Belediye hizmete devam ediyor

Kırsal ve merkez mahallelerde çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, bu kapsamda Mahmudiye Mahallesi Destegül Sokak’ta 18 araçlık otopark, çocuk oyun alanı ve fitness alanı projesinin çalışmaları devam ediyor.

Yayınlama: 17.09.2015
518
A+
A-

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu Mahmudiye Mahallesi Destegül Sokak’ta devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

 

PROJEMİZİ İNCELEMEK ÜZERE BURADAYIZ






İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Kansu, “İnegöl’ümüz her geçen gün büyüyor. Bu büyüme beraberinde yeni tesis ve hizmetlere ihtiyacı beraberinde getiriyor. İnegöl Belediyesi olarak; her geçen gün hayata geçirdiğimiz projelerimizle şehrimize nefes aldıracak, kent estetiğini ve görselliği tamamlayacak çalışmalar yapıyoruz. Bugün de bu çalışmalardan biri olan Mahmudiye Mahallesi Destegül Sokakta yapımına başladığımız 18 araçlık otopark, çocuk oyun alanı ve fitness alanı projemizi incelemek üzere buradayız” dedi.

 

MALİYETİ YAKLAŞIK OLARAK 140 BİN TL

Yapımı devam eden proje hakkında bilgi veren Kansu, “Yapımına başlanan otopark alanı, çocuk oyun alanı ve fitness alanı; hazırlanan peyzaj projesi çerçevesinde 1765 m2 alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında;  Destegül Sokak’ta iki taraflı olmak üzere 18 araç kapasiteli 270 m2’lik araç park alanı 90 derece açılı olarak projelendirilmiştir. 121 m2’lik çocuk oyun alanı ve 68 m2’lik fitness alanı karşılıklı gelecek şekilde projelendirilmiştir. Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçlar dikilecek ve yeşillendirme çalışmaları otopark alanı, çocuk oyun alanı ve fitness alanının tüm kısımlarında tamamlanacaktır. Bitkilendirme çalışmasında; mavi ladin, dış budak yapraklı akçaağaç, erguvan,  doğu çınarı, yeşil batı mazısı, top akasya, kartopu, kurtbağrı ve taflan bitkilerine yer verilecektir. Dikilecek olan yetişkin ve görselliği ön planda olan ağaçlar; yaya yolunda bulunan bordürle çevrili ağaçlık alan ve yeşil alan içerisine konulacaktır. Yeşil alan dışında kalan bölgede sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz, kırçıllı ve siyah renkli kare- dikdörtgen formlu washbeton parke taş uygulaması yapılacaktır. Zemin kaplamasında kullanılan döşeme taşları ile desen çalışması uygulanacaktır. Destegül Sokak’ta yapılan bu 18 araçlık otopark, çocuk oyun alanı ve fitness alanı düzenleme uygulamamıza Eylül ayı ortalarında başlanmış olup, Ekim ayı başı itibarı ile uygulamanın tamamlanması planlanmaktadır. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 140 bin TL’dir. Yapılan otopark, çocuk oyun alanı ve fitness alanımızın Mahmudiye Mahallesi sakinlerine ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş