Belediye’nin otopark hizmeti devam ediyor

İnegöl Belediyesi tarafından şehrin muhtelif bölgelerinde gerçekleştirilen çevre düzenlemesi ve mahalle otoparkı çalışmalarının son durağı Mesudiye Mahallesi Oto Koop çevresi ve Asil Sokak oldu.

Yayınlama: 20.08.2015
599
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Ak Parti Milletvekili Sayın Cemalettin Kani Torun, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

 

ÇALIŞMALARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR






İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl Belediyesi olarak şehrimizi modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek için projelerimizi halkımızın talepleri doğrultusunda şekillendirmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda hem merkezde hem de kırsal mahallelerimizde ilçemizin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik yaptığımız çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

 

GÜZEL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞMASINI SAĞLADIK

Aktaş; “İnegöl Belediyesi olarak mahalle sakinlerinden gelen talepler doğrultusunda oto galericiler sitesini güzel bir görünüme kavuşturmak ve çalışma şartlarını sağlıklı bir noktaya getirmek için Oto Koop alanında çevre düzenlemesi gerçekleştiriyoruz. Oto Koop alanı çevresinde önce genel bir temizlik işine başlayarak, bu alanın yeniden temiz ve güzel bir görünüme kavuşmasını sağladık” dedi.

 

SAHİPLENME DUYGUSUNU DA PEKİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

Ayrıca İnegöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz marifetiyle Oto Koop sınırları dahilinde kalan yerlerde toprak nakli ve tesviyesi işini gerçekleştirdik diyen Aktaş; “Çalışmanın maliyeti 8 bin TL’dir. Oto Koop yönetiminin almış olduğu 450 adet Melez Servi ağaç fidanlarının dikim işi yapılarak galericiler sitesinin çevresine güzel bir görünüm kazandırılmaya çalışıldı. Bu arada ağaçların bakım ve sulama işi ise Oto Koop yönetimine bırakıldı. Burada hem belediyemizin gücünü hem de Oto Koop’un katılımcılığını kullanmış olduk. Her zaman söylediğimiz bir konu bu işleri, bu çalışmaları yapmak bir boyut bunlara sahip çıkmak ve geliştirmek başka bir boyut. Bu tip katılımlarla sahiplenme duygusunu da pekiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

 

BOZULMALAR ORTADAN KALDIRILARAK, ASFALTLAMA İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Aktaş; “İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından da Oto Koop galericiler sitesi çevresinde asfaltlama çalışması yapıldı. Çalışma öncesinde kaplama işleminin yapılacağı alanda zeminde meydana gelen bozulmalar ortadan kaldırılarak, asfaltlama işlemi gerçekleştirildi. Bu kapsamda başta Pazarcık Sokak olmak üzere Yonca Sokak ve Dutluca Sokak’ta toplamda 1320 ton asfalt malzemesi ile kaplama çalışması yapılmıştır. Bu çalışmanın maliyeti ise 223 bin TL’dir.Yürütülen çalışmalar için site yönetimine ve buradaki esnaf arkadaşlarıma anlayışlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, yapılan çalışmanın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

PROJELERİMİZİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDENDİR

Aktaş konuşmasının devamında; “Ayrıca kent görsellerine ve estetiğine önem veren Belediyecilik anlayışı çerçevesinde, bu kapsamda özellikle son yıllarda gerçekleştirdiğimiz projelerle şehrimizi yeniliyor ve şehrimize vizyon katıyoruz. Şehrimizdeki trafik ve araç sirkülâsyonunu rahatlatacak projeler de geliştirerek şehre nefes aldıracak uygulamaları tüm mahallerimizde bir bir hayata geçiriyoruz. Özellikle ara sokaklarda gerçekleştirdiğimiz mahalle otoparkı uygulamalarımız bu hedef doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projelerimizin en güzel örneklerindendir” dedi.

 

PROJE DAHİLİNDE UYGUN YERLERE YERLEŞTİRİLMİŞTİR

Aktaş; “Bugün incelemesini yaptığımız bu otopark düzenlememiz Mesudiye Mahallemize kazandırılan 8.inci genelde ise 32.üncü Mahalle Otopark projemizdir.Yapımı tamamlanan otopark alanımız; hazırlanan peyzaj projesi çerçevesinde 1253 m2 alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında;  Asil Sokak’ta 13 araç bir tarafta ve 13 araç karşı tarafta olmak üzere 26 araç kapasiteli 390 m2’lik araç park alanı 90 derece açılı olarak uygulama yapılmıştır.Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçlar dikilmiş ve yeşillendirme çalışmaları otopark alanının tüm kısımlarında tamamlanmıştır.  Bitkilendirme çalışmasında;  sarı yapraklı akçaağaç, melez servi ve top akasya bitkilerine yer verilmiştir.  30 adet doğal taş kaplamalı dekoratif beton çiçeklik otopark alanına proje dahilinde uygun yerlere yerleştirilmiştir” dedi.

 

MALİYETİ YAKLAŞIK OLARAK 85 BİN TL’DİR

Aktaş; “Yeşil alan dışında kalan bölgede ise sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz ve siyah renkli kare – dikdörtgen formlu washbeton parke taş uygulamasına gidilmiştir. Zemin kaplamasında kullanılan döşeme taşları ile desen çalışması uygulanmıştır.Mesudiye Mahallesi 26 araçlık otopark düzenleme uygulamamıza 2015 yılı Haziran ayı ortalarında başlanmış olup,  2015 yılı Temmuz ayı başı itibarı ile de uygulama tamamlanmıştır. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 85 bin TL’dir. Otopark çalışmamıza ilave olarak Fen İşleri Müdürlüğümüz otopark alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmalarında bulunmuştur” dedi.

 

400.000 TL CİVARINDA BİR YATIRIM GERÇEKLEŞMİŞTİR

Bir hafta önce de yine Mesudiye Mahallemizde diğer bir otopark çalışmamız olan Güler Sokak’taki 20 araçlık otopark uygulamamız da mahalle sakinlerimizin kullanımına sunulmuştur diyen Aktaş; “Bu çalışmalarla birlikte son bir haftada Mesudiye Mahallemizde 2 Mahalle Otoparkı ve Galericiler Sitesi Civarı çevre düzenlemesi tamamlanmıştır. Bu çalışmalarla son bir haftada mahallemize Yaklaşık 400.000 TL civarında bir yatırım gerçekleşmiştir. Benim çevre sakinlerinden ricam özellikle inşaata devam eden vatandaşlarımızın çalışmalarını hemen sonlandırmasını beklemekteyiz. Ayrıca yapılan bu çalışmaların Belediyemiz ile irtibatlı bir şekilde yapılması ve inşaat atıklarının da çevreye zarar vermeyecek şekilde olmasını özellikle istirham ediyoruz” dedi.

 

Aktaş; “Otoparkımızın ilçemize ve Mesudiye Mahallesine hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bölge sakinlerinden ara sokaklara veya boş alanlara değil de oluşturulan bu otoparka araçlarını park etmelerini rica ediyorum. Ayrıca Bursa Milletvekilimiz Sayın Cemalettin Kani Torun’a da bugün İnegöl’e geldiği için ve esnaf ziyaretlerimizde bizimle beraber olduğu için çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş