Belediye hafriyatçı esnafı bilgilendirdi

Geçtiğimiz ay bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulan hafriyat toprağı ile inşaat, yıkıntı ve moloz atıklarının gelişi güzel atılmamasıyla alakalı uygulama yürürlüğe girdi. Uygulama hakkında ayrıntılı bilgi, yapılan toplantıyla hafriyatçı esnafa da anlatıldı. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 03.03.2015
595
A+
A-

Toplantı öncesinde ilçede bulunan 17 hafriyat firmasına uygulama hakkında bir yazı gönderilerek konu hakkında ön bilgilendirme yapıldı. Toplantıda hafriyatçı esnafa söz konusu kanunun zorunlulukları hakkında bilgiler verilirken, alınması gereken izinler ve belgeler anlatıldı.

 

Toplantıda konuşan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, yasa gereği hafriyat toprağı ve moloz taşımak isteyenlerin Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol Şube Müdürlüğünden ‘Hafriyat Toprağı, İnşaat/Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi’ almakla yükümlü olduklarını hatırlatarak akabinde İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden her kazı ve yıkım için ayrı ayrı  ‘Atık Taşıma ve Kabul Belgesi’ aldıktan sonra belediye tarafından belirlenen hafriyat döküm alanlarına bu atıkları dökebileceklerini belirtti.






 

CİHAZI TAKTIRMALARI ZORUNLU HALE GELMİŞTİR

Taban ayrıca hafriyat taşıyacak olan araçların yeni düzenlemeyle birlikte biz dizi teknik özelliğe de sahip olmaları gerekeceğini söyleyerek şöyle konuştu; “ Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile hafriyat taşıyan araçlara belediyenin mevcut Uydu Araç Takip Sistemine uyumlu, damper hareketlerine duyarlı GPS cihazı taktırmaları zorunlu hale gelmiştir” dedi.

 

ZARAR GÖRMEMESİNİ İSTİYORUZ

Başkan Yardımcısı Taban konuşmasının sonunda “Belediye olarak hafriyatçı esnafımızdan gerekli evrak ve izin belgelerini alarak eksikliklerini bir an önce tamamlayıp kanuna uygun şekilde işlerine devam etmelerini bekliyoruz. Ayrıca daha önce de dile getirdiğimiz gibi bu yönetmeliğe aykırı hareket eden özel kişiler için 46.501,00, tüzel kişiler için ise, 139.503,00 TL gibi çok ciddi yaptırım cezası uygulanacak. Bizler esnafımızın biran önce bu konudaki eksikliklerini tamamlayarak zarar görmemesini istiyoruz” dedi



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş