Bosna Hersek ve Fransa’dan Aktaş’a ziyaret

Fransa’nın Bordeaux Cenon Kenti Belediye Başkan Yardımcısı Hurizet Günder ve İnegöl’ün kardeş şehri Donji Vakuf Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı ve Meclis üyeleri İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlama: 20.08.2015
690
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Fransa ve Bosna Herkes’den gelen yöneticileri makamında ağırladı.

 

FESTİVALLLER İÇİN GELDİLER AMA…






Yapılan ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş şunları söyledi; “Hepinizin bildiği gibi 15-22 Ağustos tarihleri arasında İnegöl’ümüzü Uluslar Arası Kültür Sanat Festivalini icra edecektik. Lakin ülkemizde ramazan bayramı sonrasında oluşan sıkıntılar ve maalesef hiçbir daha duymak istemiyoruz ama gelen şehit haberleriyle takdir edersiniz ki encümen üyelerimizle toplanıp festivali iptal ettik. Allah ömür verirse önümüzde ki sene tekrar tabi icra edeceğiz. Ama bu arada da biz misafirlerimizi buraya davet etmiştik, folklor ekipleri bunları iptal ettiler ama heyetlerimizden Bosna Hersek Donji Vakuf Belediye Başkanımız, değerli eşleri ve 3 meclis üyesi bugün bizlerle beraber. Beraberinde de yine Fransa Cenon daha önce bizlerinde misafir olduğu Cenon Başkan Yardımcı hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Hurizet Hanım bugün bizleri ziyarete geldiler” dedi.

 

HİÇBİR ORGANİZASYONUMUZU İHMAL ETMİYORLAR

Donji Vakuf’la kardeş şehir olalı yaklaşık 6 yıllık bir geçmişi geride bıraktıklarını söyleyen Aktaş; “ Donji Vakuf’ta birçok alanda faaliyetlerimiz oldu. 3 yıldır iftar ve erzak organizasyonlarını mukabele etmeye çalışıyoruz. Sağ olsun onlarda bizim hiçbir etkinliğimizi, hiçbir organizasyonumuzu ihmal etmiyorlar. Bunun yanında da Fransa Cenon’la ilişkilerimiz henüz 1 yılı bulmamış olmasına rağmen geçen yıl onların ziyaretlerine mukabil bizde iadeyi ziyarette bulunduk. Bilgi kültür kardeşliği adı altında başlayan bu birliktelik artarak devam ediyor. Nasip olursa kasım ayı gibi ülkelerinde bir organizasyonları olacak. Bizde buradan Şems-i Mevlana derneğimizi oraya gönderip sema gösterileriyle alakalı onlara cevap vermiş olacağız. Bugün yarın yapacağımız istişarelerle, gezilerle de biz hem şehrimizi onlara tanıtırken, anlatırken onların tabi görüş ve düşüncelerini de alacağız. Ben tekrar kendilerine hoş geldiniz diyorum. Bu vesileyle de oradaki tüm dostlarımıza, Cenon’daki başkanımıza, Donji vakıfta ki diğer meclis üyelerimize, dostlarımıza buradan selam ve saygılarımı iletiyorum” dedi.

 

ÇOK ONUR DUYDUM

Ziyarette konuşan Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susiç ise;  “Türkiye ve kardeş şehrimiz İnegöl’de, İnegöl Belediyesinde olmaktan delegasyon adına teşekkür ediyorum, çok mutluyum, çok onur duydum. İnşallah gelecekte ve bundan sonra da ikili ilişkilerimiz gelişir, artar. Ben özellikle bizim oradaki kardeş belediyemize Donji vakuf’a hem iftarlar adına hemde orada ki ekonomik yardımları yapan tüm hayırseverlerime teşekkür ediyorum. İnşallah güzel bir program, güzel bir gezi olur. Ben bize yakından ilgi, alaka gösteren ve her fırsatta destek veren çok değerli Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ve bize eşlik eden Adil Beye çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

BİZİ ZİYARET ETMELERİNİ İSTİYORUM

Susiç ayrıca; “Fransa’dan gelen Belediye Başkan Yardımıcısı hanımefendiye de saygı ve sevgilerimi iletiyorum. 7-8 senedir kardeş belediye olduk. Bu süre içerisinde çok önemli mesafeler, çok önemli gelişmeler kaydettik. Güzel ilişkilerimiz pekişti, inşallah bunlar devam eder. ilişkilerimizin gelişmesinde başta Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Gerek İnegöl ve gerekse Türkiye’de yaşayan bütün dostlarımız, bütün kardeşlerimizi Bosna’ya daha çok sahip çıkmaları, Donji Vakuf’a daha çok sahip çıkmalarını ve bizi ziyaret etmelerini istiyorum” dedi.

 

1 VEYA 2 YIL İÇİNDE KARDEŞ BİR ŞEHİR OLURUZ

Son olarak konuşan Fransa’nın Bordeaux Cenon Kenti Belediye Başkan Yardımcısı Hurizet Günder ise; “Öncelikle Başkanıma çok teşekkür ediyorum, bizleri festivale davet ettiği için. Sayın Cenon Belediye Başkanı Alain David’in selamını iletiyorum ve bu arada Türkiye’de ki olaylardan dolayı başsağlığı diliyor. Türkiye’ de gerçekleşen olaylardan dolayı çok üzgün. Bu arada Kasımda bizim de kendi kentimizde, Cenon kentinde festival olacak. Başkanımız Sayın Alinur Aktaş beyefendiye Festival davetiyesini kendilerine takdim edeceğim. Bu arada Cenon’da semazen gösterisi olarak başkanımız buradan bir semazen grubunu gönderiyor, çok teşekkür ediyoruz kendisine. Şu anda belki kardeş şehir değiliz ama amacımız inşallah kardeş şehir olmak. İnegöl’le Cenon Belediyesi arasında kültürel bir kardeşlik imzamız oldu. İnşallah 1 veya 2 yıl içinde kardeş bir şehir oluruz” dedi.

 

Ziyaret sonunda başkan Aktaş’ın ve misafirlerin birbirlerine hediyeleri oldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş