Balık tezgâhları denetlendi

Balık sezonun açılmasının ardından İnegöl Belediyesi pazarlardaki balık tezgahlarının denetimine başladı. İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimi Mesut Karıman ile Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Mer-pa pazar alanında gerçekleştirilen kontrollerde satılan balıkların gıda ve hijyen kurallarına uygunluğu denetlendi.

Yayınlama: 16.10.2015
557
A+
A-

Denetimler hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, denetim yapmadaki amaçlarının halkın kaliteli, temiz ve taze balıklar tüketmesini sağlamak olduğunu söyledi.

 

Geçen dönem, yapılan kontroller ve esnafın duyarlılığı sayesinde balık sezonunu güzel geçirdiklerini belirten Taban, “Herhangi bir problemle karşılaşmadan halkımızın kaliteli balık tüketmesini temin ettik. Bu seneki kontrollerimizi de sıklaştırarak sürdürüyoruz. Halk sağlığının korunması, İnegöl’de yaşayan herkesin güvenle alışveriş yapması için Veteriner Müdürlüğümüz ve Zabıta ekibimizle sıkı bir denetim uyguluyoruz” dedi. 

 






Başkan Yardımcısı Taban, “Denetimlerimiz Pazartesi, Salı, Cumartesi ve Pazar günlerinde kurulan pazaryerlerinde de devam edecektir. Amacımız her zaman olduğu gibi halkımızın kaliteli, temiz, taze balıkları tüketmesini sağlamaktır. Ayrıca pazar yerleri dışında balık satışı yapan yerlerde denetim altında tutulacaktır” dedi.

 

Taban açıklamasında, yapılan denetimlerde balıkların tazelik kontrolü, balıkların karışık satılıp satılmadığı, satışa sunulan balıkların cinsi ve fiyatını belirten etiket konması, satılan balıkların taze kalması için buzla kaplanması, terazilerin vatandaşın görebileceği yerde olması, satış yapan elemanların kılık kıyafet ve hijyen şartlarını taşıması, pazarcı esnafımızın bağırarak satış yapmamaları, kendilerine tahsis edilen yerde satış yapmaları ve balık atıklarının vb. çevreyi rahatsız edecek şekilde olmamasına dikkat ettiklerini belirtti. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş