Bilican 2015’i değerlendirdi

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 2015 yılını değerlendirerek, birçok proje gerçekleştirdiklerini ve bu projelerden hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin faydalandığını ifade etti.

Yayınlama: 08.01.2016
420
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdür Fathi Bilican, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okullarımızla birlikte eğitim öğretimin daha kaliteli ve verimli hale getirilmesi için gayret ederek öğrencilerimizin akademik başarılarının artırılması için çaba harcarken bir taraftan da değerlerimize bağlı nesiller olarak yetiştirmeleri gayreti içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.  2014-2015 eğitim öğretim yılının 2. dönemi ile 2015-2016 eğitim öğretim yılının 1. dönemini kapsayan 2015 yılında da Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde Ar-Ge birimimizin de gayretleriyle okullarımızda çeşitli projeler ve etkinlikler ile idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yönelik çeşitli seminerler, kurslar ve programlar uygulanmıştır”

 

STRATEJİK PLANLAMA TOPLANTILARI






“12-15 Ekim tarihlerinde, İlçemiz okullarının stratejik planlarını yaparken dikkat etmeleri gereken noktaların anlatıldığı toplantılar gerçekleştirildi. 3 gün süren toplantılarda, stratejik planın yasal dayanakları ve yapılmasının gerekçelerinin anlatıldığı toplantılara okulların stratejik plan ekipleri katıldı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim, halk eğitim merkezi, özel eğitim merkezi ve okulları ile öğretmen evinin katıldığı toplantılarda, İlçemizin planı katılımcılara gösterilerek, iş akış takvimi paylaşıldı”

 

OKUL MÜDÜRLERİNE YÖNELİK BEBKA DESTEKLİ “ETKİLİ İLETİŞİM VE VERİMLİ YÖNETİM” SEMİNERİ

“30 Kasım-04 Aralık 2015 tarihlerinde Okul müdürlerimizin okulda, paydaşları ile yaşadıkları iletişim ve yönetim sorunlarına çözüm oluşturmalarını kolaylaştırmak adına, BEBKA teknik desteğiyle, okul müdürlerimize “Etkili İletişim, Verimli Yönetim” Semineri verilmiştir. İzmir den gelen davranış bilimleri uzmanı eğitmenimiz Sami ERTUĞRUL bey tarafından gerçekleştirilen eğitim, okul müdürlerinin tam memnuniyeti ile tamamlanmıştır”

 

OKUL MÜDÜRLERİNE YÖNELİK YÖNETİCİLİK FORMASYONU KAZANDIRMA KURSU

“İlçemizdeki okul müdürlerine yönelik 20-24 Ocak 2015 tarihlerinde 5 gün 30 saat 1. kademesi ve 20-24 Temmuz 2015 tarihlerinde ise 5 gün 30 saat 2. kademesi olmak üzere  “Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursu” düzenlendi. Okul Müdürlerimize yönelik “Sorun Çağında Eğitimi ve Okulu Yeniden Değerlendirmek” semineri, Mayıs ayı içerisinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Selahattin TURAN tarafından Okul müdürlerine müdür yardımcılarına seminer verilmiştir.

 

 TÜBİTAK PROJELERİ, PROJE YAZMA EĞİTİMİ

“Özellikle ortaöğretim kurumlarımızın her yıl başvurduğu TÜBİTAK projeleri yarışmasında, başarılarını artırabilmek adına TÜBİTAK Eskişehir bölge koordinatörü Doç. Dr. Eyüp ARTVİNLİ tarafından Kasım ayı içerisinde okul müdürlerimize, 07 Aralık 2015 tarihinde ise 130 ortaöğretim branş öğretmenimize TÜBİTAK projesi yazma eğitimi verilmiştir. Verimli geçen 1 günlük eğitimin ardından, TÜBİTAK projelerine katılım sayımız geçen yıla oranla yüzde 50 artmıştır”

 

AB PROJELERİ TANITIM TOPLANTILARI

“Okullarımızın 2014-2020 yılları arasında AB tarafından hibelendirilen projelere başvurularını artırmak amacıyla, planlı bir şekilde her okulda Ab Projeleri Tanıtım Toplantıları yapılmaktadır. Şu ana kadar 17 okulda yaklaşık 400 öğretmenle yapılan toplantılar sonucunda, 11 okul Ab projesi yazmaya başlamıştır. Tanıtım toplantıları Ocak 2015 tarihine kadar devam edecektir”

 

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK SEMİNERLER

“2014-2015 eğitim-öğretim yılının 2. dönemini, 2005-2016 eğitim-öğretim yılının ise 1. dönemini kapsayan 2015 yılında öğrencilerimize yönelik de ciddi faaliyetler gerçekleştirildi. Bu kapsamda alanında uzman kişiler davet edilerek çeşitli seminerler düzenlendi. Bunlardan bazıları; Madde Bağımlılığı ve Kötü alışkanlıklardan Korunma konusunda seminerler, Engelli bireylere yönelik Cinsiyet Eğitimi ve Tacizden Korunma Yöntemleri Semineri, Değerler Eğitimi Seminerleri, Lise son öğrencilerine yönelik Sınav Kaygısını gidermeye yönelik seminerler vb.”

 

YARIŞMALAR

“İstiklal Marşı Yarışmaları, Liseler Arası Münazara Yarışmaları, Ortaokullara Yönelik Bilgi Yarışmaları, Ortaokul ve Liselere Yönelik Kitap Okuma Yarışmaları, Liselere yönelik Osmanlıca Yarışmaları, Ortaokullara yönelik Matematik Olimpiyatları vb. Ayrıca okullarımızdaki öğrencilerimizin bazıları il düzeyinde ve Türkiye genelinde yapılan çeşitli yarışmalara katılarak Türkiye, Bölge ve İl birincilikleri almışlardır”

 

SPORTİF FAALİYETLER

“Tiyatro şenlikleri, Halk oyunları etkinlikleri, Futbol, Voleybol, Basketbol, Kros, Masa Tenisi, Satranç vb. çeşitli sportif etkinlikler vb. bu Faaliyetlerde de öğrencilerimiz Bölge ve İl düzeyinde çeşitli dereceler almışlardır”

 

 YENİ AÇILAN OKULLAR İLE YAPIMI DEVAM EDEN OKULLAR

“2015-2016 eğitim öğretim yılı başında ilçemizde 2 yeni okul eğitim öğretime başladı. Bunlardan bir tanesi Nuri Pakdil İmam-Hatip Ortaokul, diğeri ise Halime Hatun Anaokulu. Yine 2015 yılında 3 tane okul binası yapımı başlamış olup bunlardan Huzur Mahallesindeki 24 derslikli okul teslim aşamasına gelmiş ve 2. dönem itibariyle eğitim-öğretime açılacaktır. Böylece 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 3 okul açılmış olacaktır. Yeni açılan okullarımızın yanında bir taraftan da çürük olup, kullanımı sakıncalı görülen okul binalarının sağlamlık testi yaptırılarak, gerekli tedbirler alınmaya başlanmıştır. Bu kapsamda 100. Yıl Ortaokulu binası ile Erdem Beyazit İmam-Hatip Ortaokulunun Ek binası, verilen çürük raporları neticesinde yıktırılmıştır. Yıkılan 2 okul binasının yerine Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni okul binaları yapılması için söz verilmiştir. Yapılacak okullardan 100. Yıl Ortaokulu 18 derslikli, Erdem Beyazit İmam-Hatip Ortaokulu ise 24 derslikli olacaktır. Okulların Proje çalışmaları başlatılmış olup önümüzdeki aylarda binaların yapımına başlanacaktır”

 

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA DA 3 YENİ OKUL AÇILACAK

“Mesudiye Mahallesinde 24 derslikli okul binası ile Hocaköy Mahallesinde 8 derslikli okul binasının ise yapımları sürmektedir. Bu okullarımız da 2016-2017 eğitim öğretim yılında eğitim-öğretim hizmetine sunulacaktır. Akhisar Mahallesinde Akhisar İlkokulunun bahçesinde İnegöl Organize Sanayi Bölgesince 24 derslikli bir okul yapımına başlanmış olup, 2016-2017 eğitim öğretim yılına donatımıyla birlikte teslim edilecektir. Böylece 2016-2017 eğitim-öğretim yılında da 3 yeni okul açılmış olacaktır. Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nde eksik kalan 25.000 m2 lik alanın alt yapı ve asfaltlama çalışmaları ile 800 metrelik ihata duvarının çevirme işlemi yapılmıştır. Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’ndeki okullarımız ile alan binalarımızın bir kısmının eksik olan donanım ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yapılmıştır. Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsün’de Bakanlığımızın ödeneği ile 320 m2 büyüklüğünde bir birimde çok modern bir Zenginleştirilmiş Kütüphane oluşturuldu. Planlamaya alınan okulların haricinde acil ihtiyaç duyulan okul yerleri ve arsaları tespit edilmiş olup gerekli girişimler sürmektedir”

 

TOPLAM 3 BİN 575 PERSONEL

“Bu çalışmaların haricinde; ilçemiz İlk ve ortaokullarından 15 tanesi kesin dönüşümle ilkokul veya ortaokul konumuna getirilmiştir. Yine Bakanlığımızdan Müdürlüğümüze 1 adet 16 kişilik minibüs alınmıştır. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 51.920 öğrenci örgün eğitim kurumlarımızda, 6.580 öğrenci ise Açık öğretim Lisesi ve Ortaokulunda olmak üzere toplamda 58.500 öğrenci öğrenim görmektedir. Okul ve kurumlarımızda 3 bin 200 kadrolu ve ücretli öğretmen olmak üzere diğer personelimizle birlikte toplamda 3 bin 575 personelimiz görev yapmaktadır. 2016 yılının da hem milli eğitim camiasına, hem de bütün halkımıza hayırlı bir yıl olmasını Allah’tan temenni ediyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş