçmesinde önemli çalışmalar yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ve DSİ yetkilileri ile birlikte devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Babasultan Barajı’na giden Şahin, burada müteahhit firma yetkilileri ve DSİ yetkililerinden çalışmanın son haliyle ilgili detaylı bilgiler aldı.

 

HAYAL EDİLEMEYECEK PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ






İncelemelerin ardından konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “İnegöl ovasının ve tarımı için çok önemli olan, yapımı yıllardır yılan hikayesine dönen ve AK Parti hükümetleri ile yapımı hızlanarak 2010 yılında tamamlanan Babasultan Barajı’nın gövdesindeki suyu yer altındaki hatlarla İnegöl ovasıyla buluşturacağız. Nisan ayında ihalesini yaptık ve müteahhit firma çalışmalarını yürütüyor. Bugün baraj gövdesi alanını ve kazı alanlarını inceledik. Müteahhit firma çok güzel çalışıyor. 20 kilometrelik bir ana hat üzerinden Ortaköy’e kadar gidecek boru hattımız var. Tarım arazilerine uzanacak 120 kilometre uzunluğunda şebeke hattımız var. 800 tane sulamayı alabileceğimiz çıkış noktamız var. Bu projede DSİ ve Orman Bakanlığı’mız aracılığı ile Şehitler mevkisinde 1100 dönüm alanı da çalışma kapsamı içerisine aldık. 650 metre yukarıya suyu pompayla basarak depolayıp Şehitler bölgesine de su vermiş olacağız. 4000 hektardan fazla tarım arazisi sulanmış olacak. Bu konuda 30 milyon lira bir harcama yapacağız. Yıllardır bekleyen proje hayata geçti ve 2015 yılı sonunda projeyi tamamlayarak, 2016 yazında toprağı su ile kavuşturacağız. Bu tür çalışmalar yavaş yavaş ilerliyor. Arazilerden geçerken kamulaştırma ödüyoruz. Bu konuda DSİ yetkilileri özverili şekilde çalışıyorlar. Yaşanan sıkıntılarda bir bir çözülüyor ve sorunsuz bir şekilde ilerliyoruz. İnşallah 2 sene sonra Babasultan’daki 20 milyon metreküp kar suyu İnegöl ovasının tarımına hizmet edecek ve ürünümüz ile gelirimiz artacak. Sulu tarımla beraber ürün çeşitliliğimiz artacak. İnegöl’de hayal edilemeyecek projeleri hep beraber gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

İNEGÖL PIRIL PIRIL SU İÇECEK

Hocaköy içme suyu projesi ile ilgili bilgi veren Şahin, “Yaklaşık 28 milyon metreküp suyu tutacak ve İnegöl’e Uludağ’ın temiz kar sularını içme suyu olarak sağlayacak Hocaköy içme suyu barajında projelendirmenin son aşamasına gelindi. Kalkınma Bakanımız ile projeyi görüştüğümde onaylayacağına dair bize söz verdi. İnşallah Orman ve Su İşleri Bakanımızın onayının ardından Hocaköy içme suyu projemizi 2015 yılında ihale edilmesi için çalışma başlayacak. Bu proje ile beraber Süleköy, Gülbahçe ve Hocaköy’deki arazilerde kamulaştırma alanları belli olacak. Hedefimiz en kısa sürede İnegöl’ü tertemiz içme suyu ile buluşturmak olacak. Bunun mutluluğunu ve bereketini yaşıyoruz. AK Parti olarak hizmet etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

500 KİŞİLİK

Boğazköy barajının ardından yapımı devam eden Yurt binasını inceleyen AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin, yaptığı açıklamada; “İnegöl’ümüze her alanda ulaştırma, sağlık, eğitim, turizm, tarım olmak üzere her alanda kamu hizmetlerini kazandırmaya çalışıyoruz. Sabah İnegöl tarımına hizmet edecek olan Babasultan Barajı’nda çalışma yaptık. Yine bugün İnegöl’ün eğitim öğretiminin yanı sıra Türkiye’nin eğitim öğretimine hizmet verecek 500 kişilik öğrenci yurdunu gezdik” dedi.

 

MART AYINDA BİTECEK

Yurdun %70 nispetinde tamamlandığını aktaran Şahin; “Mart ayına kadar bitecek. Yeni eğitim öğretim sezonunda da hizmete başlayacak. İnegöl’e gelecek çocuklarımıza hazırlıyoruz. Meslek Yüksekokulu Müdürümüzle birlikte mobilya atölyelerini de gezdik. Önceden binanın altındaydı mobilya atölyeleri… Çilek Mobilya’nın çok değerli sahipleri ve yöneticileri, okulumuzla ilgilenerek depoların olduğu alanı rehabilite ederek atölyelerin o kısma geçmesine vesile olmuşlar. Kendilerine müteşekkiriz” diye konuştu.

 

BURASI BİR MEMA

Mobilyacılara da seslenen Şahin, meslek yüksek okulunun bir memba olduğunu belirterek: “Sanayicilerimiz yetişmiş eleman konusunda sıkıntı çektiklerini her toplantıda ifade ediyorlar. Gazetelerin eleman ilanları ile dolu olduğunu da biliyoruz. Memba burası. Teknik Lisemiz ve Yüksekokulumuz… Biz iktidar olamadığımız döneme kadar ki makası kapatmaya çalışıyoruz. İş adamlarımızın, hayırseverlere de ihtiyacımız var. İş adamlarımız bu iki depoyu onararak; kendi ihtiyaçlarına uygun hale getirip; binamızı tamir ederek, makine ve teçhizat konusunda da destek versinler” Şahin, erkek öğrencilere yönelik Kredi Yurtlar Kurumu’nun kiralama yöntemi ile yurt ihtiyacını gidermeye çalışacağını sözlerine ekledi.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş