Bembeyaz gençler ecdad için yürüdü

Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında, “57. Alay Vefa Yürüyüşü” binlerce gencimizin katılımıyla 24-25 Nisan günleri arasında gerçekleştirildi. Çanakkale’deki programa ilçemizde faaliyetleri sürdüren Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü de katıldı. •Serhat

Yayınlama: 05.05.2015
536
A+
A-

Çanakkale’deki yürüyüşün ardından çeşitli kamplar yaparak İnegöl’e dönen Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Müdürü Necat Başkurt, unutulmaz anlar yaşadıklarını belirtti.

 

BEMBEYAZ GENÇLER ECDAT İÇİN YÜRÜDÜ






Kampların ardından İnegöl’e yeni dönen Başkurt, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 57. Alay’a Vefa Yürüyüşü’ne Bembeyaz İzcilik Gençlik ve spor Kulübü olarak katıldık. İlk olarak Çanakkale’de gün doğumunu izledi. Gençler, daha sonra Çanakkale’de yaşamını yitiren Şehit Atalarımızı mezarları başında ziyaret etti. 25 Nisan 2015 Cumartesi günü gece saat 02:00 de programın başladığı Koca dere köyü kırsalında kurulan kamp alanında binlerce kişi şanlı ecdatları için bir araya geldi. Okunan ‘Çifte Ezan’ ve ‘Yasin-i Şerifle’ birlikte sabah namazında saf tutuldu, dualar edildi. Günün ışımasıyla başlayan yürüyüş programı 08:30’a kadar devam etti. 57. Alay Vefa Yürüyüşü etkinliğinde ayrıca Çanakkale konulu videolar, flimler, ezgiler, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden bir Demet, Açık Hava Konferansı, İlahiler ve Ezgiler, Çanakkale Tiyatrosu, Namaz ve duaların ardından başlayan 57.Alay Vefa Yürüşü Conkbayırı’na varışın ardından sona erdi” dedi.

 

GENÇLERİMİZ MANEVİ HAVAYI HİSSETTİ

Başkurt konuşmasının sonunda, “Böylece gençlerimiz unutulmayacak anılara şahitlik ettiler. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ecdadımızı andık. Gençlerimiz manevi havayı hissetti. Ecdadının ne kadar şanlı olduğunun tekrar farkına vardı. Amaçlarımızından en önemlisi gençlerimizin manevi değerlerini öğretmek. Bu nedenle ülkemizin en değerli yerlerinden biri olan Çanakkale’mizdeki etkinliklere katıldık. Öğrencilerimiz bu günleri hiç bir zaman akıllarından çıkarmayacaklarını umuyorum” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş