BAL-GÖÇ’den Aktaş’a teşekkür ziyareti

İnegöl Bal – Göç Derneği Başkanı Mustafa Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri Bulgaristan’ın Koşukavak ilçesine bağlı Elmalıdere Köyü’nde geleneksel hale gelen pilav ve dayanışma gününe folklor ekibiyle katılımlarını sağlayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ziyaretinde bulundular.

Yayınlama: 17.09.2015
440
A+
A-

Ziyarette açıklamalarda bulunan İnegöl Bal-Göç Dernek Başkanı Mustafa Kahraman;03 – 05 Eylül tarihleri arasında Bulgaristan Koşukavak Belediyesinin düzenlemiş olduğu Elmalıdere Etkinliklerine İnegöl Belediyesinin destek ve katkılarıyla katıldık. İyi bir şekilde karşılandık ve misafir edildik. Folklor ekibimizde gerçekten güzel bir gösteri yaptı. Ayrıca ata topraklarındaki soydaşlarımızla beraber olma adına, kaynaşmayı ve birlikteliği sağlamak adına güzel bir etkinlik oldu” dedi.

 

Kahraman konuşmasının devamında; “Elmalıdere Köyü’nde düzenlenen etkinliğe gitmemize vesile olan, bizlere katkıda bulunan Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş başta olmak üzere İnegöl Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar düzenlemiş olduğumuz her etkinliğimizde yanımızdaydılar. Bu nedenle kendilerine teşekkür ziyaretinde bulunmak istedik. Bize verilen bu destek ve katkıyı boşa çıkarmamak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Dernek olarak ortaya koyduğumuz faaliyetlerimizi daha da ileri götürmek adına çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Göstereceğimiz bu azim ve gayretle daha iyi projelere imza atacağımıza eminiz” şeklinde konuştu.






 

Konuşmasına ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Başkan Alinur Aktaş; “Öncelikle İnegöl Bal-Göç Dernek Başkanımıza ve yönetici arkadaşlarımıza hoş geldiniz demek istiyorum. İnegöl renkli çiçek bahçesi ve bu bahçenin önemli renklerinden birisi de Balkan göçmenlerimizdir. İnegöl Bal-Göç Derneği yürütmüş olduğu faaliyetler itibariyle aktif bir derneğimiz. Dernek başkanımıza ve yönetici arkadaşlara bu gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Kendilerinin de ifade ettikleri gibi dönem dönem yurt dışında farklı aktivitelerde bulunuyorlar. Biz özellikle bu ve benzeri organizasyonlara destek ve katkı vermeye çalışıyoruz. Çünkü çocuklarımızın ufkunun açılması için, kendilerine yeni bir vizyon katabilmeleri için farklı şehirleri, farklı kültürleri ve farklı ülkeleri görmelerinin onların gelişimine önemli katkıları olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

Bu etkinlik ile alakalı özellikle Akhisar Mahallesi sakinlerimizden ağabeylerimizin, arkadaşlarımızın katkı ve destekleriyle bir büyük otobüs ve bir küçük araba ile Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu’nun katılımıyla arkadaşlarımız Bulgaristan’a gittiler. Biz özellikle birçok kardeşimizin dedesi babası oralı olduğu için, kendilerinin oraları görmelerinin daha anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum. Heyetimiz orada farklı belediye başkanlarımızla, müftülerle ve sponsor işadamlarımızla bir araya geldiler. Gezi sırasında farklı aktivitelere katıldılar. İnegöl Bal-Göç Derneğimizin Folklor Ekibi oralarda gösterilerde bulundu. Sergiledikleri oyunları ile etkinliğe renk kattılar. Bu etkinliğe renk kattıkları için katılan herkese teşekkür ediyorum. Gençlerimizin ufkunu ve vizyonunu artıracak böyle çalışmalara her zaman destek ve katkıda bulunacağımızı buradan ifade etmek istiyorum. Ziyaretleri için İnegöl Bal-Göç Dernek Başkanına ve yönetici arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş